Mariah Carey:

Klar for Norge: Her er hennes elleville krav

Tradisjonelt sett har stjernens såkalte rider vært overdådig.

I SITT RETTE ELEMENT: Popstjerna Mariah Carey (48) skal opptre i Stavanger lørdag kveld. 48-åringen kommer til Norge med sin «All I Want for Christmas Is You»-turné, en forestilling satt sammen av superstjernas mest berømte julesanger. Foto: NTB Scanpix
I SITT RETTE ELEMENT: Popstjerna Mariah Carey (48) skal opptre i Stavanger lørdag kveld. 48-åringen kommer til Norge med sin «All I Want for Christmas Is You»-turné, en forestilling satt sammen av superstjernas mest berømte julesanger. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Lørdag står en av verdens mest berømte sangere på scenen i Norge med sin «All I Want for Christmas Is You»-turné.

For millioner av fans har Mariah Carey (48) vært den ubestridte dronningen av julemusikk over flere tiår. Når en stjerne av slikt kaliber kommer på besøk, denne gang i Sørmarka Arena i Stavanger, blir oppvartningen etter alt å dømme intet annet enn ekstravagant.

Det finnes mange ville historier der ute i verden om rockeband, soloartister og divaer med høye krav til hvordan backstage-området og garderoben skal være i forkant av og etter en konsert.

Dimming av lys

Listen blir omtalt som en rider, og historien har vist at noen artister er mer ubeskjedne enn andre.

POPFENOMEN: Mariah Carey er den bestselgende kvinnelige artisten gjennom tidene, med mer enn 200 millioner solgte album og 18 Billboard Hot 100-førsteplasser. Foto: NTB Scanpix
POPFENOMEN: Mariah Carey er den bestselgende kvinnelige artisten gjennom tidene, med mer enn 200 millioner solgte album og 18 Billboard Hot 100-førsteplasser. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nøyaktig hva Careys Stavanger-rider vil inneholde, er så langt ikke kjent for offentligheten. Tar man derimot et dypdykk ned i hennes tidligere ønsker, kan man etter alt å dømme anta hvor lista ligger.

Ifølge en rekke utenlandske medier er 48-åringen svært påpasselig med detaljene når hun drar ut på turné. Glamour Magazine er blant dem som har omtalt Careys mange overdådige ridere.

Magasinet skriver blant annet at 48-åringen insisterer på å ha to luftrensere og at det ikke skal være skarpt lys der hun befinner seg. Om dette betyr at arrangørene ved Sørmarka Arena for anledningen har skrudd ut noen lyspærer, vites derimot ikke.

Spesialbad til hund

Stjerna krever også alkohol i form av eksklusive bobler backstage. Hun ønsker heller ikke hvilken som helst champagne, da merket skal være av Cristal - til om lag 1300 kroner per flaske. Av tilbehør ber 48-åringen angivelig om sugerør - som må være bøyelige.

Saken fortsetter under videoen.

- ET VANSKELIG INTERVJU: Guri Solberg lurte først på om Mariah Carey var full da hun intervjuet henne i New York. - Jeg tenkte at hun enten var full, eller sliten, eller bare koko, sier Solberg til Dagbladet. Se intervjuet her. Video: TV 2 Vis mer Vis mer

Så har man også krav av langt snodigere karakter. Ifølge The Telegraph har sangerinnen hatt en assistent ved sin side hvis eneste jobb er å ta imot 48-åringens brukte tyggegummi. Carey har, ifølge avisa, angivelig også bedt om større mengder vitaminvann når hun er backstage.

For jo, det er viktig å holde seg hydrert etter en krevende opptreden. I nevnte tilfelle var bestillingen derimot ikke til Carey selv, men til bikkja hennes, som skulle bruke vitaminvannet for et bad, ifølge The Telegraph.

Ville ha 100 hvite duer

Baserer man seg på disse kravene, er det kanskje ikke overraskende å forstå hvorfor sangerinnen har fått et årelangt divarykte. Da Carey skulle opptre på et kjøpesenter i London for nærmere ti år siden, var det derimot noen som satte foten ned.

Ifølge Elle ba hun om å være omgitt av 20 hvite kattunger og 100 hvite duer under sin opptreden. The Telegraph skriver at hun fikk blankt avslag på det noe spesielle ønsket, grunnet «fare for dyras liv og helse».

Under nevnte opptreden fikk Carey derimot innvilget andre krav. Blant annet å bli fraktet til scenen i det som for anledningen var en spesialbygget Rolls-Royce. Artisten ville angivelig vinke til publikum med en tryllestav mens hun ble fraktet opp den rosa løperen.

Saken fortsetter under videoen.

OOOPS....: Da Mariah Carey opptrådte på Times Square, New York, på nyttårsaften, gikk ikke alt helt som planlagt. Video: Splash DV / NTB Scanpix Vis mer

Det andre kravet, som hun også skal ha fått innvilget, var at et lass med konfetti, formet som hennes favorittinsekt, sommerfugl, skulle slippes over scenen etter endt show.

- Ingen diva

Hvorvidt disse scenene er representative for hva Stavanger-publikummet vil bli vitne til, gjenstår å se.

Som følge av historier om overdådig pengebruk, en rekke småegoistiske uttalelser og elleville backstage-krav har Carey tidligere måttet svare for sin påståtte selvgodhet.

I august i fjor fikk artisten spørsmål om hvorvidt hun kunne oppgi noen av sine største diva-øyeblikk - og svarte først følgende:

- Jeg har ingen diva-øyeblikk.

Så gjorde Carey en helomvending, og erkjente at hun av og til kan være litt «intens».

- Det handler om hvem jeg slekter på. Moren min (Patricia Hickey) er operasanger, og der snakker vi virkelig diva. Når folk påstår at de har divanykker, sier jeg bare: «Kjære deg, du har ikke vokst opp med moren min». Jeg mener det som en kompliment, altså.

Carey mente at enkelte «ikke takler» væremåten hennes, men påpekte samtidig at hun aldri har onde hensikter.

- Jeg kan ikke noe for det. Det er bare sånn jeg er, sa hun.

LES OGSÅ: - Den «bitchen» stjal stolen min

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer