Johannes Høsflot Klæbo:

Klæbo funnet skyldig i trafikkulykke

- Siktede har vist utvist manglende oppmerksomhet, heter det blant annet i dommen.

SKYLDIG: Johannes Høsflot Klæbo ble funnet skyldig i å ha forårsaket en kollisjon hvor en 12 år gammel jente ble skadd. Her er han under en medaljeseremoni under VM i Seefeld, Østerrike forrige uke. Foto: NTB Scanpix
SKYLDIG: Johannes Høsflot Klæbo ble funnet skyldig i å ha forårsaket en kollisjon hvor en 12 år gammel jente ble skadd. Her er han under en medaljeseremoni under VM i Seefeld, Østerrike forrige uke. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Langrennsløper Johannes Høsflot Klæbo (22) er dømt til 16 dagers betinget fengsel for å ha forårsaket kollisjonen der blant annet en tolv år gammel jente ble skadd på Byåsen i Trondheim i desember.

- Du er funnet skyldig i forhold du er siktet for, og det er grunnlag for å avsi en tilståelsesdom på bakgrunn av den forenklede behandlingen som har vært her i dag, leser dommer Ingvild Skaar i Sør-Trøndelag tingrett.

Etter en 30 minutter lang rettsbehandling blir Klæbo dømt for overtredelse av veitrafikklovens § 3. Straffen utmåles med betinget fengsel i kombinasjon med bot.

Mister lappen i ni måneder

- Siktede har utvist manglende oppmerksomhet i forbindelse med at den forankjørende bilen stoppet for en fotgjenger i et gangfelt. Siktede ble for seint oppmerksom på at bilen foran hadde stanset, og i det han skulle bremse tråkket han ved en feil inn gasspedalen, leser dommeren.

Klæbo dømmes til betinget fengsel i 16 dager og en bot på 10 000, subsidiært fengsel 15 dager om boten ikke betales. Han dømmes også til tap av førerrett i ni måneder. Klæbo må ta en delvis praktisk prøve dersom han vil ha førerkort på nytt.

Skistjernen fikk åtte dagers strafferabatt for å ha tilstått umiddelbart og for å ha erkjent straffskyld.

Klæbo vedtok dommen på stedet, uten ytterligere spørsmål.

Som varslet svarte ikke Klæbo på spørsmål fra pressen. I stedet forlot han rettssalen uten å se på noen, før han småløp ned trappen, fikk jakken sin av en tinghus-ansatt, takket og smilte, og forsvant ut bakdøren på tinghuset i Trondheim.

Innholdet i denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Jeg gir ikke slipp på morfar

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer