«Sommerhytta»:

Klare favoritter: - Irriterer meg skikkelig

Ett av parene seiler opp som favoritter i årets sesong.

FAVORITTSTEMPEL: Eldan Naftaly Nysveen og Lina Heikkilä har vunnet flest konkurranser hittil i årets sesong. Foto: Morten Eik / Se og Hør
FAVORITTSTEMPEL: Eldan Naftaly Nysveen og Lina Heikkilä har vunnet flest konkurranser hittil i årets sesong. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert

«Sommerhytta» har allerede rukket å rulle og gå på norske skjermer i åtte uker. Det vil også si at det nærmer seg en finale med stormskritt.

Hvert år får seerne hver sine klare favoritter, og det er som regel knyttet stor spenning rundt hvem som vil vinne en egenbygget hytte på slutten av sesongen.

I år er det ingen hemmelighet at Lina Heikkilä og Eldan Naftaly Nysveen har seilet opp som storfavoritter. Hittil står de med tre gullhammere - mer enn noen av de andre parene.

SKADET: Det er ikke alt som blir filmet på «Sommerhytta», for eksempel da Lise skadet seg. Video: Steffen Pettersen/TV 2 Vis mer

- Irriterer meg

Favorittstempelet har de også fått ved å vinne ukeskonkurransene som holdes, hvor deltakerne hver uke konkurrerer i alt fra sying og snekring, til smaking av grønnsaker.

Hittil har de vunnet hele syv av ukeskonkurransene - to bare denne uken.

Det er fler enn noen av de andre parene. Det betyr også at de har fått flere premier enn de andre.

- Vet du hva, Eldan og Lina begynner å irritere meg skikkelig. De vinner faen alt som er. Det er ganske menneskelige å bli irritert da, men det er jo fordi de er så flinke, sier Sara Meyer Boudaya med et smil i tirsdagens episode.

Nummer to på listen er Lise Sakariassen og Lars Jørgensen, som har vunnet fem ukeskonkurranser. De sitter nå med to gullhammere.

KRANGLER: Det er ikke en hemmelighet at Lina og Eldan jobber i litt ulikt tempo på «Sommerhytta», og det har ført til uenigheter undervis. Video: Steffen Pettersen/TV 2 Vis mer

Frustrert

Overfor Se og Hør utdyper både Sara og ektemannen Ibrahim Mahnin at det føltes kjedelig å tape flere av ukeskonkurransene. I skrivende stund har de én gullhammer, og har vunnet to ukeskonkurranser.

- Jeg hadde nok et lite utbrudd der og var litt frustrert over at det var et lag spesielt som vant veldig mye - Lina og Eldan. Jeg var så lei av at de vant. Det var hele tiden, ikke bare ukesfinaler, men konkurranser også. De var helt rå, sier Sara, og fortsetter lattermildt:

- Det å tape og tape og tape ... man ble bare sånn: «Ah, MÅ de?».

Paret forteller at de følte de skulle ha fordeler i de mer idrettslige oppgavene, men den gang ei. Lina og Eldan tok hjem seieren i minst én av de mer fysiske konkurransene.

- Men de er rå, det er jo derfor, sier Ibrahim.

- KAN IRRITERE MEG: Det er ikke alltid bare god stemning mellom ekteparet Sara og Ibrahim, kjent fra «Sommerhytta». Video: TV 2 Vis mer

- Hadde ikke troen

Det er ingen hemmelighet at parets favorittstempel ble sett på som en trussel for de andre deltakerne. Da Se og Hør møtte Lina og Eldan før sesongen begynte å sendes på TV, påpekte de at det ga dem selvtillit.

- Vi håpet jo på å vinne, men vi hadde ikke noe tro på at vi skulle klare det, sier Eldan, og legger til:

- Vi gjorde det jo bra gjennom hele sesongen, føler jeg, så det ga oss litt selvtillit. Men vi snakket egentlig aldri om det høyt til hverandre.

Lina sier seg enig i det den ferske ektemannen sier.

- Vi sa aldri sånn: «Kanskje vi faktisk kan klare det». Det ble aldri sagt høyt. Vi lot ikke oss selv tenke på det, og bare jobbet.

BLØR: Det er ikke alt som går planlagt for Eldan Naftaly Nysveen på «Sommerhytta». Video: Steffen Pettersen/TV 2 Vis mer

Grunnen til at de ikke tillot seg å si det høyt, var fordi de begge allerede visste at den andre ønsket å vinne den egenbygde hytta.

- Det ville være livsendrende for oss. Så vi prøvde å holde følelsene i sjakk og ønsket ikke å ta noen gleder, eller sorger, på forskudd. Vi prøvde hele tiden å distansere oss fra at hytta kunne bli vår, selv om det var umulig å distansere seg helt. Vi var jo der for den.

At de faktisk kunne vinne hytte, gjorde at de ikke tok konkurransen for gitt - til tross for at de gjorde det bra underveis.

LES OGSÅ: Mottok trist budskap: - Takknemlige

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer