«Mesternes Mester»:

Klar for nytt program

Helene Spilling blir å se i neste sesong av «Mesternes Mester».

NYTT PROGRAM: Helene Spilling og Simon Nitsche vant «Skal vi danse» i fjor. Foto: Foto: Thomas Andersen / TV 2
NYTT PROGRAM: Helene Spilling og Simon Nitsche vant «Skal vi danse» i fjor. Foto: Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På nyåret rulles sesong 14 av NRK-programmet «Mesternes mester» på skjermen.

Der skal blant andre proffdanser Helene Spilling (26), kjent fra «Skal vi danse», utføre tøffe øvelser i kampen om seieren. Det melder NRK.

- Jeg er veldig nervøs, for jeg kommer til å møte svært sterke konkurrenter. Vi som er dansere har kanskje ikke helt den type fysikken som er nødvendig for å gjøre det bra i de tyngste øvelsene, sier 26-åringen til NRK.

Spilling som er fra Gjerdrum startet med både turn og dans i en alder av tolv, og har 23 NM-medaljer, hvorav 17 gull, på sin CV. I tillegg har Spilling blitt kåret til Norgesmester i standarddans åtte år på rad, og representert hjemlandet i både EM og VM.

PÅ LØPEREN: Amalie Iuel var stolt over kjæresten Aksel Lund Svindal på premierefesten til dokumentarfilmen hans. Vis mer

Til topps

I 2020 kom hun på 2. plass i «Skal vi danse» sammen med kjendispartner Nate Kahungu (25). I 2021 stakk hun av med seieren sammen med TV 2-profil Simon Nitsche (30).

Spilling tror hennes styrker i programmet er balanse, koordinasjon og memorering.

KLARE: Nye idrettsstjerner er klare for å kjempe om seieren i neste sesong av «Mesternes mester». Foto: ALICE ASPLUND / NORDISK FILM TV / NRK
KLARE: Nye idrettsstjerner er klare for å kjempe om seieren i neste sesong av «Mesternes mester». Foto: ALICE ASPLUND / NORDISK FILM TV / NRK Vis mer

Til tross for at hun gruer seg til de tyngste konkurransene, er hun spent på å møte de andre deltakerne.

- Jeg gleder meg også til å bli kjent med de andre deltakerne, og lære mer om deres karrierer, sier hun til statskanalen.

Innspillingen starter i Sandefjord i slutten av mai, og ledes av Aksel Lund Svindal (39). Han vant selv konkurransen i 2021, og landet programlederjobben året etter.

KNUST: Nok en rekord knuses i denne sesongen av «Mesternes mester». Video: NRK Vis mer

- Det er en gjeng med variert bakgrunn som kommer til å gi oss masse spennende historier fra eget liv. Og ikke minst tror jeg det er sterke deltagere som kommer til å levere veldig høyt nivå på konkurransene, sier den tidligere toppalpinisten som prøver seg som programleder for andre gang i NRKs flaggskip «Mesternes mester», sier programlederen til VG.

Disse skal hun kjempe mot:

Stig André Berge (38), bryting,

Ola Vigen Hattestad (40), langrenn

Kristin Holte (36), crossfit,

Frode Johnsen (48), fotball

Andreas Lødrup (37), kickboksing

Ezinne Okparaebo (34), friidrett

Hanne Staff (50), orientering

Linn Jørum Sulland (37), håndball

Olaf Tufte (46), roing

LES OGSÅ: Slik er den hemmelige «Mesternes mester»-kontrakten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer