Rebecca Gayheart:

Kjørte på og drepte niåring: - Jeg ville ikke leve lenger

18 år etter den fatale dagen, forteller skuespiller Rebecca Gayheart om dødsulykken.

<strong>TV-STJERNE:</strong> I 2001 smilte livet til Rebecca Gayheart. Så endret en kjøretur i Hollywood livet dramatisk. 18 år etter den fatale ulykken, forteller hun for første gang om hendelsen som endret livet fullstendig. Foto: NTB Scanpix
TV-STJERNE: I 2001 smilte livet til Rebecca Gayheart. Så endret en kjøretur i Hollywood livet dramatisk. 18 år etter den fatale ulykken, forteller hun for første gang om hendelsen som endret livet fullstendig. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I 2001 var Rebecca Gayheart (47), som først ble kjent som modell og talsperson for hudproduktet Noxzema, en lovende skuespiller. Hun hadde roller i tv-serier som «Earth 2» og «Wasteland», og ikke minst i den populære ungdomsserien «Beverly Hills 90210», hvor hun spilte den kommende kona til kjekkasen Dylan, spilt av den nylig avdøde skuespilleren Luke Perry.

Så endret en fatal kjøretur i Hollywood livet totalt for skuespilleren.

Gayheart hadde lånt jeepen til en skuespillerkollega, da hun kjørte på ni år gamle Jorge Cruz Jr, da han krysset gata utenom et fotgjengerfelt. Den unge gutten ble fraktet til et barnesykehus i Los Angeles, men skadene var livstruende. Dagen etter ulykken døde han på sykehuset.

«Beverly Hills»-stjerna har tidligere aldri uttalt seg om ulykken. Først nå, 18 år seinere, åpner hun opp om den fryktelige og skjebnesvangre hendelsen.

<strong>KARRIERE:</strong> Før ulykken gjorde Rebecca Gayheart stor karriere i film og tv-serier. Her er hun sammen med kollega Luke Perry fra tv-serien «Beverly Hills 90210». Foto: REX/NTB Scanpix
KARRIERE: Før ulykken gjorde Rebecca Gayheart stor karriere i film og tv-serier. Her er hun sammen med kollega Luke Perry fra tv-serien «Beverly Hills 90210». Foto: REX/NTB Scanpix Vis mer

Ble dømt

Ifølge E! News hadde flere andre biler stoppet opp for å slippe niåringen over veien denne sommerdagen, 13. juni 2001. Gayheart skal på sin side ha forsøkt å passere disse bilene da hun traff gutten. Politiet avhørte skuespilleren på åstedet, men arresterte henne ikke, ettersom hun hverkan var påvirket at alkohol eller andre rusmidler.

Drøyt tre uker seinere saksøkte imidlertid guttens foreldre, Jorge Cruz og Silivia Martinez, Hollywood-stjernen for å ha forvoldt deres sønns død med sin uaktsomhet. Ifølge ABC Newshevdet nemlig foreldrene at Gayheart snakket i en mobiltelefon da Jeepen hun kjørte traff sønnen deres, som var på vei hjem fra skolen. Søksmålet ble løst utenfor retten, uten at ytterligere detaljer rundt det er offentlig kjent.

Saken fortsetter nedenfor.

Saken ble også etterforsket av politiet, og Gayheart ble tiltalt for uaktsomt drap i oktober 2001.

I november samme året møtte stjerna, som risikerte opptil ett år i fengsel, i retten for å få dommen sin. Som følge av at hun aldri motsatte seg tiltalen, fikk skuespilleren strafferabatt. Hun ble dømt til tre års prøvetid, fikk førerkortet inndratt i ett år, og idømt en bot på 2800 dollar, samt 750 timer samfunnstjeneste.

Saken fortsetter nedenfor.

<strong>ØNSKET IKKE Å LEVE:</strong> Gayheart forteller blant annet at hun ikke ønsket å leve etter at hun kjørte på å drepte den unge gutten. Foto: NTB Scanpix
ØNSKET IKKE Å LEVE: Gayheart forteller blant annet at hun ikke ønsket å leve etter at hun kjørte på å drepte den unge gutten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Forsøkte å ta mitt eget liv

Advokaten hennes, Harland Braun, kom med følgende uttalelse til pressen etter at dommen hadde falt:

- Dette var det verste som kunne ha skjedd henne, å drepe et barn. Hun føler seg forferdelig, sa hun og la til at Gayheart betalte for niåringens sykehusutgifter og begravelse, og også hadde tilbudt seg å betale for sorgterapi for guttens foreldre.

Selv forlot Gayheart rettslokalet uten å snakke med pressen og har altså aldri tidligere uttalt seg om ulykken, før hun nå åpner seg i podkasten «The only one in the room».

Saken fortsetter nedenfor.

I podkasten, som er gjengitt av People, forteller 47-åringen blant annet at alt endret seg denne fatale dagen. Hun slet med å komme seg videre og vurderte å ta sitt eget liv.

- Jeg ønsket ikke å leve lenger etter ulykken. Det var det hele kom ned til. Jeg klarte overhodet ikke å takle det, så i ett års tid forsøkte jeg rett og slett kun å ta livet mitt ved å gjøre alt det mest selvdestruktive et menneske kan finne på.

Videre forklarer Gayheart at hun frem til ulykken levde et lykkelig liv, med både venner, familie og karriere. Men etter ulykken slet hun med å finne en mening med det som skjedde, og med hvorfor det skjedde nettopp henne og den unge gutten. Livet ble totalt snudd på hodet, sier hun.

18 år seinere synes hun fortsatt det er vanskelig å snakke om ulykken.

- Jeg sliter fortsatt med spørsmålet «hvorfor?». Denne dagen går igjen i mitt eget hodet med tanker som «hadde jeg stoppet på bensinstasjonen så hadde jeg kanskje ikke vært i den gata». Slike ting forsvinner aldri, forteller hun blant annet.

Saken fortsetter nedenfor.

<strong>SKILT:</strong> I 2004 giftet Gayheart seg med skuespiller Eric Dane, og sammen har de to barn sammen. I fjor tok lykken slutt og paret søkte om skilsmisse. Her er de avbildet i 2007. Foto: NTB Scanpix
SKILT: I 2004 giftet Gayheart seg med skuespiller Eric Dane, og sammen har de to barn sammen. I fjor tok lykken slutt og paret søkte om skilsmisse. Her er de avbildet i 2007. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Fortjener å være lykkelig

Etter den tragiske dødsulykken ble det relativt stille fra Rebecca Gayheart. Etter å ha spilt rundt 20 ulike roller på 1990-tallet, hadde hun bare en håndfull roller gjennom første halvdel av 2000-tallet. Forholdet med «Rush Hour»-regissør Brett Ratner (50), som hun på denne tida var forlovet med, tok også slutt.

Til tross for den fryktelige hendelsen, klarte Gayheart med tida å finne lykken. I 2004 giftet hun seg med «Grey's Anatomy»-stjerna Eric Dane (46) som hun har døtrene Billie Beatrice (9) og Georgia Geraldine (7) sammen med.

Etter 14 års ekteskap søkte imidlertid paret om skilsmisse i fjor, som følge av «uforsonlige forskjeller».

Rebecca har også gjort suksess i tv-serier som «Vanished», «Nip/Tuck» og «Ugly Betty», samt i filmer som «Gay Best Friend» (2014), og «Grey Lady» (2017). Og snart er 47-åringen aktuell i den kommende storfilmen «Once Upon A Time In Hollywood», sammen med blant andre Brad Pitt (55) og Leonardo DiCaprio (44).

LES OGSÅ: - Det vi ser nå er ekte

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer