Harald Rønneberg:

Klar for «Skal vi danse»

Harald Rønneberg gjør tidlig tv-comeback.

KLAR FOR PARKETTEN: Tv-profil Harald Rønneberg (44), her med kona Sølvi Haugland tidligere i år, er etter det Se og Hør kjenner til blant kjendisene som dukker opp i høstens «Skal vi danse». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KLAR FOR PARKETTEN: Tv-profil Harald Rønneberg (44), her med kona Sølvi Haugland tidligere i år, er etter det Se og Hør kjenner til blant kjendisene som dukker opp i høstens «Skal vi danse». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Selv om TV 2 fremdeles ikke har offentliggjort hvilke kjendiser som dukker opp i den kommende sesongen av «Skal vi danse», har flere navn allerede lekket ut i offentligheten.

Nå kan Se og Hør avsløre at også Harald Rønneberg (44) trolig skal delta i dansekonkurransen til høsten.

Tidligere denne måneden ble det kjent at toppblogger Sophie Elise Isachsen (23), modell og «Farmen»-deltaker Amalie Snøløs (22), håndballprofil Frank Løke (38), langrennsløper Marthe Kristoffersen (28), VG-journalist Morten Hegseth Riiber (32) - samt «Paradise Hotel»-paret Martine Lunde (22) og Aleksander Sæterstøl (22) - alle er aktuelle for TV 2s danseparkett.

Mandag ble det klart at også kunstner og spilloppmaker Aune Sand (52) er en del av «Skal vi danse»-casten.

Kort tv-pause

Rønneberg har i en årrekke vært en av Norges mest kjente programledere gjennom TV 2s helgeflaggskip «Senkveld». Etter 15 år som fast fredagsinventar valgte Rønneberg, sammen med tv-makker Thomas Numme (48), å sette endelig strek etter vårens sesong.

Duoen har foreløpig vært ordknappe om hva de skal gjøre fremover, men har vært tydelig på at de vil ta en etterlengtet pause fra skjermen. Nå kan det altså virke som om avbrekket er over allerede til høsten for Harald Rønneberg, som gjennom «Skal vi danse» dermed igjen blir en del av TV 2s helgepakke - bare under litt andre omstendigheter.

Se og Hør har ikke lyktes i å komme i kontakt med Harald Rønneberg for en kommentar. TV-profilens produksjonsselskap Plan B, ved bookingkontakt Espen Andresen, ønsker ikke å kommentere saken overfor Se og Hør.

- «Skal vi danse»-casten er ikke lansert ennå, og vi har ingen kommentar til spekulasjonene, sier pressekontakt for «Skal vi danse» i TV 2, Anne Martha Leidland.

Bytter plass med Olafsen

Høstens «Skal vi danse»-sesong er den 14. i rekken. Programmet har vært TV 2s sikreste lørdagskort siden 2006, der totalt 13 kjendiser har danset seg til topps siden den gang. I fjor var det snowboarder Helene Olafsen (28) som trakk det lengste strået, etter å ha danket ut «Skam»-skuespiller Cengiz Al i den avgjørende finalen.

Olafsen har satset på videre tv-karriere etter seieren, og skal som kjent overta programlederstolen etter Harald Rønneberg og Thomas Numme, sammen med Stian Blipp (28). Olafsen og Rønneberg bytter altså roller førstkommende høst.

Saken fortsetter under.

- Jeg har vokst opp med det programmet. Jeg har benka meg foran tv-skjermene med sushi sammen med venninnene i mange år til det programmet. Den gode, lette, men ekte stemningen i programmet er så fin, så det er klart man er spent på å skulle overta «Senkveld» etter Thomas og Harald, forklarte Olafsen i en pressemelding i april.

Med Harald Rønneberg er ni «Skal vi danse»-navn så langt ute av sekken. Hvis TV 2 beholder sitt vanlige antall i deltakere, gjenstår tre hemmelige navn.

LES OGSÅ: - Jeg er en litt klengete pappa

- KLARER IKKE SNAKKE: Det ble mye grining under siste innspilling av «Senkveld» med Thomas Numme og Harald Rønneberg. Video: Julie Solberg Vis mer