Britney Spears:

Klar tale fra Britney

Det 38 år gamle popikonet vil ikke at faren skal ha noe med vergemålet hennes å gjøre lenger.

KLAR I SIN SAK: I nye rettsdokumenter kommer det fram at Britney Spears ikke lenger ønsker at faren skal være en del av vergemålet hennes. Foto: NTB Scanpix
KLAR I SIN SAK: I nye rettsdokumenter kommer det fram at Britney Spears ikke lenger ønsker at faren skal være en del av vergemålet hennes. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en årrekke har det vært knyttet store spørsmål til Britney Spears' (38) mentale helse. Spørsmålene har ikke oppstått uten grunn, da 38-åringen har vært inn og ut av rehabilitering, hatt ekteskapsproblemer og levd et svært utagerende liv med mye festing.

Helt siden de store mediestormene i 2007 og 2008, der hun blant annet gjennomgikk et svært offentlig «meltdown», har popsensasjonen vært underlagt et rettspålagt «conservatorship», som i Norge kalles vergemål.

KREVENDE TID: Britney Spears gikk gjennom tøffe tider i andre halvdel av 2000-tallet, og havnet under farens vergemål i starten av 2008. Her opptrer hun på MTV Video Music Awards i september 2007, en opptreden kritikerne ga henne hard medfart for. Foto: NTB scanpix
KREVENDE TID: Britney Spears gikk gjennom tøffe tider i andre halvdel av 2000-tallet, og havnet under farens vergemål i starten av 2008. Her opptrer hun på MTV Video Music Awards i september 2007, en opptreden kritikerne ga henne hard medfart for. Foto: NTB scanpix Vis mer

Vergemålet har gitt Britneys far, Jamie Spears (68), fullmakt over hennes eiendeler, samt personlige beslutninger og spørsmål knyttet til psykisk helse. Advokaten Andrew Wallet ble gjort til medverge, for å passe på sangerens økonomi.

I september i fjor ble det imidlertid besluttet i retten at faren ikke lenger skulle være verge for noe annet enn datterens økonomi. Beslutningen kom etter at han selv søkte om å bli fjernet fra vervet som følge av personlig sykdom. Da var det Jodi Montgomery som ble 38-åringens verge.

EKSER: Britney Spears har lagt ut en video på Instagram der hun danser til eksens låt. Nå har Justin Timberlake svart, og det setter fyr på kommentarfeltet. Vis mer

Vil skyve faren til side

Nå kommer det imidlertid fram at Britney ønsker å gjøre drastiske endringer i sitt mangeårige vergemål.

Det blir avslørt i rettsdokumenter som BBC har fått tilgang på. I rettsdokumentene heter det at den 38 år gamle sangeren ikke lenger ønsker at faren skal være vergen hennes.

VIL FJERNE FAREN: Britney Spears vil ha Jodie Montgomery som sin permanente verge istedenfor sin egen far Jamie Spears (t.v.). Foto: NTB Scanpix
VIL FJERNE FAREN: Britney Spears vil ha Jodie Montgomery som sin permanente verge istedenfor sin egen far Jamie Spears (t.v.). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Planen er nemlig at Britneys far skal tre tilbake inn i rollen som sangerens verge i slutten av august, men dette har altså 38-åringen ikke et ønske om.

- Jamie har tidligere fungert som den eneste vergen siden 2008. Britney er sterkt imot at Jamie skal komme tilbake som verge. Snarere foretrekker hun at Montgomery fortsetter i den rollen som hun nå har hatt i nesten ett år. Britney vil gjerne at Montgomery blir utnevnt som verge på permanent basis, heter det i deler av rettsdokumentene, ifølge E Online.

- KLEINT: Britney Spears har over 21 millioner følgere på Instagram, der hun deler alt mulig rart fra livet sitt. Ikke alt innholdet faller i smak hos Rød Løpers programledere Kine Falch og Jonas Scheie Hammer. Video: Rød Løper Vis mer

Ingen planer om å opptre

Ifølge rettsdokumentene ønsker heller ikke Britney at faren skal håndtere økonomien hennes.

- Britney er sterkt imot at Jamie fortsetter som eneste verge for økonomien hennes, heter det videre.

Istedenfor har 38-åringen et ønske om at et «kvalifisert bemyndiget tillitsorgan» skal styre økonomien hennes.

Rettsmøtet om Britneys vergemål er ventet å skje allerede i dag, og sangerens advokat forventer at Jamie vil stå opp mot datterens forespørsel om å skyve han til side, ifølge BBC.

Rettsdokumentene avslører også at Britney ikke har noen planer om å opptre i nærmeste framtid. Sist sangeren var å se på scenen var i oktober 2018.

BEKYMRET: Fansen er bekymret for Britney Spears, og nå har hashtaggen #FreeBritney spredt seg rundt på TikTok. Vis mer

- Verden har ikke peiling

Rettsdokumentene kommer bare kort tid etter at Jamie snakket om datterens vergemål og emneknaggen #FreeBritney i et intervju med Page Six.

Det er nemlig vergemålet som har ført til at fansen har rast mot Britneys far, som de mener kontrollerer, manipulerer og utnytter datteren og hennes mentale helse.

- Alle disse konspirasjonsteoretikerne vet ingenting. Verden har ikke peiling. Det er opp til retten i California å bestemme hva som er best for datteren min. Det er ingen andres sak, fortalte han.

SUPERKLUBB: Disse fire startet alle sine karrierer som barn i tv-serien «The Mickey Mouse Club». Se klipp fra Britney Spears, Christina Aguilera, Ryan Gosling og Justin Timberlakes første opptredener på tv. Vis mer

Det har også lenge versert rykter om at faren skal ha utnyttet datterens suksess, og at han har stjålet deler av pengene hun tjener. Britney er nemlig en av tidenes mestselgende artister, der hun blant annet kan se tilbake på utsolgte turneer verden over og en rekke lukrative samarbeid.

Det har gitt henne en svimlende formue de fleste bare kan drømme om.

- Jeg må rapportere hvert øre som blir brukt til retten hvert år. Hvordan i huleste skal jeg kunne stjele noe?, fortsatte han videre i intervjuet.

Han fortalte dessuten til Page Six at bevegelsen har resultert i at mennesker har blitt «stalket» og mottatt dødstrusler, og påpekte at han ikke ønsker slike fans for datteren.

LES OGSÅ: - Jeg var livredd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer