«Tiger King»

Klar for samarbeid med erkefienden

Joe Exotic takker ja til tilbud fra Carole Baskin i håp om kortere fengselsstraff.

GIR SEG IKKE: Joe Exotic har ikke gitt opp håpet om tidlig løslatelse eller benåding. Foto: AFP/ Netflix /NTB
GIR SEG IKKE: Joe Exotic har ikke gitt opp håpet om tidlig løslatelse eller benåding. Foto: AFP/ Netflix /NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ett år er gått siden «Tiger King» var den store snakkisen rundt virtuelle lunsjbord. Kort tid etter at verdens befolkning ble presset inn i hjemmene sine av en pandemi, serverte Netflix serien om den tigergale, våpenelskende cowboyen Joe «Exotic» Maldonado-Passage (58).

Vi satt allerede foran skjermene, noe som kanskje var en medvirkende årsak til at serien på kort tid ble en av Netflix' mest sette.

Skjebnen til Exotic er viden kjent, han soner en 22 år lang dom for 17 tilfeller av dyremishandling, samt å ha planlagt leiemord, ved to anledninger, på sin årelange erkefiende Carole Baskin (59).

Ønsket benåding

Mens sistnevnte har svingt seg på parketten i amerikanske «Skal vi danse», har Exotic blant annet slitt med coronasykdom innenfor murene.

Han har på en annen side også jobbet hardt for å komme seg ut. Flere brev har han sendt, gjerne adressert til tidligere president Donald Trump, hvor han har bedt om benåding.

LURT: Selv om mange har prøvd å få «Tiger King»s Carole Baskin i tale, er det ingen som har klart det ennå. Her har derimot to Youtube-prankere fått til nettopp det, og det på en litt uvanlig måte. Video: Youtube/Josh Pieters & Archie Manners / Rød Løper Vis mer

Det har ikke ført frem, men nå får Exotic hjelp fra uventet hold. Ingen ringere enn nettopp Carole Baskin har strukket ut en hjelpende hånd, men ikke uten å forvente noe tilbake.

Ektemannen hennes Howard Baskin, han som verken er død eller forsvunnet, sier til Mirror at han og kona ønsker å støtte en tidlig løslatelse fra fengsel.

- Hvis Joe kom ut og sa at «jeg vet at hva jeg gjorde var galt, og jeg vil hjelpe. Jeg vil støtte innføringen av loven for å beskytte store katter, og bidra til å stoppe avlen». Hvis han gjorde det, så er det mulig at det setter ham i en posisjon for en benåding. Og oppriktig, jeg kan være villig til å gå for å be om i det minste en redusering av straffen, sier han.

- Aksepterer tilbudet

Entertainment Tonight har nå spurt nettopp Exotic om dette tilbudet. Innenfor det føderale medisinske senter i Fort Worth, Texas, hvor 58-åringen for tiden oppholder seg, sier han at han vil takke ja.

- Det er på tide for Carole og Howard å innfri eller holde kjeft, for jeg aksepterer tilbudet. Og jeg skal ta det et steg videre, forteller han, og fortsetter:

STORM: I Netflix sin dokuserie «Tiger King» får vi så vidt se et glimt av en barnepike, som nå har tatt verden med storm. Vis mer

- Det er på tide å komme seg på telefonen til president Biden eller hvem de nå trenger som de har i sin lille økonomiske lomme og si «hei, Joe er villig til å støtte loven for å beskytte katter i USA fra å bli utryddet. Men vi må holde vår del av avtalen og få Joe benådet fordi det handlet ikke egentlig om leiemord eller å skyte fem tigere - dette handler om å utnytte Joe til å støtte Caroles agenda, sier han.

Loven forbyr private eiere av store katter som tigere, løver, leoparder og pumaer. Den vil også gjøre det forbudt å bruke kattunger som underholdning, for å kose med, mate eller ta bilde med, da dette kan føre til at de blir tatt fra mødrene sine for tidlig.

Carole Baskin understreker overfor nettstedet at Exotic aktivt må kjempe for loven, og ikke bare si at han skal gjøre det.

- For da vil jeg belønne ham for å ha gjort den rette tingen.

LØGN: Dagbladet har intervjuet Tiger King-karakter Doc Antle. Bilder fra Netflix. Vis mer

Ønsket skilsmisse

I mars erklærte Exotics ektemann, Dillon Passage (22), at han og Netflix-stjernen skulle skille seg.

«Ja, Joe og jeg tar ut separasjon. Dette var ikke den letteste avgjørelsen å ta, men både Joe og jeg forstår at denne situasjonen ikke er rettferdig for noen av oss. Det er noe ingen av oss forventet, men vi kommer til å ta en dag om gangen», skrev han da.

Kort tid senere kom imidlertid kontrabeskjeden - skilsmissen var avlyst. I en e-post opplyste Exotic at de to hadde snakket sammen og blitt enige om å fortsette ekteskapet.

Netflix-serien «Tiger king» har tatt verden med storm. Vis mer

«Jeg og Dillon har snakket og vi kommer ikke til å skynde oss for å få en lovlig skilsmisse. Dette har vært tøft for oss begge og han kommer til å gjøre det han tror han trenger å gjøre, og jeg vil helst være gift akkurat nå så ting ikke blir komplisert, og hvis jeg lever gjennom dette store, vil vi finne ut av det da», sto det.

Passage er 58-åringens fjerde ektemann, og medvirket også i de siste episodene av den skandaleombruste serien.

LES OGSÅ: Kommer ut som bifil

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer