Felix Sandman:

Knakk sammen på direkten

Dette synet ble for mye for «Hjem til jul»-stjernen.

BRYTER SAMMEN: «Hjem til jul»-stjerna Felix Sandman bryter sammen i programmet «Musikhjälpen» Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På fredag hadde den andre sesongen av den norske Netflix-suksessen «Hjem til jul» premiere, og tusenvis har trolig benket seg foran tv-skjermen i helgen for å få med seg fortsettelsen på serien. Forrige sesong ble avsluttet med at hovedpersonen Johanne, spilt av Ida Elise Broch (33), åpnet døren på julaften - uten at man fikk vite hvem som skjulte seg på andre enden.

Cliffhangeren har nok fått flere til å undre. Uten å avsløre for mye fra den nye sesongen, kan man trygt si at det også denne gangen er preget av spenning og ubesvarte spørsmål.

ENDELIG: Snart er ventetiden over, for «Hjem til jul 2» har premiere 18. desember. Video: Rød Løper Vis mer

Noen av disse omhandler unge Jonas, som spilles av svenske Felix Sandman (22). Han er med i sesong to, men hvorfor må seerne finne ut av selv. Man kan i hvert fall trygt sagt si at Sandman er i vinden om dagen.

Tok til tårene

Den svenske skuespilleren og artisten ble muligens først et kjent ansikt for mange nordmenn gjennom Netflix-serien «Quicksand». I tillegg har han vært med i et svensk boyband, og har samarbeidet med Benjamin Ingrosso og Astrid S. Han følges av nærmere en halv million mennesker på Instagram.

RØRENDE: Felix Sandman knakk rett og slett sammen under en direktesending i Sverige på lørdag. Foto: Musikhjälpen / SVT / Sveriges Radio
RØRENDE: Felix Sandman knakk rett og slett sammen under en direktesending i Sverige på lørdag. Foto: Musikhjälpen / SVT / Sveriges Radio Vis mer

Derfor var det helt naturlig at han skulle ta del i «Musikhjälpen», en svensk innsamlingsaksjon som sendes årlig. Han er nemlig en av årets programledere, men ting gikk ikke helt som planlagt på direkten i lørdagens sending, skriver Expressen.

Sandman begynte å strigråte i studio, helt uten forvarsel. Grunnen til utbruddet var nemlig noe uventet. Han tok nemlig til tårene da han fikk se noen kaniner, som hoppet rundt i studioet.

- Jeg mister det helt, sa han i sendingen, og fortsatte:

- Det ble for mye. Vi har snakket om tunge temaer, og så har vi det skikkelig gøy og så … Jeg er en følelsesperson, sier han.

HJEM TIL JUL: Stian Blipp blir å se i den andre sesongen av Netflix-serien «Hjem til jul». Dette sier han om kyssescenene. Video: Rød Løper Vis mer

Han kunne avsløre at han ikke var lei seg, men veldig glad. Han fikk dessverre ikke klappe dem, men han ble altså meget glad.

Han hadde sittet i et glassbur gjennom hele uken, der sendingen sendes fra, og da kan synet av en kanin rett og slett framprovosere sterke følelser.

Han fikk heldigvis kose med et kosedyr utformet som en kanin etter sending, selv om det muligens ikke var helt det han hadde ønsket seg. Klippet av reaksjonen hans går nå sin seiersgang i Sverige.

STJERNE: Felix Sandman spiller mot Ida Elise Broch i «Hjem til jul». Foto: Stefan Borup / Netflix
STJERNE: Felix Sandman spiller mot Ida Elise Broch i «Hjem til jul». Foto: Stefan Borup / Netflix Vis mer

Avslørte diagnose

Det er bare en ukes tid siden Sandman sist skapte overskrifter i hjemlandet. I et intervju med Aftonbladet lettet 22-åringen nemlig på sløret om sidene av livet som ikke alltid er like lett.

Overfor den svenske avisen fortalte Sandman innledningsvis om coronapandemien, og hvordan den har tvunget ham, som flere andre artister, til å utsette konserter og turneer.

For 22-åringen ble imidlertid avlysningene og utsettelsene en etterlengtet pause, og han beskrev at han for første gang på åtte år har klart å ta livet med ro. Det har han lært mye av.

- Jeg har tatt tak i deler av livet mitt som jeg tidligere følte jeg ikke hadde tid eller krefter til å ta tak i. Jeg er ferdig med ADHD-utredningen, jeg har begynt å gå til psykolog og slike ting som jeg lenge har ønsket å gjøre, men som det ikke har vært tid og rom til, sa han.

Det skulle imidlertid vise seg at artisten har ADHD, noe som ikke kom som en stor overraskelse på 22-åringen. Ifølge Lommelegen står ADHD for attention deficit hyperactivity disorder.

Personer med denne diagnosen har ofte problemer med konsentrasjon, hyperaktivitet og impulsivitet, og har hatt disse problemene siden barndommen.

NY: 18. desember kommer en ny sesong av den populære Netflix-serien «Hjem til jul». Video: Netflix Vis mer

Til den svenske avisen fortalte imidlertid Sandman at utredningen for ADHD-diagnosen var en fin inngang til å få hjelp med problemene sine, forstå seg selv bedre og ikke minst hvordan han fungerer som person.

- Jeg defineres ikke av en diagnose, men jeg har vanskeligheter som denne diagnosen omfatter, og da har det vært veldig deilig å få spesialisert hjelp ut fra det. Du forstår hvorfor du jobber som du gjør, hvorfor du er dårlig til visse ting og hva man kan gjøre for å forbedre det, fortsatte han.

LES OGSÅ: Fikk nedslående kreftbeskjed på direkten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer