James Bond og «Spectre»:

- Knuste beina i James Bond-ulykke

Assisterende regissør Terry Madden saksøker for millionbeløp etter innspillingen.

ACTIONFYLT: Under filmingen av James Bond-filmen «Spectre» med Daniel Craig i hovedrollen, ble Terry Madden hardt skadet i 2015. Her er den første traileren for filmen. Video: Columbia Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En assisterende regissør saksøker for 27 millioner kroner etter alvorlige skader under innspillingen av James Bond-filmen «Spectre», skriver Variety.

Omstendighetene var dramatiske da Terry Madden (66) ble skadet den 17. februar 2015.

Filmingen foregikk i Østerrike da det hele skjedde. BBC skriver at filmteamet var i ferd med å filme en action-scene da det hele gikk galt.

STJERNE: Daniel Craig som James Bond i de østerrikske alpene, der ulykken skjedde. Foto: Sony Pictures / Splash News
STJERNE: Daniel Craig som James Bond i de østerrikske alpene, der ulykken skjedde. Foto: Sony Pictures / Splash News Vis mer

Knuste beina

Scenen skulle vise et fly som fløy gjennom de østerrikske alper, og det hele ble filmet med et kamera som var festet på en Range Rover, ifølge Maddens advokater.

Da den ene scenen var ferdig, kom bilen ut av kontroll, og traff Madden. Den knuste beina hans, ifølge Madden.

Nå krever Madden 2,5 millioner engelske pund, eller rundt 27 millioner kroner, for skaden. Han har saksøkt selskapene B24 og Eon Productions.

Operert flere ganger

Etter ulykken har Madden gjennomgått en rekke operasjoner. Nå saksøker han for å dekke medisinske kostnader og tapte inntekter, ifølge Maddens advokater.

De sier at han bør bli kompensert for skaden som endte hans «hans suksessfulle karriere.»

- Han er høyt verdsatt i filmindustrien for sitt arbeid med Bond-filmene og mange andre blockbuster-filmer helt tilbake til den originale Star Wars-filmen i 1976, ifølge advokatfirmaet Stewarts.

Blant annet har han jobbet med filmene «V for Vendetta» og «World War Z».

LES OGSÅ: James Bond-stjerne er død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer