«Farmen» 2018:

- Klarte ikke å konsentrere meg etter at jeg fikk mordblikket

Sølvi Monsen måtte forlate «Farmen»-gården.

UTE AV «FARMEN»: Det gikk ikke helt veien for Sølvi Monsen da hun møtte Irene Halle til tvekamp søndag kveld. Foto: Alex Iversen / TV 2
UTE AV «FARMEN»: Det gikk ikke helt veien for Sølvi Monsen da hun møtte Irene Halle til tvekamp søndag kveld. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Etter tumultene som oppsto mellom Irene Halle (35) og storbonde Kjetil Nørstebø (28) på «Farmen»-gården tidligere denne uken, var det Halle som trakk det korteste strået da storbonden, med makten han har, valgte henne som førstekjempe.

I søndagens episode var det dermed knyttet stor spenning til hvem den 35 år gamle trønderen ville velge som motkjemper til kveldens tvekamp. Med bare to gutter igjen på gården, var det nok av jenter å velge mellom.

Det var derfor kanskje ikke så overraskende at Halle valgte å møte Sølvi Monsen (55) i tvekampen. De to har den siste uken også hatt sine konflikter inne på gården.

Kampen skulle vise seg og bli alt annet enn enkel, da Monsen valgte å møte Halle i slegge - tvekampen som går ut på å hamre seks nagler fortest mulig ned i en trestokk.

IKKE HELT SOM PLANLAGT: Sølvi Monsen fikk problemer meg slegga allerede ved første slag, noe som gjorde at hun ble liggende bak Irene Halle. Foto: Alex Iversen / TV 2
IKKE HELT SOM PLANLAGT: Sølvi Monsen fikk problemer meg slegga allerede ved første slag, noe som gjorde at hun ble liggende bak Irene Halle. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Det gikk ikke helt som planlagt for Monsen, som allerede ved første slag med slegga mistet kontrollen. 55-åringen ble dermed liggende bak konkurrenten, som allerede hadde fått flere nagler ned i trestokken.

Det resulterte dermed i at Monsen måtte se seg slått, og måtte forlate «Farmen»-gården.

- Det var de første boltene som utgjorde alt. Da jeg bommet på den første, ble jeg stresset og klarte ikke å fokusere. Jeg tittet bort på Irene, og fikk et mordblikk i retur, og da klarte jeg ikke konsentrere meg, forteller Monsen til Se og Hør.

SKUFFET: Sølvi Monsen er mest irritert på seg selv for at hun klarte å klusse det til når det gjaldt som mest. Foto: Alex Iversen / TV 2
SKUFFET: Sølvi Monsen er mest irritert på seg selv for at hun klarte å klusse det til når det gjaldt som mest. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Ikke bitter

Selv om «Farmen»-eventyret er over for denne gang for 55-åringen, er hun likevel ikke bitter.

- Det kom ikke akkurat som et sjokk at Irene valgte meg som førstekjempe, men jeg er mest irritert på meg selv for at jeg røyk ut, forteller hun.

Monsen hadde nemlig øvd på flere av tvekampøvelsene, lenge før «Farmen»-innspillingen startet.

- Jeg kan slegge, så denne gangen rotet jeg det bare til, sier hun.

Saken fortsetter nedenfor.

KONTROVERSIELL: Andreas Nørstrud blir ofte betegnet som en av tidenes mest omstridte «Farmen»-deltakere. Vi tok en prat med han på «Torpet». Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

- Sammensurium av idioter

Forrige uke var det utfordrer Håkan Petterson (54) som måtte forlate «Farmen»-gården etter en knapp uke.

Pettersson ble utpekt til førstekjempe av storbonden Nikolai Aspen (23), og måtte innse at slaget var tapt etter en knallhard tautrekkingskonkurranse mot uvdølingen Kjetil Nørstebø (28).

- Kjetil hadde testosteron opp til øreflippene, og er både tyngre og sterkere enn meg. Seieren var hans lenge før tvekampen, fortalte Pettersson til Se og Hør den gang.

Gjennom sin noe forkortede tid i tv-ruten var den nevenyttige 54-åringen, som har bodd i Norge siden 1986, flink til å påpeke at han siktet mot «Farmen»-seier. Motivasjonen for å vinne forsvant imidlertid like fort som den kom, skal vi tro Pettersson.

- Ja, det var veldig bra at jeg røyk ut, for jeg så ikke poenget med å være der lenger. Alt var bare intriger og faenskap, og ikke slik jeg så for meg, sa han.

Saken fortsetter nedenfor.

STABEIS: Håkan Petterson krevde å ha med flere pakker sigaretter inn på tv-gården, noe TV 2 noe overraskende nok godtok. Foto: Alex Iversen / TV 2
STABEIS: Håkan Petterson krevde å ha med flere pakker sigaretter inn på tv-gården, noe TV 2 noe overraskende nok godtok. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Hvordan så du for deg at det skulle være?

- Jeg hadde håpet at gjengen som var der inne hadde mer kunnskap om gårdsdrift og praktisk arbeid. I stedet møtte jeg uerfarne byfolk og rosabloggere - et sammensurium av idioter, konkluderte den frittalende 54-åringen.

- Verre i virkeligheten

Det har nemlig vært alt annet enn fryd og gammen inne på gården den siste tiden, der blant andre Irene Halle har irritert på seg den ene etter den andre.

Under tirsdagens episode gikk det noen kuler varmt mellom deltakerne Andrea Badendyck (23) og ovennevnte, da et speil inne på gården havnet på avveie.

Halle, som er helt avhengig av å bruke speilet for å ta på seg kontaktlinser, oppdaget at det eneste speilet inne på gården var borte. Da hun deretter overhørte at Badendyck var personen som hadde tatt speilet, ble det full kok inne på gården.

Halle valgte dermed å ta en prat med Badendyck om diskusjonen som utartet, noe som resulterte med en helt annen prat enn det 35-åringen fra Trøndelag hadde sett for seg.

Saken fortsetter nedenfor.

SOM TO DRÅPER VANN: Nikolai og Markus Aspen (23) er eneggede tvillinger, og blir stadig forvekslet med hverandre. Likheten har bydd på noen ekstra utfordringer etter at førstnevnte dukket opp på «Farmen». Reporter: Miriam Bakkejord. Video: Helén Skogstad Vis mer

Under samtalen mellom de to kranglefantene kom det nemlig fram at Badendyck lenge hadde følt at Halle «var ute etter henne» inne på gården, og at hun følte seg mislikt av 35-åringen.

Til Se og Hør forklarte den 23 år gamle Oslo-jenta at det hele var mye verre i virkeligheten enn det fremstår på TV.

- Jeg følte meg ganske utenfor i starten av oppholdet, og det var mye verre i virkeligheten enn det som kommer fram på tv. Det er veldig mange timer i døgnet man ikke blir filmet, og det er ikke alle samtaler som kommer foran kamera, sa toppbloggeren blant annet.

Til Se og Hør innrømmet Halle at hun har snakket negativt om ting og meninger som Badendyck står for, men at hun aldri med hensikt har forsøkt å såre 23-åringen.

- Jeg føler ikke at jeg sårer andre i måten å prate på, for skal jeg virkelig såre noen, så er jeg mye mer høylytt og man kjenner det virkelig på kropp og sjel. Jeg tror det handler mer om at ikke alle forstår helt min måte å kommunisere på, da den er veldig direkte, uttalte Halle.