Viggo Mortensen:

- Klarte ikke å puste

Ble utsatt for en nær døden-opplevelse.

PANIKK: Viggo Mortensen fikk seg en svært ubehagelig opplevelse under en nylig filminnspilling. Foto: Xavier Collin/Image Press Agency/Splash News/NTB
PANIKK: Viggo Mortensen fikk seg en svært ubehagelig opplevelse under en nylig filminnspilling. Foto: Xavier Collin/Image Press Agency/Splash News/NTB Vis mer
Publisert

Den danske skuespilleren Viggo Mortensen (63) har i en årrekke vært et ettertraktet navn i filmbyen Hollywood, og er kanskje mest kjent for rollen sin som Aragorn i filmtrilogien «Ringenes herre».

Nå forteller Mortensen til People at han ble utsatt for en nær døden-opplevelse under innspillingen av den kommende filmen «Thirteen Lives», hvor han spiller dykkeren Richard Stanton.

I 2018 ble nemlig et fotballag på 12 gutter fanget i en oversvømt hule i Thailand. Den gang hadde Stanton en betydelig rolle i å få fotballaget ut av hulen i live.

LURTE DØDEN: Filmstjernen Leonardo DiCaprio fortalte om den gangen motoren på et fly til Russland sprengtes i luften foran øynene hans. Video: TV 3 Vis mer

Som følge av rollen måtte Mortensen naturligvis lære seg å dykke for å kunne filme flere utfordrende scener under vann. Under et av opptakene gikk det imidlertid nesten galt.

Ventilen til skuespillerens oksygentank ble slått av mens han skulle presse seg gjennom en trang passasje under vann.

- Plutselig kunne jeg ikke puste. Det føltes så utrolig lenge, men i virkeligheten var det nok bare et spørsmål om sekunder. Jeg fikk panikk, forteller Mortensen.

GÅR GALT: Carola Häggkvist har prøvd seg på en ståhjuling på en strand i Sverige, men det gikk ikke helt bra. Video: carolaofficiell Vis mer

I forkant av opptakene hadde 63-åringen riktignok fått en omfattende dykkeopplæring av dykkeren Stanton. Det fikk han nemlig til å huske tilbake på hva han hadde lært, dersom en slik situasjon skulle oppstå.

Mortensen fant til slutt ut at han måtte bytte munnstykket og puste med den andre oksygentanken.

- Det er ikke så komplisert. Men midt i øyeblikket er det vanskelig å tenke klart, forklarer han.

«Thirteen Lives» sendes på utvalgte kinoer fra og med 29. juli og streames på Prime Video 5. august.

LES OGSÅ: - Vil alltid være bundet til hverandre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer