Petra Tungården:

Knivranet på åpen gate

Den svenske influenseren ble truet med kniv og frastjålet en klokke - så kom det uventet hjelp.

RANET: Petra Tungården opplevde marerittet i helgen. Foto: NTB Scanpix
RANET: Petra Tungården opplevde marerittet i helgen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Lørdag kveld skrev svenske Expressen at to personer ble utsatt for væpnet ran i Södermalm i Stockholm.

- To gjerningspersoner skal ha tatt verdisaker fra den ene av de to personene. Den ene har vist en kniv og tatt verdisakene, blant annet ei klokke og en håndveske, sa pressetalsperson for politiet, Anna Westberg da.

Truet med kniv

Søndag kveld forteller den svenske influenseren Petra Tungården (32) at det var hun som var offeret. Hun skriver på bloggen sin at det var det mest ubehagelige hun har opplevd i sitt liv, og at hun aldri trodde noe lignende skulle skje henne.

«En gutt hopper på meg bakgra og jeg trodde det bare var en kompis som skulle skremme meg. Plutselig ser jeg at han har en stor kjøkkenkniv som han rettet mot meg, og skriker noe innenfra hjelmen sin», skriver hun.

Det har ikke lykkes Se og Hør å få en kommentar fra Tungården.

Tungården forteller at venninnen hennes ble skjøvet bort av en annen på motorsykkel.

«Jeg blir så redd for at han skal stikke meg med kniven at jeg rygger kjapt, og faller ut i veien, ned i asfalten, og alle tingene min flyer til alle bauger og kanter», forteller hun videre.

HYLLET: Influenser Camilla Lorentzen har over 90 000 følgere på Instagram, og der blir hun både hyllet og kritisert. Vis mer

Vitne grep inn

Deretter skal gjerningspersonen ha skreket til 32-åringen at hun skulle gi fra seg klokka si. Hun skal ha kastet klokka fra seg i panikk, og gjerningspersonene skal ha begitt seg ut på flukten.

«En fyr i bil på den andre siden har sett hele scenarioet og sladder inn foran motorsykkelen for å stoppe dem, og noen andre menn løper etter. En av mennene kaster seg rundt han som trua oss med kniv, og lykkes i å kaste ham av motorsykkelen i fart. Så lykkes de i å legge ham i bakken og sparke bort kniven. De holder ham fast frem til politiet kommer».

Politiet bekrefter at gjerningspersonene ble uskadeliggjort av vitner. Ifølge Expressen er den ene av gjerningspersonene pågrepet og mistenkt for ran, trusler og overfall. Den andre skal ha kommet seg unna på en svart moped.

Stengte kommentarfeltet

Tungården skriver at hun i ettertid er skjelven, sint og sjokkert, men at hun er takknemlig for at hun kom fra det uten andre skader enn noen blåmerker. Videre takker hun dem som hjalp dem.

I en oppdatert versjon av blogginnlegget forteller hun at hun har valgt å skru av kommentarfeltet etter en rekke rasistiske kommentarer. Flere av følgerne skal ha tatt for gitt at ranerne var av utenlandsk opprinnelse, noe influenseren avviser.

«Jeg forstår at folk er opprørte og fremfor alt redde for vold og forbrytelser som begås i Sverige. Jeg blir ekstremt opprørt over at folk forsøker å ta vår historie og gjøre den om for å passe sin politiske agenda. Det er ikke rom for rasisme på bloggen min», skriver hun.

LES OGSÅ: - Jeg trodde vi skulle bli gamle sammen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer