Odd-Bjørn Hjelmeset skadet under «Mer enn gull»:

Knakk fire ribbein under TV-innspillingen

Det gikk ikke helt som planlagt da Odd-Bjørn Hjelmeset skulle prøve seg som kickbokser.

HER GÅR DET GALT: I kveldens episode av «Mer enn gull» på TV2, prøver Odd-Bjørn Hjelmeset seg som kickbokser. Det går ikke helt etter planen. Video: TV 2 Vis mer

(Se og Hør): Det blir dramatikk i kveldens episode av «Mer enn gull» når tidligere langrennsstjerne Odd-Bjørn Hjelmeset (46) får juling i bokseringen.

Det er kickbokser Thea Næss (33) som er i fokus og forteller om karrieren og sitt liv i kveld, og når hun utfordrer de andre utøverne til å prøve seg i nettopp kickboksing, går det hardt for seg.

I kveldens episode får vi se at det er Hjelmeset som får hardest bank av 33- åringen.

Han blir nemlig truffet i brystet av motstanderens fot og knekker hele fire ribbein.

Saken fortsetter nedenfor.

FÅR JULING: Odd-Bjørn måtte tåle mye harde slag og spark da han prøvde seg som kickbokser. Foto: TV2
FÅR JULING: Odd-Bjørn måtte tåle mye harde slag og spark da han prøvde seg som kickbokser. Foto: TV2 Vis mer

- Hadde ikke legevakt

Overfor Se og Hør forteller Odd-Bjørn Hjelmeset om hendelsen - som resulterte i et besøk hos ingen ringere enn dyrlegen i Lom.

- Jeg må bare begynne med å si hvor sprek Thea er altså. Jeg på min side er jo en stiv gammel mann uten antydning til å klare å flytte beina, og da gikk det galt, sier han lattermildt og legger til at han aldri har vært interessert i kampsport.

- Men det var en artig opplevelse og det var gøy, men jeg hadde ikke sjans. Jeg skjønte raskt at det kom til å bli vondt, fortsetter Hjelmeset.

46-åringen legger ikke skjul på at det var store smerter da ribbeina røyk, men at det langt ifra var motstanderens feil.

Saken fortsetter nedenfor.

SMERTER: Odd-Bjørn forteller at han raskt innså at kickboksingen ville gjøre vondt. Foto: TV2
SMERTER: Odd-Bjørn forteller at han raskt innså at kickboksingen ville gjøre vondt. Foto: TV2 Vis mer

Han ble omsider nødt til å sjekke kroppen, spesielt for å forsikre seg om at skaden ikke hadde gått utover hans indre organer.

Dette skulle imidlertid bli en ny opplevelse for den tidligere skistjernen. De befant seg nemlig i Lom, som ifølge Hjelmeset ikke hadde legevakt. Derfor måtte han ty til en nødløsning, nemlig dyrlegen.

Ifølge 46-åringen fikk han service av ytterste klasse og ble prioritert.

- Det var en elghund som var skadet der. Bikkja måtte vente på meg.

- De strøyk meg til og med i nakken, legger han til lattermildt.

Han forteller at han er kommet seg etter skaden, og at «Mer enn gull» har vært en fantastisk opplevelse.

NESEBLOD: Frode Andersen fikk i likhet med Odd-Bjørn kjenne smerter under kampen. Foto: TV2
NESEBLOD: Frode Andersen fikk i likhet med Odd-Bjørn kjenne smerter under kampen. Foto: TV2 Vis mer

God sikkerhet

Presseansvarlig i TV 2 Unn Grethe Berge forteller at sikkerheten rundt utøverne til enhver tid var i fokus.

- Sikkerheten til utøverne var ivaretatt med nødvendig og påkrevd verneutstyr. Susp, hjelm, fot og leggbeskyttelse, tannbeskytter og hansker. Det er det utstyret som kreves for å delta i kickboxing. Under opptakene var det både ambulanse fra Otta med to personer tilstede - i tillegg til en representant for Røde kors hjelpekorps.

- Odd-Bjørn ble undersøkt av representanten fra Røde Kors, og sammen ble de enige om å avvente situasjonen. Odd-Bjørn har brukket ribbein før og kjente straks igjen smerten. Fra tidligere brudd vet han at det er lite å gjøre med ribbeinsbrudd, og han hadde ikke noe ønske om å reise til lege eller røntgen. Men det er viktig å påpeke at han fikk tilbudet om dette, sier Unn Grethe Berge i TV 2 som er presseansvarlig for «Mer enn gull».

Saken fortsetter nedenfor.

GIKK I BAKKEN: Den tidligere friidrettsstjerna Ingrid Kristiansen besvimte plutselig under innspillingen av «Mer enn gull» på TV 2. Innspillingen fant sted på Valbjør gård i Oppland, håndballhelten Goksør Bjerkrheim var godt i gang med å fortelle historier fra sitt eget liv, ble det hele avbrutt av en uforutsett hendelse. Kristiansen besvimte, rett... Vis mer

Dagen etter kickboksingen gjennomførte utøverne en fotballkamp. I den anledning ble Hjelmeset i overkant ivrig. Han stupheadet en ball, med påfølgende magaplask, ifølge pressekontakten. Dette gjorde ifølge henne ikke skaden han hadde pådratt seg noe bedre.

- På formiddagen dagen etter fotballkampen, ble han undersøkt igjen av en representant fra Røde Kors. Da hadde Odd-Bjørn store smerter, og redaksjonen ble enige om at røntgen var nødvendig. Siden Lillehammer ligger en god kjøretur unna, fikk redaksjonen avtalt røntgen med den lokale veterinæren i Lom. Der ble det konstantert brukne ribbein.

«Mer en gull» kan du se på TV2 tirsdag klokken 20.00.

LES OGSÅ: - Han minnet meg på at jeg må skrive mer musikk