PLASS TIL 18.000: - Det er klart det blir en utfordring, men vi går ikke rundt og er redde. Det blir spennende, sier Bjarne Laastad om muligheten for at "X Factor"-finalen 18. desember blir avholdt foran fulle - eller halvfulle - tribuner.  Foto: SCANPIX
PLASS TIL 18.000: - Det er klart det blir en utfordring, men vi går ikke rundt og er redde. Det blir spennende, sier Bjarne Laastad om muligheten for at "X Factor"-finalen 18. desember blir avholdt foran fulle - eller halvfulle - tribuner. Foto: SCANPIXVis mer

- Klart det blir en utfordring

Men TV 2 er ikke redde for at finalen blir en pinlig affære...

SEHER.NO: Finalen i årets "X Factor" skulle etter planen bli avviklet 11. desember, men på grunn av at den amerikanske presidenten kommer til Norge for å motta årets fredspris, ble finalen flyttet til 18. desember.

Finaleshowet blir holdt på Telenor Arena på Fornebu - med plass til drøyt 18.000 tilskuere. For om lag én uke siden startet billettsalget, og fra TV 2-hold er man ikke spesielt bekymret for at "X Factor"-arrangementet skal bli avholdt foran glisne tribuner.

- Det er klart det blir en utfordring, men vi går ikke rundt og er redde. Det blir spennende å se om vi klarer å selge ut alle billettene, men vi har gjort en bra deal og har god tid å gjøre dette på, forteller informasjonsansvarlig i TV 2, Bjarne Laastad, til Seher.no.

"X Factor" er TV 2s største underholdningssatsing noensinne, men har så langt ikke vært noen stor suksess seermessig. Likevel skjelver man altså ikke i buksene før finalen om cirka halvannen måned.

- Den første "Idol"-finalen ble avholdt på Chateou Nouf i Oslo, med 1.500 publikummere. Det gikk fint. Deretter gikk "Idol"-rundene av stabelen i Oslo Spektrum, og var utsolgt hver gang - i tillegg til at generalprøvene gikk for halvfulle tribuner. Erfaringsmessig er det stor interesse for slike finaler, forteller Laastad.

Foreløpig ikke har han ingen oversikt over hvor mange billetter som er solgt til "X Factor"-showet i desember.

- Billettsalget startet som sagt for cirka en uke siden, og det er veldig tidlig å snakke om hvor mange som er solgt ennå. Spør man folk flest, vet de ikke at salget har startet engang.

- Kan det bli aktuelt å flytte finalen til Oslo Spektrum nå som arrangementet ikke kolliderer med Nobel-konserten?

- Nei, Telenor Arena har hele tiden vært planen, og slik blir det, sier informasjonsansvarlig i TV 2, Bjarne Laastad, til Seher.no.

Laastad understreker også at mange billetter vil gå til sponsorer og samarbeidspartnere, og at kanalen ikke har startet å annonsere med at billetter nå er lagt ut for salg.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901 (kr 1)!LES OGSÅ: - Ikke hyggelig å lese sånt