<strong>LADET OPP:</strong> Både korrupsjonstiltalte Eirik Jensen og kjæresten Ragna Lise Vikre har satt livet på pause. I forkant av ankesaken ladet de batteriene sammen i Italia. Her forlater samboerparet derimot Oslo tingrett under den første rettssaken, i 2017. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
LADET OPP: Både korrupsjonstiltalte Eirik Jensen og kjæresten Ragna Lise Vikre har satt livet på pause. I forkant av ankesaken ladet de batteriene sammen i Italia. Her forlater samboerparet derimot Oslo tingrett under den første rettssaken, i 2017. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Eirik Jensen og Ragna Lise Vikre:

- Klart jeg er redd for å miste kjæresten min

Den korrupsjonstiltalte politimannen risikerer 21 års fengsel. Kjæresten Ragna står støtt ved hans side.

Publisert
Sist oppdatert

En tidlig februarmorgen i 2014 ble livet snudd fullstendig på hodet for polititoppen Eirik Jensen (61).

<strong>LES MER:</strong> I ukens Se og Hør stiller Eirik Jensen og kjæresten opp i et eksklusivt intervju.
LES MER: I ukens Se og Hør stiller Eirik Jensen og kjæresten opp i et eksklusivt intervju. Vis mer

Han var på vei til jobben og hadde akkurat parkert bilen sin i garasjeanlegget på Politihuset i Oslo. Plutselig spratt fem-seks tungt bevæpnede polititjenestemenn med skuddsikre vester frem og satte håndjern på ham.

Den renommerte og suksessrike politimannen ble arrestert og kastet på glattcelle.

13,9 tonn hasj

Jensen ble senere tiltalt for grov korrupsjon og medvirkning til narkotikasmugling. Bakgrunnen var at en av Norges største narkobaroner, Gjermund Cappelen (51) påsto at Eirik Jensen skulle ha hjulpet ham med innførsel av 13,9 tonn hasj - og mottatt store pengesummer for den påståtte hjelpen.

Ifølge Eirik Jensen hadde Cappelen derimot vært hans største og viktigste informant i en årrekke. Men påtalemyndigheten tok likevel ut tiltale. Etter fire tunge måneder i tingretten i fjor, falt dommen.

Eirik Jensen ble dømt til 21 års fengsel - Gjermund Cappelen fikk 15 år bak murene. Den høyt betrodde politimannen var i sjokk og nektet å tro at det kunne være sant. Han anket saken.

- Redd for å miste kjæresten

I dag, omtrent elleve måneder etter at den første dommen falt, startet ankesaken. Saken går for Borgarting lagmannsrett, men holdes samme sted som sist: I sal 250 i Oslo tingrett.

Eirik Jensen har anket skyldspørsmålet, mens Gjermund Cappelen kun har anket straffeutmålingen

I forkant av ankesaken, som allerede har skapt et utall overskrifter i norske medier, ladet Eirik Jensen batteriene på ferie i Italia, blant annet i Firenze, sammen med kjæresten Ragna Lise Vikre (58).

<strong>I TINGRETTEN:</strong> Ankesaken mot Gjermund Cappelen (bak t.h.) og Eirik Jensen (foran t.v.) i Borgarting lagmannsrett startet tirsdag morgen, i sal 250 i Oslo tingrett. Bak nr. to t.v. sees advokat Kaja de Vibe Malling. Foran t.h. ses advokat Sidsel Katralen.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
I TINGRETTEN: Ankesaken mot Gjermund Cappelen (bak t.h.) og Eirik Jensen (foran t.v.) i Borgarting lagmannsrett startet tirsdag morgen, i sal 250 i Oslo tingrett. Bak nr. to t.v. sees advokat Kaja de Vibe Malling. Foran t.h. ses advokat Sidsel Katralen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Bildene fra turen står på trykk i Se og Hør denne uken, og 61-åringen legger ikke skjul på at han føler seg bedre forberedt til denne rettssaken enn til den første. Likevel innrømmer kjæresten hans at hun har tenkt tanken: At Eirik Jensen kan havne i fengsel til slutt.

- Det er klart jeg er redd for å miste kjæresten min. Vi kan jo ikke være urealistiske og har selvfølgelig snakket om det. Men vi har valgt å holde det på avstand og ønsker ikke å fokusere på det nå, sier Vikre til Se og Hør.

- Hun hogg tak i meg

Da Eirik Jensen og kjæresten først ble kjent, i februar 2015, var det i kraft av hennes virke som illustratør og fotograf. Hun hadde fått i oppdrag av Kagge forlag å ta bilder av Jensen til boka om han selv, «På innsiden: Historien om mitt politiliv».

De to fikk en god tone, og følelsene utviklet seg. Ragna Lise Vikre har ikke veket fra kjærestens side de siste årene, og den tidligere politimannen har vært tydelig på hvor mye støtten hennes har betydd.

<strong>VED EIRIKS SIDE:</strong> Ragna Lise Vikre (t.h.) har vært kjæreste med Eirik Jensen siden 2015. Her er de to avbildet sammen tidligere i år. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
VED EIRIKS SIDE: Ragna Lise Vikre (t.h.) har vært kjæreste med Eirik Jensen siden 2015. Her er de to avbildet sammen tidligere i år. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Overfor Se og Hør erkjenner han likevel at det ikke er enkelt å dyrke et kjærlighetsforhold i den situasjonen de to befinner seg i:

- Det å leve i usikkerhet i så lang tid, er en prøvelse mentalt og krever enormt med energi. Det gjør noe med stemningen i heimen, sier Jensen.

Han legger til at det er kjæresten han kan takke for at han har klart å takle narkotika- og korrupsjonstiltalen han har levd med de siste årene. Når tilværelsen har sett bekmørk ut, har Ragna vært der.

- Hun hogg tak i meg når jeg var på vei ned i grøfta. Det er jeg glad for! fastslår Eirik jensen overfor Se og Hør.

LES OGSÅ: Derfor nekter hun å begrave stridsøksa

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer