Hoyeon Jung om oppmerksomheten:

- Klarte ikke å spise

Den koreanske skuespilleren ble superstjerne over natten med «Squid Game». Det kan ha reddet karrieren hennes.

DØDSLEK: Hoyeon Jong er blant de sentrale skuespillerne i «Squid Game». Foto: Netflix
DØDSLEK: Hoyeon Jong er blant de sentrale skuespillerne i «Squid Game». Foto: Netflix Vis mer
Publisert

Først var det «Tiger King», så var det «Squid Game». De to Netflix-seriene klistret fast øyne over hele verden da de kom ut, og i pandemivakuumet var det som om seriene samlet verdens befolkning i en felles tv-opplevelse.

«Squid Game» ble om mulig enda mer populær. Den koreanske serien tok alle på sengen, og det blodige spillet ble altoppslukende i en periode. Med det førte også med det åpenbare - skuespillerne ble verdenskjente.

Hoyeon Jung (27) gikk fra 400 000 følgere på Instagram til 15 millioner på tre uker. Nå er hun den mest fulgte koreanske skuespilleren på Instagram med hele 23,7 millioner følgere.

SNAKKIS: I fjor var det én serie alle snakket om; «Squid Game». Serien tronet på toppen over den mest strømmede serien i verden, og det var ikke uten grunn. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Raste ned i vekt

Plutselig ville alle ha en bit av henne - Hollywood, fans og mediene.

- Følelsen kan ikke beskrives med ord. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg klarte ikke å spise. Jeg var så forvirret, det var så kaotisk. Jeg trodde ikke på det. Jeg stolte ikke på det, forteller hun til Vogue om den første tiden etter serien kom ut.

VERDENSSTJERNE: Hoyeon Jong ble superstjerne etter «Squid Game». Foto: Marijo Cobretti/SplashNews/NTB
VERDENSSTJERNE: Hoyeon Jong ble superstjerne etter «Squid Game». Foto: Marijo Cobretti/SplashNews/NTB Vis mer

Den allerede slanke tidligere modellen gikk ned fire kilo i løpet av kort tid. Hun var ikke fremmed for å være i rampelyset, men dette var i en helt annen skala.

FJERNER: Netflix måtte sensurere denne scenen i serien «Squid Game» etter at nummert på kortet ble ringt over 4000 ganger. Video: Netflix Vis mer

Jong startet karrieren som modell. Hun ble tidlig en del av et av Sør-Koreas største modellbyråer, og kom på andre plass i «Koreas Next Top Model» som 19-åring. Allerede da var hun var på hva fremmede mente om henne.

- Jeg søkte på navnet mitt hver dag, jeg leste alle kommentarene, en etter en. Hvis åtte personer elsket meg, og bare to hatet meg, gråt jeg alltid, hjemme alene. Selv nå sliter jeg med lav selvtillit, forteller hun.

Karrieren gikk nedover

Hun flyttet etter hvert til New York, og gjorde stor suksess som modell der, blant annet for Louis Vuitton. Men etter å ha gått på en rekke catwalker begynte tilbudene å stilne.

- Det var det mest smertefulle. Da jeg startet å være modell utenlands, gjorde jeg det bra fra starten, gjorde jeg ikke? Men etter hvert fikk jeg færre og færre jobber, merkene jeg hadde jobbet med ville ikke ha meg lenger. Jeg hadde så mange bekymringer på grunn av det. Hvem er jeg? Jeg bekymret meg så mye.

DELTE OPPTAK: En mann skal være dømt til døden for å ha solgt USB-minnepenner med sørkoreanske Netflix-serien «Squid Game». Video: Storyblock/Netflix. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

Så bestemte 27-åringen seg for å satse på skuespill, og en audtionvideo tikket inn på mailboksen til regissør Hwang Don-hyuk (50). På dette tidspunktet hadde han brukt tre måneder for å finne skuespillere til den nye serien «Squid Game».

På skjermen foran ham var den han hadde lett etter som Kang Sae-byeok, den kalde sterke, men sårbare jenta som er en av de sentrale i serien.

Og resten er, som kjent, historie. Det mangler ikke på jobbtilbud for den fremadstormende koreaneren, som etter alt å dømme har lagt fundamentet for en strålende skuespillerkarriere.

LES OGSÅ: - Jeg liker meg best helt alene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer