TV 2-programleder Solveig Kloppens mamma død:

Kloppen mistet moren

Torsdag morgen døde programleder Solveig Kloppens kjære mamma Bjørg. Hun fikk konstatert uhelbredelig kreft i fjor høst.

MISTET MOREN: I fjor fikk moren til programleder Solveig Kloppen konstatert uhelbredelig kreft. Torsdag sovnet hun stille inn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MISTET MOREN: I fjor fikk moren til programleder Solveig Kloppen konstatert uhelbredelig kreft. Torsdag sovnet hun stille inn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Solveig Kloppen (46) er en av TV 2 mest markante og populære profiler. Så sent som i mai fikk hun Gullruten i kategorien Årets beste kvinnelige programleder.

Kort tid etter at hun fikk vite at moren Bjørg Hjelmstad kjempet sitt livs kamp, ble Solveig spurt av TV 2 om å lede Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon. Torsdag denne uken sovnet moren inn.

- Kreft er noe som angår oss alle. Det rammer så mange. Og nå er det stakkars lille mamma, sa Kloppen til VG den gang.

Hun åpnet hjemmet sitt for å spille inn programmet «Krafttak hos Kloppen».

Et sjokk

- Mamma er 80 år, men det er likevel en sjokkbeskjed å få. Det er vondt å se henne bli tappet for krefter, sa hun i det samme intervjuet.

Solveig gjorde det klart at hun skulle gråte seg ferdig før programmet, og at det var en gave å få være med på innsamlingen.

Måtte amputere

Kloppen takker mamma for mye, og en helt spesiell dag ble det i 2005. Da sa Solveig ja til sin Kjartan Brügger Bjånesøy (46).

Moren hadde da kjempet for livet etter å ha blitt angrepet av en kjøttetende bakterie noen år tidligere.

TØFF TID: Solveig Kloppens forberedelser til «Krafttak hos Kloppen» var preget av tårer og sterke følelser. Foto: Espen Solli / TV 2
TØFF TID: Solveig Kloppens forberedelser til «Krafttak hos Kloppen» var preget av tårer og sterke følelser. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Til tross for at hun måtte amputere beinet midt på låret, fulgte hun datteren opp kirkegulvet, støttet av en stokk.

Får trøst

Til VG fortalte hun om hvor hun fant støtte i den vanskelige situasjonen etter at moren fikk kreft.

– Hos mann og barn, min lille familie. Hos venner. Og så er jeg så glad for at jeg har en søster – at vi er to, sa Kloppen.

Se og Hør har vært i kontakt med Solveig Kloppen som er innforstått med at vi publiserer denne saken. Men hun ønsker ikke kommentere morens dødsfall nå.

Programleder Solveig Kloppen har tatt kjøretimer uten at ektemannen Kjartan har fått vite om det. I «Rett fra hjertet» på TV 2 skal hun avsløre for ham hvordan det har gått. Vis mer

Les også: Pamela Anderson: - Skjulte sexmisbruket fra mamma

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer