Forbes rikingliste:

Knuser konkurrentene - men sliter med angstproblemer

Livet er ikke bare en dans på roser for Emma Stone.

BEST BETALE: Emma Stone, Julia Roberts og Emma Watson er på Forbes liste over de best betalte kvinnelige skuespillerne. Én av dem topper listen. Foto: NTB Scanpix
BEST BETALE: Emma Stone, Julia Roberts og Emma Watson er på Forbes liste over de best betalte kvinnelige skuespillerne. Én av dem topper listen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Finanstidsskriftet Forbes har publisert sin årlige liste over de best betale skuespillerne i Hollywood.

I fjor toppet «Passengers»-stjernen Jennifer Lawrence (27) listen over best betalte skuespillerinner, men i år blir den toppet av en nykommer, skriver LA Times.

«La La Land»-skuespiller Emma Stone (28) troner i år listen ved å ha tjent 205 millioner norske kroner. Dermed dytter hun Jennifer ned til en tredjeplass.

Andreplassen tar «Friends»-skuespiller Jennifer Aniston med sine 25 millioner dollar, cirka 197 millioner norske kroner. Ifølge LA Times er det selskapene hennes Smartwater og Aveeno hun kan takke andreplassen for.

Saken fortsetter nedenfor.

Tjent 1,9 milliarder til sammen

Emma Stone, Jennifer Aniston og Jennifer Lawrence er de eneste tre kvinnene som når listen over de som har tjent over 20 millioner dollar, sammenlignet med fire kvinner året før.

Andre nykommere til listen over de best betalt kvinnelige skuespillere er Emma Watson som har hatt et brakår med kinosuksessen «Skjønnheten og udyret». Hun deler sjetteplassen med «Thor: Ragnarok»-stjernen Cate Blanchett, som også er ny på listen i år.

Ifølge Forbes har damene tjent til sammen 172 millioner dollar som er rundt svimlende 1,9 milliarder norske kroner.

FEST: Erna Solberg og skuespillet Emma Stone rocket sammen til rapperen Kendrick Lamar etter at statsministeren hadde snakket til 70 000 publikummere og millioner av TV-seere da hun sto på scenen i Central Park i New York under Global Citizen-konserten. Video: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Her er hele listen:

1. Emma Stone, 26 millioner dollar (205 millioner kroner)

2. Jennifer Aniston, 25,5 millioner dollar (197 millioner kroner)

3. Jennifer Lawrence, 24 millioner dollar (189 millioner kroner)

4. Melissa McCarthy, 18 millioner dollar (142 millioner kroner)

5. Mila Kunis, 15,5 millioner dollar (118 millioner kroner)

6. Charlize Theron, 14 millioner dollar (110 millioner kroner)

6. Emma Watson, 14 millioner dollar (110 millioner kroner)

8. Cate Blanchett, 12 millioner dollar (94 millioner kroner)

8. Julia Roberts, 12 millioner dollar (94 millioner kroner)

10. Amy Adams, 11, 5 millioner dollar (87 millioner kroner)

Avslørte angstproblemer

Men selv om Stone virker både selvsikker og utadvendt på scenen og tjener fett, så har hun i over 20 år slitt med sosial angst.

- Det har vært noe jeg alltid har levd med, og det kommer regelmessig tilbake i ulike perioder i livet mitt. Noen ganger når det skjer, som for eksempel i perioder med mye uro, så føles det som om det aldri kommer til å gi seg. Men det gjør jo det, forteller hun i en ny «Child Mind» kampanje, ifølge Contactmusic.com.

Angsten har vært så ille at hun som barn fryktet at hun aldri ville klare å skilles fra foreldrene sine.

- Da jeg var liten trodde jeg ikke at jeg noensinne ville klare å flytte hjemmefra eller være borte fra mennesker jeg hadde separasjonsangst fra, deler hun videre.

I fjor avslørte 28-åringen til bladet Rolling Stone at foreldrene hennes til slutt insisterte på at hun måtte få psykologhjelp.

Hjernen min fryktet alltid det verste og lagde fryktelige senario. Da jeg var rundt syv år var jeg overbevist om at huset vårt brant ned. Jeg kunne føle det på meg. Ikke som en hallusinasjon, men brystet mitt tettet seg til og jeg slet med å puste. Det føltes som om verden skulle gå under. Slike ting skjedde nå og da, men angsten var konstant.

- Jeg kunne spørre mamma hundre ganger om hvordan dagen ville se ut. Når skulle hun kjøre meg til skolen? Hvor skulle hun være? Hva skulle jeg ha til lunsj? Jeg følte meg kvalm. På et tidspunkt klarte jeg ikke besøke venner lenger - jeg kunne knapt gå ut døren til skolen, sa hun til bladet.

Regelmessige møter med psykolog og det å begynne med skuespill, improvisasjon og sketsjer på et lokalt ungdomsteater hjalp henne med å takle angsten i oppveksten.

- Man er nødt til å være til stede når man improviserer, og det er motsetningen til angsten, sa hun til Rolling Stone.

LES OGSÅ: «Grey's Anatomy»-stjerne i bitter skilsmissestrid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer