Kler av kongen i ny tegneserie

Durek Verrett feirer jul med kongefamilien i juleheftet «Jul på Skaugum». Ikke alle blir like begeistret ...

TAR UTFORDRINGEN: Kong Harald stiller sporty opp når dronning Sonja trenger en aktmodell på julekvelden. I «Jul på Skaugum» får du se familiens reaksjon. Faksimile: Sam Klein / Jul på Skaugum
TAR UTFORDRINGEN: Kong Harald stiller sporty opp når dronning Sonja trenger en aktmodell på julekvelden. I «Jul på Skaugum» får du se familiens reaksjon. Faksimile: Sam Klein / Jul på Skaugum Vis mer

Det nye juleheftet «Jul på Skaugum», lansert av Aller Media, er det eneste i sitt slag som skildrer den norske kongefamilien i tegneserieform.

Gjennom fire historier, samt humoristiske illustrasjoner fra ulike tegneserieskapere og illustratører, tar man leseren med inn i de indre gemakker til julefeiringen på Skaugum og Slottet.

Faksimile: Martin Ernstsen / Jul på Skaugum
Faksimile: Martin Ernstsen / Jul på Skaugum Vis mer

Kongefamiliens medlemmer har med sine uttalelser og opptredener skapt en rekke overskrifter i Norge og utlandet, og dette er med på å inspirere og sette sitt preg på figurene i tegneseriene, forteller redaktør for «Jul på Skaugum», Anders Johan Stavseng.

- Tegneseriene i «Jul på Skaugum» er det eneste i sitt slag, og tilbakemeldingene vi har fått så langt er svært gode. Jeg er sikker på at både kongeparet og kronprinsparet kommer til å le høyt av tegneseriene. Forhåpentligvis prinsesse Märtha og Durek også. I juleheftet feirer Durek sin aller første jul med kongefamilien, og det går ikke helt knirkefritt, forteller han.

Faksimile: Sam Klein / Jul på Skaugum
Faksimile: Sam Klein / Jul på Skaugum Vis mer

Kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og prinsesse Märtha er blant gjestene rundt bordet når kronprinsesse Mette-Marit serverer juleribba på Skaugum. Det samme er Marius Borg Høiby, modellkjæresten Juliane Snekkestad og Sjaman Durek.

Kler av kongen i ny tegneserie

Sistnevnte setter tålmodigheten til kongefamilien på prøve i flere av seriene, men dronning Sonjas hevn er søt.

Sam Klein, Kine Kjær, Anders Kvammen, Nils Axle Kanten og Martin Ernstsen er blant bidragsyterne i «Jul på Skaugum».

HELT KONGE: I tegneserieheftet «Jul på Skaugum» får vi se hvordan kvelden utarter seg når Sjaman Durek feirer jul med kongefamilien. Faksimile: Kine Kjær / Jul på Skaugum
HELT KONGE: I tegneserieheftet «Jul på Skaugum» får vi se hvordan kvelden utarter seg når Sjaman Durek feirer jul med kongefamilien. Faksimile: Kine Kjær / Jul på Skaugum Vis mer

«Jul på Skaugum» er i salg fra 8. november, i kiosker og matvarebutikker over hele landet. «Jul på Skaugum» utgis av Aller Media, som også eier Se og Hør.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer