KISS 2008: Tommy Thayer, Paul Stanley, Eric Singer og Gene Simmons poserer foran turneen som kommer til Norge lørdag. Men maskene til Tommy Thayer og Eric Singer er identiske med dem forgjengerne Ace Frehley og Peter Criss hadde.  Foto: All Over Press
KISS 2008: Tommy Thayer, Paul Stanley, Eric Singer og Gene Simmons poserer foran turneen som kommer til Norge lørdag. Men maskene til Tommy Thayer og Eric Singer er identiske med dem forgjengerne Ace Frehley og Peter Criss hadde. Foto: All Over PressVis mer

Klonet to Kiss-medlemmer

Når Kiss kommer til Oslo og Bergen, er det ikke med originalbandet fra 70-tallet. Det bare ser slik ut.

SEHER.NO: Da Paul Stanley (56) og Gene Simmons (58) dannet kiss i januar 1973, var det med Peter Criss (60) på trommer og Ace Frehley (57) på sologitar.

Og slik var det gjennom storhetsperioden på 70-tallet, helt til uenighetene innad i bandet førte til Peter Criss forlot bandet i 1980 og ble erstattet av Eric Carr, og to år seinere forlot også Ace Frehley bandet og ble erstattet av Vinnie Vincent for en kort periode.

Begge disse gangene byttet Kiss ut sminken og kostymet for sine nye medlemmer.

Mens Peter Criss sminket seg som en katt, ble Eric Carr til en rev. Og mens Frehley hadde "Spaceman"-utseende, fikk Vincent sminke som en egyptisk ankh.

I 1983 sluttet Kiss med sminke, og tok ikke på seg den hvite maska igjen før 17 år seinere med Reunion Tour, da originalbesetningen gjenoppsto med Gene, Paul, Peter og Ace.

Dermed var idyllen og pengemaskinen på skinnene igjen, helt til januar 2001.

Da fikk Peter Criss nok for andre gang, og sa et tidlig farvell till Kiss-publikummet under "KISS Farewell tour" i Australia.

Han ble da erstattet av tidligere Kiss-trommis Eric Singer, som var med på "Revenge" og "Unplugged"-albumet før originalbesetningen kom tilbake. Men isteden for å lage nytt antrekk og legge ny sminke, måtte Singer ta til takke med utseende til Peter Criss.

I mars 2002 nektet Ace Frehley å bli med på turné til Jamaica. Han ble umiddelbart erstattet av Tommy Thayer, som klonet Frehleys kostyme og sminke.

Thayer var til og med med på å lære opp Peter Criss og Ace Frehley med å finne tilbake til sin originale sound før "Farwell tour", og endte selv opp som sologitarist.

- Jeg skal ikke bare gå på scenen å mime etter Ace.

- Jeg går ikke på scenen for å forsøke å se ut og høres ut som Ace. Grunnen til at jeg høres ut som Ace er at jeg vokste opp med å lære å spille som en av minefavoritt-gitarister fra jeg var 14 år, sier Thayer om sin store helt til Guitar Magazine.

Så når Kiss står på scenen i Oslo lørdag kveld, og i Bergen på søndag, er det med samme utseende som på 70-tallet - men bare to av medlemmene er de samme....

LES OGSÅ: Søppelet har innhentet meg

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.