Johnny Depp og Amber Heard:

Knusende seier til Depp

Johnny Depp fikk medhold i samtlige punkter i søksmålet mot ekskona. Amber Heard fikk delvis medhold i sitt motsøksmål, men hun må punge ut 10,35 millioner dollar i erstatning til Depp.

SEIER: Johnny Depp vant den intense rettssaken mot ekskona Amber Heard. Foto: Craig Hudson/AP/NTB
SEIER: Johnny Depp vant den intense rettssaken mot ekskona Amber Heard. Foto: Craig Hudson/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden fredag er det mange som har ventet på domsavsigelsen i rettssaken mellom eksparet Johnny Depp (58) og Amber Heard (36).

Førstnevnte saksøkte som kjent ekskona for æreskrenkelse, og etter flere intense uker med vitner og bevisføring, la stjernenes advokater frem sine sluttprosedyrer før helgen.

Det var opprinnelig meningen at dommen skulle bli offentliggjort onsdag kveld klokken 21, norsk tid. Men like etter retten ble satt, sendte dommeren juryen tilbake på gangen fordi de ikke hadde fylt ut hvor mye erstatning som skulle utbetales.

DUKKET OPP: Amber Heard dukket opp i rettssalen onsdag. Foto: Brendan SMIALOWSKI / AFP / NTB
DUKKET OPP: Amber Heard dukket opp i rettssalen onsdag. Foto: Brendan SMIALOWSKI / AFP / NTB Vis mer

Klokka 21.18 kom dommer Penney Azcarate tilbake i retten. Depp vinner på flere punkter. Juryen mener at påstandene i 2018-artikkelen alle handler om Depp, at disse påstandene er falske, og at Heard gjorde dette med viten og vilje.

Heard ble av juryen idømt å betale Depp to ulike former for erstatning. 10 millioner dollar skulle utbetales i kompensasjon for tapte inntekter, og fem millioner skulle utbetales i en form for oppreisning. Beløpet på fem millioner ble seinere nedjustert til 350 000 dollar, som er den øvre grensen for en slik type erstatning i delstaten Virginia.

Depp var ikke tilstede da juryen leste opp sin kjennelse, da han er i London. Dagbladets reporter på stedet rapporterer om at de oppmøtte utenfor rettslokalet i Virginia, jublet da kjennelsen ble lest opp.

Juryen mener samtidig at Depp ikke har ærekrenket Heard. Hun får dermed ikke idømt noe erstatning.

Heard fikk likevel noe medhold i sitt motsøksmål.Juryen mente at Depps tidligere advokat har ærekrenket Heard, og hun skal derfor få to millioner dollar, mener juryen.

VITNER: Rettssaken mellom Johnny Depp og Amber Heard har på ingen måte gått ubemerket hen, og flere av øyeblikkene vil huskes. Som dette. Reporter: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

- Hjertet mitt er knust

Etter at dommen ble satt onsdag, skriver Heard i en uttalelse at skuffelsen hun føler «er ubeskrivelig», ifølge Reuters.

- Hjertet mitt er knust fordi fjellet av beviser fortsatt ikke er nok til å stå opp mot den uproposjonale makten, påvirkningen eller innflytelsen til eksmannen min, skriver Heard på Instagram, og fortsetter:

- Jeg er enda mer skuffet over hva denne dommen betyr for andre kvinner. Det er et tilbakesteg. Det skrur klokka tilbake til en tid da kvinner som sa fra og snekket ut kunne bli offentlig skjemmet og fornedret. Det setter tilbake tanken om at vold mot kvinner skal bli tatt seriøst.

Hun mener at Depps advokater fikk juryen til å overse hovedpunktet hennes om ytringsfrihet, og at de har sett bort fra beviser som gjorde at hun vant i en tilsvarende sak i Storbritannia.

- Jeg er lei for at vi tapte saken. Men jeg er enda mer lei for at jeg tilsynelatende har tapt en rettighet jeg trodde jeg hadde som amerikaner, å snakke åpent og ærlig, skriver hun.

REAGERER: Tusenvis av brukere på sosiale medier reagerer på Amber Heards reaksjon. Vis mer

- Fått livet mitt tilbake

Også Depp har kommet med en uttalelse som følge av dommen.

- Juryen har gitt meg livet mitt tilbake. Jeg er virkelig takknemlig, sier Depp i en uttalelse på Instagram.

Han beskriver at livet hans endret seg for alltid for seks år siden, da det han omtaler som falske og inkriminerende beskyldninger ble rettet mot ham via media.

Depp forteller at avgjørelsen om å ta saken til retten var nøye veloverveid.

- Fra starten var målet med dette å få fram sannheten. Jeg har endelig oppnådd dette.

REISER SEG: Johnny Depp fortsetter sin forklaring i rettssaken hvor han har saksøkt ekskona, Amber Heard, for ærekrenkelse. Video: Reuters. Vis mer

Videre takker han for støtten han har fått. Han takker også dommeren, juryen og advokatene sine.

- Et nytt kapittel har endelig begynt, skriver han før han avslutter:

- Sannheten vil alltid seire.

Saksøkte hverandre

Som nevnt saksøkte Depp Heard for injurier for 50 millioner dollar i forbindelse med Washington Post-spalten: «Jeg talte opp mot seksuell vold - og møtte kulturens vrede. Det må endres».

Heard nevnte ikke Depp ved navn i artikkelen, men advokatene hans hevdet i retten at det ikke er noen tvil om det handler om ham.

Heard gikk til motsøksmål mot Depp på 100 millioner dollar på grunn av uttalelser fra Adam Waldman, en advokat for Johnny Depp, som ble sitert i Mail Online-artikler i 2020.

Sjokkerende detaljer

I retten kom det frem svært skitne detaljer fra begge parter helt frem til siste dag i saken.

Heard har blant annet anklaget eksmannen for å ha forgrepet seg på henne ved å penetrere henne med en spritflaske. Hun har også fortalt om drapstrusler fra Depp under en ferietur med barna hans i 2013.

«Tissue gate»: Flere har reagert på hva Amber Heard gjorde med servietten under rettssaken mot Johnny Depp. Video: Reuters/Twitter. Reporter: Håvard T-L Knutsen Vis mer

Da Depp satt i vitneboksen ble han også konfrontert med rystende tekstmeldinger, deriblant følgende: «Jeg skal knulle det brente liket hennes etterpå for å være sikker på at hun er død».

«Pirates of the Caribbean»-stjernen på sin side hevder han måtte gjemme seg på badet for å komme unna vold og utskjelling av Heard. Han har også fortalt om en hendelse hvor ekskona kastet vodkaflasker etter han, noe som gjorde at han mistet en bit av fingertuppen.

Helt på tampen av rettssaken inntok også Depps ekskjæreste, Kate Moss (48), vitneboksen og avviste at han var voldelig mot henne da de var et par. Moss ble hentet inn etter Heard hadde omtalt et rykte som gikk ut på at Depp hadde kastet den tidligere supermodellen ned en trapp - noe hun selv kunne avkrefte.

LES OGSÅ: - Han reddet livet mitt

VITNET: Kate Moss vitnet i rettssaken mellom Johnny Depp og Amber Heard. Video: Reuters Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer