«Luksusfellen»:

Kjøpte prøverørs-behandling på kreditt

Camilla og Kent sto i fare for å miste huset da «Luksusfellen» banket på døra. Nå er livet snudd opp ned.

FYFAEN: Paret i «Luksusfellen» får sjokk når de får se hvor mye de har i gjeld. Video: Viaplay Vis mer
Publisert

Gjennom hittil 22 sesonger har nordmenn fått hjelp til å komme seg ut av økonomisk krise i «Luksusfellen». I onsdagens episode får seerne møte ekteparet Camilla Algøy Aase og Kent Aase.

Gjennom skyhøyt forbruk av blant annet mat og nips, årelang uvane med røyking og kredittkortgjeld med høy rente står ekteparet i fare for å få tvangssolgt barndomshjemmet til Camilla.

I grevens tid dukker «Luksusfellen»-ekspert Lene Drange og Magne Gundersen opp på døra.

- Vi kom veldig brått inn i det. De hadde fått varsel om tvangssalg, og det var full panikk og alle kluter til, sier Drange til Se og Hør.

SHOPPING-SJOKK: Luksusfellen er tilbake, og i første episode blir vi vitne til et shopping-sjokk. Video: Viaplay Vis mer

Prøverør på kreditt

Ekteparet har under innspillingen også forsøkt å få barn i tre år, og gått gjennom prøverørsbehandling. På grunn av økonomiske problemer og utålmodighet etter familieforøkelse betalte ekteparet for privat behandling på kredittkort.

- Jeg tror mange unge kan kjenne seg igjen i at man blir utålmodig når man ønsker seg barn. Det er så vanvittig lett å skaffe seg penger og forsøke å kjøpe seg fortgang i ting. Man er også sårbare når man ønsker seg barn, sier eksperten, som selv ble mamma for første gang for ett år siden.

Camilla og Kent blir konfrontert med den stadig voksende gjelda, som langt overskrider det de selv hadde trodd. Drange skryter av hvor hardt ekteparet jobbet for å få orden i økonomien, og kan avsløre at Camilla nå har betalt ned all sin gjeld.

FELLES ØKONOMI: I «Luksusfellen» blir vi kjent med Andreas og Therese som gjorde det slutt for fire år siden, men som fremdeles har felles økonomi. Vis mer

Blir foreldre

Det er ikke den eneste gladnyheten for «Luksusfellen»-deltakeren.

- Jeg har endelig klart å bli gravid! Det var veldig uforventet, for vi ventet på et nytt prøverørsforsøk. Men det kan sikkert ha noe med at vi slappet av med økonomien. Jeg fikk også ny jobb med mye mindre stress. Så jeg tror kombinasjonen av alle de tingene gjorde at det klaffet, forteller hun gledestrålende til Se og Hør.

Camilla forteller at de har lært mye av å delta i programmet, og at de har vært fornuftige når det gjelder å forberede seg til babyens ankomst. Allerede til sommeren blir de to foreldre for første gang - til en gutt.

- Det er ubeskrivelig. Nå er det bare tre måneder igjen. Vi har brukt Finn.no ganske mye, i tillegg til at vi har fått mye. Det er veldig mye fint brukt å finne, i tillegg til at jeg strikker selv, sier hun.

SJOKK-SUM: Veronika (32) har en forkjærlighet for Red bull, og i «Luksusfellen» får hun vite hvor mye penger hun egentlig bruker på energidrikken. Vis mer

Hun er også overlykkelig over at de klarte å beholde huset, slik at hennes sønn får vokse opp i barndomshjemmet hennes.

Kent har også sluttet å røyke - en uvane han kvittet seg med allerede to uker før «Luksusfellen»-ekspertene ryddet opp.

- Jeg er veldig glad for at vi var med og for hjelpen og alt vi har fått, sier han.

Dyrt med baby

Drange forteller at det er lurt å ha styr på økonomien når man skal ha barn, og at det ofte kan bli dyrere enn man tror.

- Det er ikke fordi man trenger absolutt alt nytt, men man må jo ha vogn, mat og bleier. Det er greit å ha en grunnpakke når barnet kommer. Også kan det dukke opp behov underveis, kanskje må man utvide permisjon fordi man ikke har fått barnehageplass. Det er også vanvittig mange andre bekymringer, man blir jo helt oppslukt i babytida. Så det er fint å slippe å bekymre seg om økonomien også, sier hun.

DRØYT: Programleder for «Luksusfellen», Lene Drange, får sjokk når hun åpner kjøleskapet til gourmetkokk Kenneth Jahnsen Collins. Vis mer

Hun er veldig glad på Camilla og Kent sine vegne, som nå får babydrømmen oppfylt.

- De fortjener det absolutt. De kommer til å bli bra foreldre, med god økonomisk oppdragelse!

LES OGSÅ: - Brått var jeg 65 år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer