«Skal vi danse»-Catalin:

- Klandret meg selv hver dag

Som åtteåring opplevde proffdanseren et barns verste mareritt.

PARTNERE: Catalin Mihu Andrei og Iselin Guttormsen er dansepartnere under årets «Skal vi danse», og denne lørdagen betyr dansen ekstra mye. Foto: Espen Solli / TV 2
PARTNERE: Catalin Mihu Andrei og Iselin Guttormsen er dansepartnere under årets «Skal vi danse», og denne lørdagen betyr dansen ekstra mye. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

Lørdag betyr at det nok en gang skal svinges på parketten under «Skal vi danse». Et av de parene som imponerte forrige helg, og som må prøve å gjenskape suksessen i kveld, er influenser Iselin Guttormsen (33) og hennes dansepartner Catalin Mihu Andrei (28).

Nå er seerne vant til å se duoen med glitter og glam på TV-skjermen hver lørdag, men for Andrei startet dansekarrieren i en helt annen skala.

Overfor TV 2 forteller 28-åringen at han begynte med dans som en slags terapi for å kunne håndtere en traume fra barndommen.

FERDIG: Det er slutt på TV-dansingen, men det er likevel hjul på tilværelsen hans! Reporter: Stig H. Justad. Klipp: Jakob Geir Grimsmo Vis mer

- Klandret meg selv

Da Andrei var liten opplevde han noe av det verste et barn kan oppleve: et familiemedlem ble drept rett foran øynene på ham.

Danseren, som vokste opp i Romania, var ute og gikk med bestefaren i byen. Sammen skulle de krysse et gangfelt, men til tross for at de hadde grønt lys, kom en bil i for høy hastighet og kjørte dem rett ned.

- Jeg husker at vi fløy gjennom luften. Det var som i en sakte film. Jeg så bestefaren min i en blodpøl på bakken. Jeg overlevde, men det gjorde dessverre ikke han, forteller Andrei til TV 2.

Rett før de krysset veien hadde bestefaren byttet plass med ham, noe som trolig reddet Andreis, som den gang bare var åtte år gammel.

- Dette klandret jeg meg selv for hver eneste dag. Samtidig er jeg takknemlig for det, for hvis ikke hadde jo jeg mest sannsynlig vært død. Så det var mye skam knyttet til følelsene jeg hadde rundt dødsfallet.

En distraksjon

28-åringen og bestefaren hadde et nært forhold, så han tok derfor dødsfallet svært tungt. Moren tok han derfor med til en psykolog, og det var nettopp psykologen som foreslo å prøve en eller annen idrett for å få noe annet å fokusere på. Andrei valgte dans.

- Dansen distraherte meg og fikk meg til å tenke på noe annet. Samtidig fikk jeg gitt uttrykk for en haug av følelser gjennom musikk og dans. Jeg følte at kjærligheten til min bestefar ble overført til dansen, mimrer han.

Lørdag kveld skal han sammen med Guttormsen danse en wienervals hvor de skal formidle kjærlighet til både dansen og proffdanserens avdøde bestefar.

LES OGSÅ: Konfrontert med romanserykter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer