Gustav Magnar Witzøe:

Kjøpte bil til 3,5 millioner

- Det er ikke så mange i Trondheim som tør å kjøpe en slik bil.

MILLIARDÆR: Gustav Magnar Witzøe er verdens yngste milliardær under 30 år. Nå er han den stolte eier av en spitter ny Lamborghini Urus. Foto: Astrid Waller
MILLIARDÆR: Gustav Magnar Witzøe er verdens yngste milliardær under 30 år. Nå er han den stolte eier av en spitter ny Lamborghini Urus. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Forbes' liste over verdens yngste milliardærer under 30 år, er det en norsk mann på topp. Gustav Magnar Witzøe (26) fra Frøya i Sør-Trøndelag beregnes å ha en formue på tre milliarder dollar, tilsvarende 27 milliarder norske kroner.

Nå har laksearvingen funnet noe å bruke den enorme formuen på, da han er en av de første i landet til å kjøpe Lamborghinis nye SUV, Lamborghini Urus. Det er Dagens Næringsliv som omtaler kjøpet - som skal ha kostet 26-åringen 3,5 millioner kroner.

MILLIONBIL: Witzøe har kjøpt seg en Lamborghini Urus til 3,5 millioner kroner, ifølge Dagens Næringsliv. Foto: NTB Scanpix
MILLIONBIL: Witzøe har kjøpt seg en Lamborghini Urus til 3,5 millioner kroner, ifølge Dagens Næringsliv. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge avisen ble den eksklusive bilen lenge omtalt som «verdens raskeste SUV», med en toppfart på hele 350 kilometer i timen. Den er kjøpt hos bilforhandler Anders Lysholm i Trondheim, som på skrev følgende på Facebook da bilen ble overlevert til Witzøe i midten av juni:

«Gratulerer med verdens råeste SUV. Den første i Trondheim! Lamborghini Urus - 650 HK! (...) Kan ikke beskrives med ord».

- Det er ikke så mange i Trondheim som tør å kjøpe en slik bil, sier bilforhandler Lysholm om salget til Dagens Næringsliv.

Internasjonal modell

26-åringen er arving til halvparten av aksjene i lakseselskapet Salmar, som faren Gustav Witzøe startet opp i 1991.

Laksearvingen var lenge kjent for å være særdeles mediesky, men de siste årene har han tatt steget fram i rampelyset.

Å gå fra å være en anonym ung mann, riktignok med en av Norges største formuer, til å dukke opp på den røde løperen med landets fremste kjendiser - ligger det et bevisst valg bak.

I dag har han i overkant av 100 000 følgere på Instagram, og satser stort på å sikre seg en internasjonal modellkarriere.

Det var i et lengre intervju med D2 i mai at 26-åringen fortalte om hvordan han skal gå fram for å nå drømmen om en karriere som modell. Med seg på laget har han hatt kjendisstylist Jan Thomas (52) og modellbyrået Team Models.

View this post on Instagram

New friend 🐶

A post shared by Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe) on

Også modellbyrået Next Model i New York har sagt ja til å signere nordmannen, og til D2 fortalte Witzøe at han håper å gå moteshow i verdensmetropolen, eller havne på en magasinforside.

- Jeg har bestemt meg for én ting. Det de sier, det skal jeg gjøre. Hvis de mener jeg må bli i bedre form, da ordner jeg meg en PT og så fikser jeg, sa Witzøe til D2.

26-åringen sa til avisa at han er overbevist om at «storyen» hans var avgjørende for at han ble hentet inn i modellbyråets stall.

- Det er lettere å selge en story rundt meg. Det er klart jeg har en fordel der.

- Ganske sykt

Som nevnt har Witzøe de siste åra stadig oftere vært å se på røde løpere og kjendisarrangementer rundt om i landet.

Under åpningen av hotellkongen Petter Stordalens (56) nye hotell, The Hub, i mars, kunne Witzøe overfor Dagbladet fortelle at han begynner å bli vant til all oppmerksomheten rundt ham. Det å havne på Forbes' liste sammen med noen av verdens største kjendiser, synes han imidlertid er «like sykt» hver gang.

- Det er ganske sykt å være på samme liste som Kylie Jenner. Jeg er bare en frøyværing som har havnet på en liste. Det er ikke stort mer enn det, sa han.

LES OGSÅ: - Har troen på å få oppleve ekte kjærlighet igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer