BABYLYKKE: Krf-leder Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria Hareide er blitt foreldre for annen gang. Her er de avbildet på bryllupsdagen sin i 2012, etter vielsen i Lund kirke på Moi i Rogaland. Foto: NTB scanpix
BABYLYKKE: Krf-leder Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria Hareide er blitt foreldre for annen gang. Her er de avbildet på bryllupsdagen sin i 2012, etter vielsen i Lund kirke på Moi i Rogaland. Foto: NTB scanpixVis mer

Knut Arild Hareide ble pappa igjen

KrF-lederen og kona Lisa Maria Hareide jubler etter å ha blitt foreldre for annen gang.

SEOGHØR.NO: Dobbel lykke!

Lørdag forrige uke ble KrF-leder Knut Arild Hareide (42) gjenvalgt som partileder for Kristelig folkeparti, og nå er han og kona Lisa Maria blitt foreldre for annen gang.

- Endelig! En liten herlig gutt har kommet som her holdes av pappa. Alt godt med mor og barn, ble det skrevet i en post sammen med dette søte bildet av far og sønn på Hareides Facebook-profil tirsdag kveld.

Saken fortsetter under bildet.

Endelig! En liten herlig gutt har kommet som her holdes av pappa. Alt godt med mor og barn.

Posted by Knut Arild Hareide on Tuesday, 12 May 2015

 

Da Hareide ble gjenvalgt under KrFs landsmøte i Trondheim, skjedde det via Skype, twitret han lørdag. Konas termin var nemlig i slutten av april, og partilederen ville ikke risikere å gå glipp av fødselen ved å reise til landsmøtet.

- Nå er vi på overtid, og da kan jeg ikke være i Trondheim, når fødselen skal skje i Oslo, sa Hareide til VG onsdag forrige uke.

Fra før av har ekteparet, som giftet seg på Moi i Rogaland sommeren 2012, datteren Sara Margrete (2) sammen. Hun kom til verden våren 2013.

Saken fortsetter under bildet.

GRUNN TIL Å FLAGGE: Under Grunnlovsjubileet på Eidsvoll den 17. mai i fjor, var Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria Larsen i strålende humør. I år kan de feire sin første 17. mai som tobarnsforeldre! Foto: NTB scanpix
GRUNN TIL Å FLAGGE: Under Grunnlovsjubileet på Eidsvoll den 17. mai i fjor, var Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria Larsen i strålende humør. I år kan de feire sin første 17. mai som tobarnsforeldre! Foto: NTB scanpix Vis mer

- En berikelse å bli far

Etter at Knut Arild Hareide ble far for første gang, la han ikke skjul på at han elsker papparollen.

- Det har vært to fantastiske uker. Det er nok lenge siden jeg har vært så langt borte fra norsk politikk som disse ukene, sa han til Dagbladet etter sine to aller første uker i pappaperm.

I januar i fjor gikk den sympatiske politikeren ut i pappaperm med lille Sara Margrete. Knut Arild Hareide innrømmet at han hadde dårlig samvittighet, etter en travel høst med mye tid borte fra kone og barn.

- Jeg føler at jeg har sett Lisa og Sara Margrete altfor lite i det siste, og mye av ansvaret har falt på Lisa, og derfor har jeg hatt veldig dårlig samvittighet som pappa, og ektemann, sa han til Se og Hør.

- Det å bli pappa har vært en berikelse i livet mitt, og det har vært mer stas enn jeg hadde trodd, understreket Knut Arild Hareide overfor Se og Hør dengang.

Saken fortsetter under bildet.

TRAVEL TID: I 2013 ble Knut Arild Hareide far for første gang. Samme høst inngikk han og KrF regjeringssamarbeid med Venstre, Fremskrittspartiet og Høyre - her representert ved partilederne (t.v) Trine Skei Grande, Siv Jensen og statsminister Erna Solberg. Foto: NTB scanpix
TRAVEL TID: I 2013 ble Knut Arild Hareide far for første gang. Samme høst inngikk han og KrF regjeringssamarbeid med Venstre, Fremskrittspartiet og Høyre - her representert ved partilederne (t.v) Trine Skei Grande, Siv Jensen og statsminister Erna Solberg. Foto: NTB scanpix Vis mer

I løpet av tiden i pappaperm, fikk partilederen sikkert spisset evnene sine som bleieskifter - kunstner den ferske tobarnsfaren altså fortsatt har bruk for.

I et intervju med bladet Mamma høsten 2013, fortalte stortingsrepresentanten at han allerede var fast bleieskifter.

- Jeg prøver å gjøre det jeg kan. Og særlig trå til de dagene der Sara Margrete krever litt ekstra. Når jeg er hjemme, er det min faste oppgave å skifte bleier, fortalte Hareide til foreldremagasinet dengang.

LES OGSÅ: - De kysset og holdt hender