Klippet bort «rasistisk» vits

Engasjerte John Cleese-fans gikk til krig mot BBC da helten deres ble sensurert.

LEGENDE: John Cleese sin figur Basil Fawlty ble legendarisk for sitt usympatiske vesen. Her sammen med sin virkelige eks-kone Connie Booth, i rollen som Polly, og Andrew Sachs i rollen som Manuel. Foto: Rex Features/ All Over Press
LEGENDE: John Cleese sin figur Basil Fawlty ble legendarisk for sitt usympatiske vesen. Her sammen med sin virkelige eks-kone Connie Booth, i rollen som Polly, og Andrew Sachs i rollen som Manuel. Foto: Rex Features/ All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Monty Python-stjernen John Cleese (73) tok britisk humor til et helt nytt nivå med den udødelige komiserien «Hotell i særklasse».
 
Men ikke all humoren har tålt tidens tann, mener sjefene i mektige BBC.
 
Da de nylig sendte en episode av 70-tallsserien i reprise, valgte de å kutte ut en vits de mente kunne oppfattes som rasistisk mot indere – noe som ifølge nettstedet Contactmusic utløste en seerstorm av illsinte fans.
 
– Vi er stolte over «Hotell i særklasse» og dets bidrag til britiske TV-komedier. Men folks holdninger har endret seg, så vi bestemte oss for å gjøre små endringer i samarbeid med Cleese sitt management, for å gjøre episoden mer familievennlig, sier en representant for statskanalen til Daily Express.
 
LES OGSÅ: Giftet seg med 31 år yngre kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer