- Klarer ikke slette alle SMS-ene fra ham

Sentralbanksjefen snakker ut om sorgen over broren, Knut Olsens tap mot kreften.

<strong>I SORG:</strong> Sentralbanksjef Øystein Olsen mistet broren, NRK-mann Knut Olsen, i januar i år. Familie og venner sørger fortsatt over hans bortgang. Her er sentralbanksjefen avbildet etter årstalen i Norges Bank i februar. Foto: SCANPIX
I SORG: Sentralbanksjef Øystein Olsen mistet broren, NRK-mann Knut Olsen, i januar i år. Familie og venner sørger fortsatt over hans bortgang. Her er sentralbanksjefen avbildet etter årstalen i Norges Bank i februar. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den 11. januar i år tapte Dagsrevyens Knut Olsen kampen mot kreften, bare 57 år gammel. 

Olsens tragiske bortgang etter å ha fått diagnosen uhelbredelig kreft i oktober 2010, kom kun ni dager etter at broren Øystein Olsen (59) trådte inn i stillingen som ny sentralbanksjef. Til tross for sin alvorlige sykdom var NRK-mannen en god støtte for storebroren.

- Knut var svært svak på slutten, men veldig fokusert på at jeg måtte stå oppreist i ny stilling. Jeg var på jobb hele veien, og etter hvert intervju, eller opptreden på TV, fikk jeg terningkast fra Knut. Sånn var han helt til det siste, sier sentralbanksjefen i et åpenhjertig intervju med Dagbladet Magasinet.

Og selv om den nyutnevnte sentralbanksjefen tilsynelatende stod støtt i sin nye jobb, var tapet av lillebroren svært tøft å takle. Fremdeles er sorgen stor og nær for 59-åringen og resten av Olsen-familien.

- [Knut] hadde humor om seg selv og sykdommen helt til det siste. Jeg prøver å tenke at han levde livet sterkt, godt, og gikk ned med flagget til topps. Det er sånn alle hans nærmeste prøver å tenke, men vi greier det ikke helt.

- Det er fortsatt nært, og jeg har ennå noen tekstmeldinger fra ham som jeg ikke klarer å slette, forteller han til Dagbladet Magasinet.

Øystein og Knut Olsen mistet sin egen far i ung alder, da han ble alvorlig syk og døde bare 52 år gammel. Derfor snakket brødrene mye om farens bortgang, og var bevisste på livets sårbarhet. Olsen den eldre trekker dermed frem ett spesielt minne han har om sin nå avdøde bror.

- Da Knut passerte 50 år sa han til meg: «Husk, Øystein, hvert år etter fylte 50 er en bonus». Så lo vi og smilte, mimrer sentralbanksjefen stillferdig i intervjuet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Fraktet til sykehus i all hast  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer