GRUNN TIL Å SMILE: Med et 60 000 solgte plater, og klatring på de tyske hitlistene - har Madcon-gutta virkelig grunn til å smile for tiden. Foto: SCANPIX
GRUNN TIL Å SMILE: Med et 60 000 solgte plater, og klatring på de tyske hitlistene - har Madcon-gutta virkelig grunn til å smile for tiden. Foto: SCANPIXVis mer

Klatrer lynraskt på listene

Madcon er i full gang med å forberede utenlandslansering. Samtidig er de blant de raskeste klatrerne på listene i Tyskland.

SEHER.NO: Tv-suksessen "Skal vi danse", der Tshawe Baqwa gikk helt til topps, forandret Madcon-guttas liv. Albumet "So Dark The Con of Man" har hittil gått i 60.000 eksemplarer, og singelen "Beggin'" kan vise til enda bedre tall: 62.000.

I Tyskland er låta satt på såkalt "powerplay" på MTV - det vil si svært høy rotasjon, skriver Dagbladet.

Frank Bakke i plateselskapet Bonnier Amigo, mener at det høye platesalget åpner stadig flere dører til utlandet.

- I utgangspunktet er ikke hip hop en stor, folkelig sjanger, men vi opplever at folk fra seks til 60 år kommer på konsertene. Crossovereffekten er unik og interessen er stor. "Beggin" skal gis ut i en rekke europeiske land 21. mars, og i Tyskland ligger den allerede på 36. plass på den offisielle radiolista - før den er lansert og vi har startet promoarbeidet, sier han til avisen.

Bonnier Amigo har lisensiert ut Madcon-albumet til Sony BMG internasjonalt.

- På radiolista i Tyskland er de en av de aller raskste klatrerne, og det er godt gjort. Det tar vanligvis lang tid å etablere en låt på radio i Tyskland, sier Cai Leitner, som er administrerende direktør i Bonnier Amigo, til samme kilde.

LES OGSÅ: Platina-rekord for Madcon