Knuste bilen – lurte døden

Rune Andersen og sønnen Edvard (7) kjørte rett i fjellveggen.

SUKSESSKOMIKER: Rune Andersen har i en årrekke har gjort knallsuksess med show som «Litt av en mann» og «Hurra for Andersen». Foto: SCANPIX
SUKSESSKOMIKER: Rune Andersen har i en årrekke har gjort knallsuksess med show som «Litt av en mann» og «Hurra for Andersen». Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Lørdag 10. desember er en dato Rune Andersen (49) ikke glemmer med det første. Komikeren og hans sønn Edvard (7) var på vei hjem til Bømlo for å se Jul i Blåfjell på TV, da den fredelige bilturen brått ble alle bilkjørende fedres mareritt.

– Jeg holdt 50 kilometer i timen, og etter en sving kjørte vi rett inn i en tett tåkebanke. Det var ikke mulig å se noe som helst og plutselig sa det pang …, forteller en preget Rune Andersen.

Bilen smadret

Sørlendingens Volvo smalt rett i fjellveggen. Det meste av bilens front- og venstreside ble smadret. Røyken veltet ut. Men utrolig nok slapp både fører og passasjer unna uten varige men.

– Det var veldig dramatisk, og det eneste jeg tenkte på var om Edvard var uskadd. Umiddelbart etter krasjen snudde jeg meg rundt i bilen og ropte «Hvordan er det med deg, gutten min?». Da Edvard sa han var OK, dro jeg ham ut og fikk ham plassert i bilen til noen snille mennesker som hadde stoppet for å hjelpe. Så måtte jeg sikre selve ulykkesstedet, forklarer Rune til Se og Hør.

– Søvnløse netter
Han takker kollisjonsputer og svensk bilindustri for at årets adventstid ikke fikk en tragisk utgang.

– Vi var rett og slett griseheldige. Det er følelsen jeg sitter igjen med. Umiddelbart etter ulykken var både Edvard og jeg veldig rolige. Men da vi kom hjem på kvelden, meldte reaksjonene seg. Det har vært en del søvnløse netter i tiden etterpå. Jeg prøver ikke å tenke på det som har skjedd, men spørsmålet «Hva om …?» melder seg stadig. Jeg har kjørt skadefritt i 30 år, og er glad vi satt i en Volvo da ulykken først var ute, innrømmer Rune, som i en årrekke har gjort knallsuksess med show som «Litt av en mann» og «Hurra for Andersen».

Andre gang
Spesielt prøver Rune å vie oppmerksomhet til sønnens reaksjoner etter krasjen. Det var nemlig andre gang den lille gutten slipper uskadd fra en alvorlig bilulykke.

I 2006 frontkolliderte Edvart og hans mamma (Runes eks-kone red.anm.) med en lastebil ved Lillesand. Bilene tok fyr etter den stygge smellen, og flammene sto 25 meter til værs. Utrolig nok gikk det bra den gangen også.

– Jeg er jo oppmerksom på at Edvard nå har opplevd to dramatiske ulykker. Men han er en veldig solid gutt, og så langt ser det ut som han takler det greit. Da jeg spurte Edvard hvordan 10. desember hadde vært, svarte han:

– Det er en av de morsomste dagene i mitt liv! For da vi kolliderte, pappa, så stoppet det så mye folk at jeg fikk mange nye venner!

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Besteforeldrene hardt skadd i bilulykke

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer