Drapet på Tina Jørgensen:

- Klarer ikke få fred

I over 20 år har gravejournalisten jobbet tett med drapet på Tina Jørgensen.

UOPPKLART DRAP: Journalist Hans Petter Aass avbildet sammen med forfatter og tidligere politietterforsker Jørn Lier Horst og Tina Jørgensens mor, Torunn Austdal Rasmussen, utenfor kirken hvor Tina Jørgensen ble funnet død. Foto: Håvard Solem/TV 2.
UOPPKLART DRAP: Journalist Hans Petter Aass avbildet sammen med forfatter og tidligere politietterforsker Jørn Lier Horst og Tina Jørgensens mor, Torunn Austdal Rasmussen, utenfor kirken hvor Tina Jørgensen ble funnet død. Foto: Håvard Solem/TV 2. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til 24. september 2000 forsvant Tina Jørgensen i Stavanger, etter en kveld på byen. En måned senere ble 21-åringen funnet drept i en kum ved Bore kirke på Jæren.

Drapet er fortsatt uoppklart, til tross for flere runder med etterforskning.

Nå har gravejournalist Hans Petter Aass (55) laget dokumentarserien «Tina - Jakten på en drapsmann», sammen med krimforfatter og tidligere etterforsker Jørn Lier Horst (53) og kriminalanalytiker Siri Stedje. Den sendes på TV 2 i høst.

Her håper 55-åringen at han, sammen med Horst og Stedje, har funnet nye, oppsiktsvekkende detaljer om drapet som kan hjelpe politiet et steg videre.

Selv har Aass jobbet tett med drapssaken de siste 23 årene.

I en uttalelse delt på den avdøde «MasterChef»-dommerens Instagram bekrefter familien det plutselige dødsfallet. Video: Master Chef Australia. Vis mer

- Fortsatt mareritt

- Jeg har jobbet med Tina Jørgensen-saken helt siden hun forsvant i september i 2000. Også særlig etter at hun ble funnet død i oktober samme år, fortalte 55-åringen overfor Se og Hør, under TV 2s høstlansering.

Den gang jobbet Aass som journalist i VG, med base i Stavanger.

Han fortalte at etter at Tina ble funnet drept, fikk han en god dialog med moren til Tina, Torunn Austdal Rasmussen. Hun har også vært en stor del av den nye dokumentarserien.

DOKUMENTAR: Jørn Lier Horst og Hans Petter Aass avbildet under TV 2s høstlansering torsdag. Foto: Eivind Senneset/TV 2
DOKUMENTAR: Jørn Lier Horst og Hans Petter Aass avbildet under TV 2s høstlansering torsdag. Foto: Eivind Senneset/TV 2 Vis mer

- Tinas mor er fullt med på dette prosjektet, hun har godkjent alt og har stilt opp på alt vi har bedt henne om, sa Aass.

- Hun har et brennende ønske om å få denne saken oppklart, hun klarer ikke få fred. Torunn har fortsatt mareritt på nettene om det som skjedde med datteren, hevdet han.

I dokumentarserien får man blant annet se private familiebilder og videoer av Tina, fra den gang hun var i live, som politiet ikke har gått ut med tidligere.

- I de 23 årene jeg har jobbet med denne saken har jeg ikke sett Tina bevege seg eller hørt henne snakke før nå.

- Hvordan var det å se disse bildene og videoene for første gang?

- Det var sterkt, for hun ser veldig annerledes ut enn det bildet politiet har gått ut med tidligere. Hun var så levende og så livlig - også ble livet bare 20 år.

Leah Behn åpner opp om farens bortgang i «Powerwomen Norge». Video: «Powerwomen Norge»/Viaplay. Vis mer

- Et stort ansvar

I tillegg til dokumentarserien har Aass også den siste tiden jobbet med en podkast med samme tema, som skal få navnet «Døden er en mann».

- «Døden er en mann» er et dikt Tina skrev i dagboken sin, som handler om at hun mistet storesøsteren sin noen år før hun selv døde, og det slapp aldri tak i henne, sa han og la til:

- Den dagboken har jeg fått låne av moren til Tina. Der står det ting som kan være interessant i forhold til saken, men den forteller også veldig mye om hvem og hvordan hun var. Det er et stort ansvar å sitte på en sånn bok.

- Hva er forventningene dine rundt dokumentarserien og podkasten?

- Mitt største ønske, og det har jeg sagt i 23 år, er å kunne bidra til at saken oppklares og at Torunn og de andre familiemedlemmene får svar.

- Jeg hadde blitt veldig glad hvis Torunn endelig fikk et svar, og til og med litt stolt hvis jeg hadde bidratt til det.

LES OGSÅ: Mistet livet på tragisk vis: - En advarsel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer