Synnøve Skarbø:

- Klarer ikke å se på meg selv som singel

Ønsker å finne fasiten på hvordan forhold fungerer.

BESTEVENNINNER: Her er Synnøve Skarbø og Vanessa Rudjord sammen på Costume Awards i Oslo i fjor.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
BESTEVENNINNER: Her er Synnøve Skarbø og Vanessa Rudjord sammen på Costume Awards i Oslo i fjor. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det har vært noen tøffe måneder for programleder og forfatter Synnøve Skarbø (48) etter at det ble slutt med den åtte år yngre fallskjermjegeren og barnevernspedagogen Per-Øyvind Skaarnes.

Bruddet avslørte Skarbø selv i januar i podkasten «Synnøve og Vanessa», som hun har sammen med bestevenninnen Vanessa Rudjord (43).

- Jeg har bestemt meg for at jeg ikke skal begynne å grine, jeg vil ikke bli sentimental. Dette er skikkelig, skikkelig vanskelig, sa Skarbø den gang.

En uke etter at bruddet fanget oppmerksomheten til norske medier, fortalte 48-åringen åpenhjertig, også denne gangen i sin egen podcast, om hvordan tiden etterpå hadde vært.

- I løpet av en dag går jeg gjennom en syklus som spenner seg fra en enorm tristhet, til litt sånn overmot og optimisme, fortalte hun blant annet, og la til at hun både følte at dette skulle hun få til, men at det også kom en del tårer,

Saken fortsetter nedenfor.

- Alt har gått til helvete

Torsdag slapp Skarbø og Rudjord sin nyeste podkast-episode, med navnet «kjærlighetskoden». Her deler blant annet Synnøve tanker hun har gjort seg i etterkant av at hun ble singel.

- Etter bruddet jeg går gjennom nå, så har jeg har gjort meg opp veldig mange tanker om hva jeg gjør feil hver gang. Jeg har vært i forhold i nesten hele mitt voksne liv, med et unntak av en fem års periode med singelliv, forteller hun og legger til:

- Jeg har hatt fire lange forhold, alle har gått til helvete, og jeg har bestemt meg for at jeg skal ikke gjøre disse tabbene en gang til.

Saken fortsetter nedenfor.

TØFT BRUDD: Etter at det ble slutt med kjæresten Per-Øivind har livet til Synnøve Skarbø vært preget av kjærlighetssorg. Her er de avbildet i 2010. Foto: NTB scanpix
TØFT BRUDD: Etter at det ble slutt med kjæresten Per-Øivind har livet til Synnøve Skarbø vært preget av kjærlighetssorg. Her er de avbildet i 2010. Foto: NTB scanpix Vis mer

Videre innrømmer 48-åringen også at hun ikke forstår hvordan alt kan være så bra og lovende i begynnelsen av et forhold, før det til slutt ender med at hun må kaste inn håndkleet.

Med tanke på hvor mye livserfaring hun har, og med venninner som har vært gjennom det samme, så tror Synnøve selv at hun egentlig vet fasiten. Likevel får hun det altså ikke til å fungere, og dette har ført til at hun føler seg mislykket.

- Og selv nå som jeg har vært singel i tre og en halv måned klarer jeg ikke se på meg selv som singel. Jeg har ikke den identiteten i meg. Det er veldig vanskelig, forklarer hun.

Det har ikke lykkes Se og Hør å komme i kontakt med Synnøve Skarbø.

Klipp fra "Kongen på haugen" der Synnøve Skarbø søler over Linni Meister under en bakekonkurranse. Vis mer

Massiv støtte

En knapp uke etter at brudd-nyheten slo ned, delte Vanessa Rudjord et lengre Instagram-innlegg der hun oppfordret venner og kjente til å komme med tips til hva hun kunne gjøre for å hjelpe bestevenninnen i den vanskelige perioden.

- Hva er gøy å gjøre for en venninne som går gjennom samlivsbrudd? spurte den tidligere Costume-redaktøren.

På kort tid haglet det inn gode tips fra både venner og familie. Også flere kjendiser kastet seg på tråden.

- Synes at Vanessa skal lage en februarkalender med hilsener fra folk som er glad i henne. Fra barndommen til nå, skrev Linn Skåber, mens Erlend Elias oppfordret Rudjord til å ta med Skarbø til en klarsynt.

Også Skarbøs venninne, Janne Formoe (43), hadde gode tips på lur.

- La oss ha en god, gammeldags taco-kveld snart, foreslo skuespilleren.

Mens «Harm og Hegseth»-profilen, Morten Hegseth (33), mente TV-serien «Sex og singelliv» kunne redde det meste.

- Mexicoma, drinks og en sassy Samantha, fristet kjendis-journalisten.

Tips fra alle hold

Administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth, hadde derimot et litt mer spesifikt tips til hvordan takle kjærlighetssorg.

MASSIV STØTTE: Vanessa Rudjord mottok flere tips fra både kjendiser, familie og venner, til hva hun kunne gjøre for venninnen sin Synnøve Skarbø som går gjennom et samlivsbrudd. Foto: Skjermdump, Instagram
MASSIV STØTTE: Vanessa Rudjord mottok flere tips fra både kjendiser, familie og venner, til hva hun kunne gjøre for venninnen sin Synnøve Skarbø som går gjennom et samlivsbrudd. Foto: Skjermdump, Instagram Vis mer

Hun mente nemlig et skrivekurs på Vestlandet ville gjøre susen.

- Så får hun skrive i fred, omringet av fantastisk vestlandsnatur, sove i de vakreste rom, akkompagnert av smakfull gastronomi og kan sitte på kjøkkenet der i ullsokker og koseklær, skrev hun blant annet.

Resultatet ble til slutt en vennekalender, der Vanessa og Synnøve skal gjøre en morsom aktivitet sammen hver måned. På den måten har de begge to noe hyggelig å se frem til.

LES OGSÅ: Skarbø avslørte pinlig toalettbesøk i bilen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer