Kjøpte «Skam-Williams» russebuss

Stina Louise (17) og 24 andre jenter gleder seg til en ekstra spesiell russetid neste år.

SKAL RULLE I «SKAM-BUSS»: I år har både rollefiguren William i «Skam» og skuespiller Thomas Hayes (t.h) vært russ. Nå har en jentegjeng fra Oslo blitt de ringe eierne av russebussen Hayes rullet med, Nesbru-bussen Normandy (t.v). Foto: Privat/ NRK
SKAL RULLE I «SKAM-BUSS»: I år har både rollefiguren William i «Skam» og skuespiller Thomas Hayes (t.h) vært russ. Nå har en jentegjeng fra Oslo blitt de ringe eierne av russebussen Hayes rullet med, Nesbru-bussen Normandy (t.v). Foto: Privat/ NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: NRKs ungdomsserie «Skam» har gått som en farsott over hele landet de siste månedene, og fansen kan tilsynelatende ikke få nok av rollefigurene i serien.

I sesong to av NRK-suksessen, som avsluttes denne uken, er det forholdet mellom Noora (Josefine Frida Pettersen) og William (Thomas Hayes) som har fått aller mest oppmerksomhet.

Som enhver «Skam»-fan har fått med seg er William russ på den populære russebussen Penetrator, men skuespiller Thomas Hayes har også vært russ denne våren.

Sammen med blant andre kronprinsesse Mette-Marits sønn, Marius Borg Høiby (19) har Hayes rullet med en av årets «snakkis-busser», nemlig Nesbru-bussen Normandy.

Etter at årets russefeiring ble avsluttet, har Normandy gått videre til nye eiere på Oslo Handelsgym, ifølge bussens Facebook-side.

Saken fortsetter under bildet.

SNAKKIS-PAR: Denne våren har «alle» snakket om det fiktive «Skam»-paret William (Thomas Hayes) og Noora (Josefin Frida Pettersen).  Foto: NRK
SNAKKIS-PAR: Denne våren har «alle» snakket om det fiktive «Skam»-paret William (Thomas Hayes) og Noora (Josefin Frida Pettersen). Foto: NRK Vis mer

De nye eierne kan dermed feste på virkelighetens «Skam»-buss. Stina Louise Rygg (17), som er den nye bussjefen på «Skam-Williams» gamle buss, bekrefter kjøpet overfor Seoghør.no.

- Ja, det er vi som har kjøpt den. Vi er en jentegjeng på 25 stykker. Det var litt tilfeldig at vi kjøpte den. Vi hadde ikke tenkt å dra på visning, men så ombestemte vi oss. Den var jo så fin! Det var nok flere som var interessert i den, så vi var heldige, sier Rygg til Seoghør.no.

FORNØYD: Russebussjef Stina Louise Rygg sier til Seoghør.no at det er blitt ekstra stas å være Normandys nye eiere etter at en av guttene på bussen er blitt «Skam»-kjendis.  Foto: Privat
FORNØYD: Russebussjef Stina Louise Rygg sier til Seoghør.no at det er blitt ekstra stas å være Normandys nye eiere etter at en av guttene på bussen er blitt «Skam»-kjendis. Foto: Privat Vis mer

- Visste ikke hvem «William» var

Bussjefen legger til at det er litt ekstra stas å eie samme russebuss som den populære «Skam»-skuespilleren.

- Alle på bussen ser på «Skam», i likhet med sikkert hele Norge, hehe. Jeg synes det er kjempespennede, og har fulgt med siden starten, sier Rygg.

Første sesong av «Skam» hadde premiere i slutten av september 2015, men Stina Louise røper at hun og venninnene kjøpte Normandy allerede for ett år siden.

Så de som misunner jentenes møte med «Skam-William», kan slå seg til ro med følgende:

- Thomas (Hayes, journ.anm.) var på visningen, men da var han jo ikke kjent ennå. Så ingen av oss visste at han kom til å bli kjent gjennom «Skam». Så det var jo først etter dét at det ble ekstra gøy å ha bussen, forteller Rygg.

Saken fortsetter under bildet.

ENORM SUKSESS: NRK-serien «Skam» har fenget seere i alle aldersgrupper. Denne uken avsluttes sesong 2 av serien, som kan sees både på nett og på vanlig TV. Foto: NRK
ENORM SUKSESS: NRK-serien «Skam» har fenget seere i alle aldersgrupper. Denne uken avsluttes sesong 2 av serien, som kan sees både på nett og på vanlig TV. Foto: NRK Vis mer

- Vi har jo fått litt «Skam»-PR

Russebussjefen legger til at de allerede er i gang med å finne kjøpere til Normandy blant 99-elever, som skal være russ i 2018.

- Vi holder på med visninger og salg nå. Jeg tror vi skal klare å få solgt den, vi har jo litt «Skam»-PR og litt «kongelig» PR, hehe.

Hun røper også at den profilerte bussen skal døpes om, men at det nye navnet foreløpig er hemmelig.

Tror dere at det kommer til å være mange «Skam»-fans som vil rulle med dere til våren?

- Det vet jeg ikke helt! Det blir jo ikke like interessant når de kjente guttene ikke er med. Men vi må jo prøve å leve litt opp til dem da, selv om de var kjempepopulære, understreker Stina Louise Rygg overfor Seoghør.no.

Profilerte «Skam»-fans

Moren til Marius Borg Høiby, kronprinsesse Mette-Marit (42), har for øvrig også røpet at hun er «Skam»-fan. Da kronprinsessen møtte forfatter Agnes Ravatn (33) under en samtale på Kulturhuset på Voss torsdag, åpnet hun med å fortelle publikum at hun elsker den suksessrike NRK-serien:

- Vi er veldig opptatt av TV-serien «Skam» begge to, sa Mette-Marit.

Saken fortsetter under bildet.

SNAKKET OM SKAM: Kronprinsesse Mette-Marit var i samtale med forfatter Agnes Ravatn på scenen i Voss bibliotek i forbindelse med Litteraturtoget torsdag.  Foto: NTB scanpix
SNAKKET OM SKAM: Kronprinsesse Mette-Marit var i samtale med forfatter Agnes Ravatn på scenen i Voss bibliotek i forbindelse med Litteraturtoget torsdag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kronprinsessen sa også at hun ofte ser på serien, som egentlig har 15-åringer som målgruppe, sammen med sine barn.

- Jeg tenker at det er fantastisk at serien har skapt en så stor samtale, og spesielt om temaer som er vanskelige. Og det er en mulighet for meg som mor å kunne forstå mer av hva slags verden barna mine lever i. Det er fint for meg, sa hun til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

PROFILERT RUSS: Eldstesønnen til kronprinsesse Mette-Marit, Marius Borg Høiby (t.h), har i år vært russ på samme russebuss som «Skam-William».   Foto: DPA
PROFILERT RUSS: Eldstesønnen til kronprinsesse Mette-Marit, Marius Borg Høiby (t.h), har i år vært russ på samme russebuss som «Skam-William». Foto: DPA Vis mer

Under TV-prisutdelingen Gullruten i Bergen i midten av mai, kunne dessuten talkshow-kongen Fredrik Skavlan (49) avsløre at han er tilhenger av ungdomsserien.

Se Fredrik Skavlan overraske «Skam»-jentene på Gullruten 2016 nedenfor:

«Skam» er den mest populære nett-serien til NRK noensinne, og den har en helt enorm fanskare. Da serien startet i september 2015 var besøkstallet på skam.p3.no 25.000 unike brukere, og før jul var tallet oppe i 250.000 brukere. I april rundet de 600.000 brukere.

Nylig bekreftet dessuten serieskaper Julie Andem overfor NRK at serien får en tredje sesong.

LES OGSÅ: Slik unngår Louise Angelica Riise «Beckham-fella»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer