GODE TALL: Dan Børge Akerøs "Den store klassefesten" på NRK1 hadde en pangstart lørdag.  Foto: NRK
GODE TALL: Dan Børge Akerøs "Den store klassefesten" på NRK1 hadde en pangstart lørdag. Foto: NRKVis mer

Knallstart for Børge

Premieren på "Den store klassefesten" hadde over 1 million seere.

SEHER.NO: NRK-profil Dan Børge Akerø visste ikke helt hva han kunne forvente seg foran lørdagens premiere og sjette sesong av "Den store klassefesten".

I forkant av premieren så han ikke for seg milliontall på programmet.

Men der tok programlederen feil.

For med Alex Rosèn og Åge "Glam" Sten nilsen i gjestestolene klarte Akerø å få hele 1. 151.000 nordmenn til å benke seg foran skjermene.

Men på tross av svært gode åpningstall, tror han ikke at tallene vil fortsette å være like høye fremover.

- På den ene siden spretter jeg sjampis, men på den andre siden holder det med èn flaske. Jeg har fortsatt bakkekontakt, for det er naivt å tro at vi kan fortsette med en markedsandel på 80 prosent, sier Akerø til Dagbladet.

Men ifølge tv-ekspert Jarle Thalberg i Carat er det slettes ikke usikkert at "Den store klassefesten" vil gjøre nettopp det. Blant annet fordi hovedkonkurrent TV 2 ikke har sterke kort som "Skal vi danse" og "Jakten på kjærligheten" denne sesongen.

- Markedsandelen vil ikke være langt unna 80 prosent. Januar er en måned med mye tv-titting, og så synker det helt naturlig utover våren. Jeg tror ikke snittet blir like høyt som på premierenm men det vil bli flere millionlørdager, sier Thalberg til Dagbladet.

LES OGSÅ: - Et stort tap for Norge