Durek Verrett:

Klager inn Se og Hør til PFU

Mener artikkelen er i strid med Vær Varsom Plakaten.

REAGERER: Durek Verrett har klagd inn Se og Hør til PFU. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
REAGERER: Durek Verrett har klagd inn Se og Hør til PFU. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Den 17. desember publiserte Se og Hør saken «Avslører: Durek er alvorlig syk» om prinsesse Märtha Louises (50) forlovede, Durek Verrett. Nå har han klaget inn saken til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

I saken kom det blant annet frem at Verrett, etter det Se og Hør kjente til, er alvorlig nyresyk og trenger dialysebehandling tre til fem dager i uken.

I klagen til PFU kommer det blant annet frem at Se og Hør i forkant av reportasjen kontaktet Durek Verrett med forespørsel om han ville gi et intervju om sin sykdom. Verrett avviste forespørselen.

Videre kommer det frem at 47-åringen mener at artikkelen er i strid med Vær Varsom Plakatens (VVP) punkt 4.3. De forhold som tilsier brudd på VVPs punkt 4.3 medfører også at artikkelen krenker VVP-punktene 3.9 og 4.1.

Ansvarlig redaktør i Se og Hør, Ulf André Andersen, svarer følgende:

- Jeg kan bekrefte at Se og Hør har mottatt en klage fra sjaman Durek. Se og Hør ser fram til en grundig behandling i utvalget og deres vurdering av saken. Vi jobber nå med et tilsvar til klagen og finner det derfor ikke naturlig å kommentere saken ytterligere før behandling i Pressens Faglige Utvalg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.