Klisjéfylt og usympatisk

Hvor er supernanny når man virkelig trenger henne?

GULLUNGENE: Lars Petter (19), Sara Nicole (18), Martine (20), Remi (25), Karoline (18) og Simen (23) trives ikke veldig godt som bønder. Foto: TVNorge
GULLUNGENE: Lars Petter (19), Sara Nicole (18), Martine (20), Remi (25), Karoline (18) og Simen (23) trives ikke veldig godt som bønder. Foto: TVNorge Vis mer
DE FLESTE FORELDRE gjør hva de kan for at sine små ikke skal havne i reality-tv. For andre er reality-tv eneste mulighet til å få ungene ut av huset.

DET ER I HVERT FALL rammen for «Gullungene». De seks barna bidrar ikke hjemme, ikke vil de ha jobb og ikke vil de ha utdanning. De vil bare «flæshe med cæsha», som de har fått av mamma og pappa.

I «GULLUNGENE» flytter de bortskjemte barna sammen, og skal for første gang forholde seg til husleie, matlaging og budsjett. «Det må være jævlig å være fattig, fikk skikkelig kjenne på det», sier en av dem etter at de har handlet inn til tacomidag og øl-fest for seks personer. Pengene skal de få inn på jobbing, og akkurat som idolet Paris Hilton begynner de som bønder – som hun gjorde i «The Simple Life».

DE SEKS UNGDOMMENE byr ikke akkurat på noen adferdsrevolusjon over natta selv om de flytter for seg selv. «Jeg er ikke akkurat stolt,» sier en av foreldrene passende – som hver uke skal avgjøre hvem som har gjort det beste og verst.

DET «GULLUNGENE» definitivt hadde treng var en supernanny som kunne dratt dem skikkelig i ørene, og en Luksusfellen-Hallgeir som kunne strammet dem opp økonomisk. Deltakerne byr definitivt på seg selv, og det byr på enkelte underholdende øyeblikk. Men det man aldri får er sympati med dem – heller tvert imot. Man gremmes mer på deres vegne, og det eneste snev av medfølelse man får er med foreldrene.
 
PROGRAMMET HADDE DERFOR definitivt trengt et moment av hvordan det har gått som det har, og hva som skal til for å komme ut av det for ungdommene. Og ikke bare det som nærmest blir en klisjéfylt latterliggjøring av dem, der vi aldri slipper forbi imaget deres. Når de først gråter burde det være av andre grunner enn: «Jeg savner å være hjemme ass, Facebook og det hele.»


«Gullungene» går på TVNorge torsdager 20.30. Finn ditt favorittprogram i Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Mer toast enn roast