Jan Thomas og John Arne Riise til «71 grader nord»:

Klare for «71 grader nord»: - Aner ikke hva jeg går til

Flere store profiler blir å se på tur rundt om i Norge til våren.

UT PÅ TUR: John Arne Riise, Nadya Khamitskaya Andersen og Jan Thomas er blant dem som dukker opp i «71 grader nord» til våren. Foto: NTB scanpix
UT PÅ TUR: John Arne Riise, Nadya Khamitskaya Andersen og Jan Thomas er blant dem som dukker opp i «71 grader nord» til våren. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Hvert år reiser flere norske kjendiser ut på tur sammen, for å finne ut hvem av dem som er landets tøffeste. TVNorge-konseptet er en spin off av vanlige «71 grader nord», som handler om å reise gjennom landet fra sør til nord.

Personen som klarer seg gjennom individuelle oppgaver, lagoppgaver og i flest episoder, står igjen som vinner av programmet. I år byr tv-kanalen på litt av en kjendisbukett.

Nå får vi se Carina Dahl, Marthe Kristoffersen, Abiel Tesafi, Karoline Dyhre Breivang, John Arne Riise, Lars Erik Blokkhus, Håvard Tvedten, Nadya Khamitskaya Andersen, Jan Thomas og Silje Torp krige om hvem som klarer seg best på tur og i villmarken.

Gleder seg

Det er VG som først omtaler saken. Til avisen sier kjendisstylist Jan Thomas at han har blitt spurt i hele syv år om han kan stille opp, men at han først nå takket ja. Til Seoghør.no sier han at avgjørelsen trolig sjokkerer enkelte.

GOD GJENG: Flere kjente fjes blir å se i neste sesong av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Fra venstre ser vi Carina Dahl, Marthe Kristoffersen, Abiel Tesafi, Karoline Dyhre Breivang, John Arne Riise, Lars Erik Blokkhus, Håvard Tvedten, Nadya Khamitskaya Andersen, Jan Thomas og SIlje Torp. Foto: Ingerid Medhus
GOD GJENG: Flere kjente fjes blir å se i neste sesong av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Fra venstre ser vi Carina Dahl, Marthe Kristoffersen, Abiel Tesafi, Karoline Dyhre Breivang, John Arne Riise, Lars Erik Blokkhus, Håvard Tvedten, Nadya Khamitskaya Andersen, Jan Thomas og SIlje Torp. Foto: Ingerid Medhus Vis mer

- Det er en seier i seg selv å si ja. Jeg er trolig den eneste nordmannen som ikke har sett på «Skam», «71 grader nord» og de typiske programmene som alle andre ser på. Jeg aner derfor ikke hva jeg går til, sier han og fortsetter:

- Jeg ser på dette som en mulighet for meg til å starte med blanke ark og jeg skal gjøre mitt beste hver eneste dag. Det blir godt for meg å møte utfordringer hvor jeg kan utfordre angsten min, forklarer han.

50-åringen ønsker å utfordre angsten han sitter med. Han er blant annet redd for høyder, en frykt han med tiden gjerne ønsker å bli kvitt.

- Jeg er lei av å være redd, sier han stolt til Seoghør.no.

Nadya, kjent fra «Skal vi danse», snakker også til VG om hvilke forventninger hun har. Tidligere i sommer giftet hun seg med VG-journalist Mads Andersen.

- Nå gleder jeg meg til å være usminket, i takt med naturen og slippe brunkrem og falske vipper. Det har jo vært faste attributter ellers om høsten, forklarer hun.

Innspillingen av serien starter allerede i dag, og naturrealityen blir å se på skjermen neste år.

SMERTEFULLT: Det ble en følelsesmessig avgjørelse for Svein Østvik, da han besluttet å trekke seg fra etappen. Grunnet smerter i knærne, var det ikke mulig for ham å gjennomføre turen til fots. Video: TV Norge Vis mer

Mange sesonger

Da programmet gikk over skjermen tidligere i år, var det Ole Martin Årst som stakk av med seieren. Han vant foran kickbokser Thea Næss, som havnet på en god andreplass.

Blant de andre som deltok var Aleksander Hetland, Adam Schjølberg, Henrik Thodesen, Svein Østvik, Sandra Lyng, Grace Bullen, Samantha Skogrand og Alexandra Joner.

Dette blir niende sesong av kjendisutgaven til det kjente programmet. Det gikk for første gang på lufta i 2010, da fotballspiller Harald Martin Brattbakk kom seirende ut av det hele. I samme sesong var også Cato Zahl Pedersen, Stig Kjos og Tommy Steine med.

Året etter vant Pål Anders Ullevålseter sesongen, mens barne-tv-helt Asgeir Borgemoen havnet på en andreplass. I samme sesong var Vendela Kirsebom og Lene Alexandra med.

Da det i 2012 var duket for nok en sesong, kunne Didrik Solli-Tangen kalle seg vinner, tett etterfulgt av trompetist Ole Edvard Antonsen og komiker Gustav Nilsen. Året etter vant fotballspiller Christer Basma, mens Johan Remen Evensen og Iver Horrem havnet på andre- og tredjeplass, respektivt.

I 2014 kunne Olaf Tufte kalle seg seiersherre, og året etter stakk Bjørn Einar Romøren av med den gjeve seieren. Anders Jacobsen vant i 2016.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer