<strong>FRATATT FØRERKORTET:</strong> David Beckham ble i november i fjor tatt i å bruke mobiltelefonen sin mens han kjørte bil. Nå er han fratatt førerkortet i seks måneder. Her med kona Victoria Beckham. Foto: NTB Scanpix
FRATATT FØRERKORTET: David Beckham ble i november i fjor tatt i å bruke mobiltelefonen sin mens han kjørte bil. Nå er han fratatt førerkortet i seks måneder. Her med kona Victoria Beckham. Foto: NTB Scanpix Vis mer

David Beckham:

Kjøreforbud etter mobilbruk

David Beckham får ikke kjøre bil på seks måneder.

Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere fotballstjernen David Beckham (44) ble torsdag ettermiddag fratatt førerkortet i seks måneder, på bakgrunn av at han ble tatt i å bruke mobiltelefonen mens han kjørte bil, ifølge Sky News.

Lovbruddet fant sted ved Great Portland Street i London 21. november i fjor, da et vitne meldte Beckham til politiet etter å ha sett ham kjørende i sin Bentley.

44-åringen ble siktet i februar i år, og erklærte seg den gang skyldig. Høringen skulle egentlig ha funnet sted forrige måned, men først i dag fikk han dommen - som altså ble kjøreforbud i seks måneder, samt seks prikker på førerkortet.

<strong>SKYLDIG:</strong> David Beckham på vei ut av rettslokalene i Bromley, London, torsdag. Foto: NTB Scanpix
SKYLDIG: David Beckham på vei ut av rettslokalene i Bromley, London, torsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kjøreforbudet kom ifølge Sky News som følge av de seks prikkene, da Beckham allerede hadde seks prikker fra før av - og dermed endte med totalt tolv.

I Norge får man to prikker ved brudd på mobilbruksforbudet, og med åtte prikker i løpet av tre år blir man fratatt førerkortet i seks måneder, ifølge Statens Vegvesen.

YDMYKES: David Beckham får virkelig kjørt seg når James Corden regisserer en spøk av høyeste klasse. Vis mer

Har brutt loven tidligere

Dette er imidlertid langt ifra første gangen Beckham havner på kanten av trafikklovene. Blant annet ble han tatt for å kjøre for fort i september i fjor, bare to måneder før han ble observert kjørende med mobilen.

44-åringen ble den gang tatt for å kjøre 30 km/t over fartsgrensen, også det i London. Fartsgrensen var 64 km/t - Beckham kjørte i 94 km/t.

Den gang kom han seg derimot unna uten strafferettslige følger, og organisasjonen Brake, som kjemper for trygghet på veiene, kritiserte Beckham - på bakgrunn av at de mente han unngikk å ta ansvar for egne handlinger.

- Ekstremt skuffende, konkluderte Brake-direktør Joshua Harris.

<strong>SLAPP UNNA:</strong> Da David Beckham i september i fjor ble tatt for å kjøre over fartsgrensen, slapp han unna uten straff. Det gjorde han derimot ikke i dag. Her forlater han rettslokalene. Foto: NTB Scanpix
SLAPP UNNA: Da David Beckham i september i fjor ble tatt for å kjøre over fartsgrensen, slapp han unna uten straff. Det gjorde han derimot ikke i dag. Her forlater han rettslokalene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Slapp unna uten straff

Den gang hadde Beckham ansatt advokaten Nick Freeman. Han går under kallenavnet «Mr. Loophole», og har hjulpet stjernen ut av trøbbel også ved tidligere anledninger.

I 1999 lå Beckham an til å miste førerkortet i åtte måneder, men Freeman argumenterte med at den tidligere fotballspilleren hadde forsøkt å unnslippe en paparazzi.

Avgjørelsen ble den gang snudd, og Beckham slapp unna uten straff.

LES OGSÅ: - Mer enn nok å elske seg selv

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer