Viggo Mortensen:

- Klarte ikke å puste

Ble utsatt for en nær døden-opplevelse.

PANIKK: Viggo Mortensen fikk seg en svært ubehagelig opplevelse under en nylig filminnspilling. Foto: Xavier Collin/Image Press Agency/Splash News/NTB
PANIKK: Viggo Mortensen fikk seg en svært ubehagelig opplevelse under en nylig filminnspilling. Foto: Xavier Collin/Image Press Agency/Splash News/NTB Vis mer
Publisert

Den danske skuespilleren Viggo Mortensen (63) har i en årrekke vært et ettertraktet navn i filmbyen Hollywood, og er kanskje mest kjent for rollen sin som Aragorn i filmtrilogien «Ringenes herre».

Nå forteller Mortensen til People at han ble utsatt for en nær døden-opplevelse under innspillingen av den kommende filmen «Thirteen Lives», hvor han spiller dykkeren Richard Stanton.

I 2018 ble nemlig et fotballag på 12 gutter fanget i en oversvømt hule i Thailand. Den gang hadde Stanton en betydelig rolle i å få fotballaget ut av hulen i live.

Som følge av rollen måtte Mortensen naturligvis lære seg å dykke for å kunne filme flere utfordrende scener under vann. Under et av opptakene gikk det imidlertid nesten galt.

Ventilen til skuespillerens oksygentank ble slått av mens han skulle presse seg gjennom en trang passasje under vann.

- Plutselig kunne jeg ikke puste. Det føltes så utrolig lenge, men i virkeligheten var det nok bare et spørsmål om sekunder. Jeg fikk panikk, forteller Mortensen.

I forkant av opptakene hadde 63-åringen riktignok fått en omfattende dykkeopplæring av dykkeren Stanton. Det fikk han nemlig til å huske tilbake på hva han hadde lært, dersom en slik situasjon skulle oppstå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.