Ed Westwick:

Klippes ut av BBC-drama etter anklager om seksuelle overgrep

Alle scener hvor Ed Westwick er med skal spilles inn på nytt.

KLIPPES UT: Skuespiller Ed Westwick blir klippet ut av BBC-serien «Ordeal By Innocence», etter anklager om voldtekt. FOTO: NTB Scanpix
KLIPPES UT: Skuespiller Ed Westwick blir klippet ut av BBC-serien «Ordeal By Innocence», etter anklager om voldtekt. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): BBC hadde i utgangspunktet filmet ferdig miniserien «Ordeal By Innocence», som er basert på krimdronning Agatha Christies roman, kalt «Døde spor» på norsk.

Nå har den britiske kringkasteren bestemt seg for å klippe ut scenene med skuespiller Ed Westwick, kjent fra blant annet TV-serien «Gossip Girl». Grunnen er at det har kommet flere anklager om seksuelle overgrep mot skuespilleren, skriver BBC.

Dermed skal alle scener hvor Ed er med spilles inn på nytt, og skuespiller Christian Cook tar over rollen hans som karakteren «Mickey Argyll».

Dette skjer kort tid etter at Kevin Spacey ble erstattet av Christopher Plummer i storfilmen «All The Money In The World», etter anklager om sextrakassering.

Anklaget for voldtekt

Det var i november to kvinner anklaget Ed for voldtekt. Ed selv har nektet for å ha begått handlingene.

Egentlig skulle filmatiseringen av Agatha Christies «Ordeal By Innocence» sendes på BBC i julen.

- Dette er alvorlige påstander som Ed Westwick har nektet for. BBC tar ingen side i saken, men inntil disse sakene er løst, vil vi ikke sende «Ordeal by Innocence», uttalte en talsperson fra BBC, i november da anklagene ble kjent.

I tillegg har også den uavhengige produksjonen som lager serien «White Gold», hvor Ed er med, informert BBC om at Ed har tatt en pause fra produksjonen.

- Samarbeider med myndighetene

- Det er nedslående og trist for meg at som et resultat av to uverifiserte og beviselig usanne påstander i sosiale medier, er det noen i dette miljøet som kan konkludere med at jeg har hatt noe å gjøre med en så ussel og forferdelig handling. Det har jeg definitivt ikke, og jeg samarbeider med myndighetene så de kan renvaske navnet mitt så snart som mulig, skrev Westwick på Twitter, 9. november.

Anklagene mot Ed, kommer i kjølvannet av #Metoo-kampanjen, som ble startet av New York Times' avsløringer om at filmprodusenten Harvey Weinstein (65) skal ha bedrevet sextrakassering mot kvinner gjennom tre tiår. Han er også anklaget for voldtekt.

I etterkant har en rekke kvinner stått fram med sine historier om sextrakassering, også i Norge.

LES OGSÅ: Prins Daniels venn etterforskes for seksuelle overgrep

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer