Vegard Harm:

Knakk sammen på tv: - Få meg hjem

Den kjente influenseren fikk sammenbrudd etter få timer i «Kompani Lauritzen».

TUNGE TAK: Vegard har brøt fullstendig sammen i lørdagens «Kompani Lauritzen». Foto: TV 2
TUNGE TAK: Vegard har brøt fullstendig sammen i lørdagens «Kompani Lauritzen». Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag var «Kompani Lauritzen» tilbake på skjermen, og denne gang har oberst Dag Otto Lauritzen (64) og kompanjong Kristian Ødegård (46) med seg 14 nye kjendiser til sitt knallharde regime i militærleiren i Åndalsnes.

Én av dem er influenser og VGTV-profil Vegard Harm (24). Harm var også den som vekket aller størst oppsikt i den første episoden.

KOMPANI LAURITZEN: Vegard Harm får sammenbrudd bare noen timer etter ankomst på Kompani Lauritzen. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Få meg hjem!

Det tar nemlig ikke mange timene før 24-åringen knekker helt sammen, gråter, hyperventilerer og bare vil hjem. Han er rett og slett helt fra seg, men kommer seg etter hvert til hektene igjen, og sier på tv at han ble tatt fullstendig på senga av overgangen.

Se og Hør har vært i kontakt med TV 2, som sier at det tok cirka to timer fra deltakerne ankom leiren til Vegard Harm var oppløst i tårer.

Overfor Se og Hør legger ikke VGTV-profilen skjul på at han opplevde situasjonen som helt forferdelig.

UT PÅ TUR: Her er de 14 deltakerne som er på tur med Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård. Foto: Matti Bernitz / TV 2
UT PÅ TUR: Her er de 14 deltakerne som er på tur med Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Jeg tenkte «få meg hjem»! «Jeg vil ikke dette». Det var ikke sånn jeg trodde det skulle være og jeg så ikke for meg ett minutt til der inne, sier Harm, som etter hvert kom seg til hektene og ble værende.

- But then. It all turned around. Love the Company of the Lauritzen, legger han til i sedvanlig Harm-stil.

KOMPANI: Bernt Hulsker forteller om da han nesten drepte Vegard Harm i «Kompani Lauritzen» Vis mer

- Skikkelig flau

Kompis og VGTV-kompanjong Morten Hegseth (35), som også er med i serien, har dette å si om kameratens sammenbrudd:

- Jeg ble skikkelig flau da han kom tilbake fra bjørka. Makan til pyse. Tenk å skape seg så mye? Neida. Jeg var like livredd jeg, bare at Vegard reagerte med gråt, jeg med sinne.

VILLE HJEM: Kun etter to timer i leiren ville Vegard Harm bare forlate stedet. Foto: TV 2
VILLE HJEM: Kun etter to timer i leiren ville Vegard Harm bare forlate stedet. Foto: TV 2 Vis mer

Hegseth er imponert over hvordan vennen seinere klarte reise seg igjen.

- Han stiger opp som fugl kort tid etter sammenbruddet. Gay-hercules er rett rundt hjørnet, og han heter kompani-rekrutt 13 Harm, sier han med et smil.

Var fortvilet

Oberst og programleder Dag Otto Lauritzen mener bestemt at Harm trodde han skulle være med på liknende ting som han har gjort før.

- Som innebar kaffepauser, snakke litt med fotografer, lydmenn, og så videre. Plutselig gikk det opp for ham at dette er noe som varer hele døgnet - uten noen form for hyggekommunikasjon, erindrer Lauritzen.

HARDE KARER: Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård kjører årets deltakere enda hardere enn de gjorde i fjor. Foto: Matti Bernitz / TV 2
HARDE KARER: Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård kjører årets deltakere enda hardere enn de gjorde i fjor. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Vi var fortvilet og hadde sympati. Tenkte «huff». Vår filosofi er likevel at man har så mye mer energi og styrke enn man tror. Lærer man å mestre uvante situasjoner, blir man sterkere. Når rekruttene knekker og går i kjelleren, er de bare halvveis ned trappa.

Og:

- Det var jo ingen liten smell heller, for han hadde hadde lyst til å reise hjem.

Tøffe uker

Tidligere søndag uttalte medprogramleder Kristian Ødegård til Se og Hør at samtlige deltakere hadde sett programmet før, bortsett fra den 24 år gamle influenseren.

NRK-PROFILER: Deltakerlista for andre sesong av Kompani Lauritzen er klar. Mest oppsiktsvekkende er det kanskje at såpass mange NRK-profiler preger TV 2-reality. Programledere: Kine Falch og Jonas Scheie Hammer Vis mer

- De andre visste hva det gikk i. Vegard trodde at når opptakene var ferdig for dagen, da var det «tusen takk, jeg vil gi fenriken en klem, vi sees i morgen klokka 7.30». Men sånn er det ikke. De skal være «på» hele døgnet, sa han da.

Vegard Harm er imidlertid ikke alene om å bryte sammen i «Kompani Laurizen». De 14 deltakerne skal underveis gjennom prøvelser som innbefatter blant annet gass, sprengstopp, høyder og dukningsøvelser.

LES OGSÅ: - Ville aldri latt noen dø

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer