Kler av kongen i ny tegneserie

Durek Verrett feirer jul med kongefamilien i juleheftet «Jul på Skaugum». Ikke alle blir like begeistret ...

TAR UTFORDRINGEN: Kong Harald stiller sporty opp når dronning Sonja trenger en aktmodell på julekvelden. I «Jul på Skaugum» får du se familiens reaksjon. Faksimile: Sam Klein / Jul på Skaugum
TAR UTFORDRINGEN: Kong Harald stiller sporty opp når dronning Sonja trenger en aktmodell på julekvelden. I «Jul på Skaugum» får du se familiens reaksjon. Faksimile: Sam Klein / Jul på Skaugum Vis mer

Det nye juleheftet «Jul på Skaugum», lansert av Aller Media, er det eneste i sitt slag som skildrer den norske kongefamilien i tegneserieform.

Gjennom fire historier, samt humoristiske illustrasjoner fra ulike tegneserieskapere og illustratører, tar man leseren med inn i de indre gemakker til julefeiringen på Skaugum og Slottet.

Faksimile: Martin Ernstsen / Jul på Skaugum
Faksimile: Martin Ernstsen / Jul på Skaugum Vis mer

Kongefamiliens medlemmer har med sine uttalelser og opptredener skapt en rekke overskrifter i Norge og utlandet, og dette er med på å inspirere og sette sitt preg på figurene i tegneseriene, forteller redaktør for «Jul på Skaugum», Anders Johan Stavseng.

- Tegneseriene i «Jul på Skaugum» er det eneste i sitt slag, og tilbakemeldingene vi har fått så langt er svært gode. Jeg er sikker på at både kongeparet og kronprinsparet kommer til å le høyt av tegneseriene. Forhåpentligvis prinsesse Märtha og Durek også. I juleheftet feirer Durek sin aller første jul med kongefamilien, og det går ikke helt knirkefritt, forteller han.

Faksimile: Sam Klein / Jul på Skaugum
Faksimile: Sam Klein / Jul på Skaugum Vis mer

Kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og prinsesse Märtha er blant gjestene rundt bordet når kronprinsesse Mette-Marit serverer juleribba på Skaugum. Det samme er Marius Borg Høiby, modellkjæresten Juliane Snekkestad og Sjaman Durek.

image: Kler av kongen i ny tegneserie

Sistnevnte setter tålmodigheten til kongefamilien på prøve i flere av seriene, men dronning Sonjas hevn er søt.

Sam Klein, Kine Kjær, Anders Kvammen, Nils Axle Kanten og Martin Ernstsen er blant bidragsyterne i «Jul på Skaugum».

HELT KONGE: I tegneserieheftet «Jul på Skaugum» får vi se hvordan kvelden utarter seg når Sjaman Durek feirer jul med kongefamilien. Faksimile: Kine Kjær / Jul på Skaugum
HELT KONGE: I tegneserieheftet «Jul på Skaugum» får vi se hvordan kvelden utarter seg når Sjaman Durek feirer jul med kongefamilien. Faksimile: Kine Kjær / Jul på Skaugum Vis mer

«Jul på Skaugum» er i salg fra 8. november, i kiosker og matvarebutikker over hele landet. «Jul på Skaugum» utgis av Aller Media, som også eier Se og Hør.