«Mesternes mester»:

Knuser rekord: - Helt vill

Mens Nils Jakob Hoff slo vill rekord, røper Øystein «Pølsa» Pettersen bakgrunnen for detaljen under øvelsen.

KNUST: Nok en rekord knuses i denne sesongen av «Mesternes mester». Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble mildt sagt en beinhard start på «helvetesuken» i «Mesternes mester», som startet med den beryktede øvelsen «tyngdekraften».

Deltakerne måtte gå lengde på lengde med sandsekker på skuldrene, som etter hvert veide hele 120 kilo. Madelene Rubinstein (26), som er eneste kvinne igjen i konkurransen, måtte bære 90 kilo.

Imponert

I fjor satte programleder Aksel Lund Svindal (39), som den gang var deltaker, en imponerende rekord på svimlende 71 lengder.

Den rekorden fikk imidlertid bare bli stående i ett år.

«MESTERNES MESTER»: Det er duket for nok en spennende duell når Nadya Khamitskaya Andersen og Nils Jakob Hoff møtes i nattest. Video: NRK/Steffen Pettersen Vis mer

- En til, en til, sa tidligere roer Nils Jakob Hoff (37) under øvelsen.

Klarte han én lengde til ville han nemlig slå Svindals rekord. Hoff knuste rekorden med hele elleve lengder mer enn den tidligere alpinstjernen.

- Jeg husker jeg syntes Nils Jakob så utrolig sterk ut. Han gjennomførte med en ro som gjorde at jeg tidlig skjønte det kunne gå mot rekord, sier Svindal til Se og Hør, og legger til:

- Imponerende!

GA ALT: Nils Jakob Hoff knuste den gamle rekorden. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK
GA ALT: Nils Jakob Hoff knuste den gamle rekorden. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK Vis mer

Etter øvelsen fikk Hoff raskt hjelp til å få av de tunge sekkene, samtidig som han ikke var sikker på egen seier.

- Tipper det holder til noe, vi får se. Pølsa (Øystein «Pølsa» Pettersen journ.anm.) er maskin vettu, sa 37-åringen i episoden.

VISER FREM: Bli med inn i det eksklusive «Mesternes mester»-huset. Video: Steffen Pettersen Vis mer

- Et forbilde

Overfor Se og Hør forteller Hoff at da han presset seg, tenkte han at han hadde lyst å få det til, og at han kun fikk denne ene sjansen til å prøve å sette rekord.

På spørsmål om hvordan han klarte å gjennomføre hele elleve runder mer enn forrige rekordholder, svarer han:

- Det var bare å sette én fot foran den andre, men kroppen begynte å klage ganske mye etterhvert.

RETT I BAKKEN: Etter den beinharde øvelsen var det tydelig at den tidligere roeren hadde gitt alt. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK
RETT I BAKKEN: Etter den beinharde øvelsen var det tydelig at den tidligere roeren hadde gitt alt. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK Vis mer

Etter øvelsen kjente han det godt i ryggen, men syntes ellers at det var «ganske greit».

- Hva tenker du om å ha slått rekorden til Aksel Lund Svindal?

- Jeg er veldig glad for at jeg fikk det til. Aksel er et forbilde som utøver, så det gjorde det ekstra gøy, svarer han.

NERVEPIRRENDE: Det var klart for en ny nattest i «Mesternes Mester». Og denne gangen var det Nadya Khamitskaya Andersen og Ida Njåtun som møtte hverandre til en nervepirrende duell. Video: NRK/Steffen Pettersen Vis mer

Røper detaljen

Øystein «Pølsa» Pettersen (39) imponerte også stort, men måtte si seg fornøyd med 68 runder.

- Nils var helt vill på den øvelsen. Altså, mannen er råsterk. Han er en sånn type mann du skal ønske kommer og hjelper deg når du virkelig trenger det, sier 39-åringen.

En annen detalj TV-seerne kanskje også bet seg merke i under øvelsen, var det som liknet en slags kompresjon rundt Pettersens legg.

DETALJ: Øystein Pettersen hadde en sort detalj på den ene leggen. Nå forteller han hvorfor. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK
DETALJ: Øystein Pettersen hadde en sort detalj på den ene leggen. Nå forteller han hvorfor. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK Vis mer

Overfor Se og Hør forklarer han at det faktisk er snakk om kompresjon rundt leggen.

Pettersen var som kjent egentlig deltaker i fjorårets sesong, men måtte raskt kaste inn håndkleet da han pådro seg en stygg skade i leggen. Den gang fortalte han blant annet til Se og Hør at han gråt av smerte.

BLOD: Her gikk det galt for danseren Nadya Khamitskaya Andersen i «Mesternes Mester». Video: NRK/Steffen Pettersen Vis mer

Han fikk altså en ny mulighet i år, og har så langt imponert i flere øvelser.

- Jeg sliter med leggen, ja. Jeg bruker veldig ofte kompresjon på leggene, forklarer han.

Skaden han pådro seg under fjorårets sesong påvirker han imidlertid ikke i hverdagen, men den tidligere langrennstjernen påpeker at han trolig ikke ville hevdet seg i friidrett med den vonde leggen.

- Hvis jeg skulle finne på å begynne med friidrett, ville den ha hemmet meg, men jeg har ingen planer om å gå Warholm i næringen, spøker han.

Kompresjonen han har på er forebyggende, forklarer Pettersen.

Det ble et sterkt øyeblikk i «Mesternes Mester» da Bjørn Einar Romøren fortalte om kreften. Video: NRK Vis mer

LES OGSÅ: Se de hemmelige «Mesternes»-bildene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer