Linni Meister:

Kjøper trakk seg - reagerer

- Dårlig meglerskikk.

FLYTTEKAOS: Linni Meister står midt i et flyttekaos. Kjøperen av leiligheten hennes har nemlig trukket seg. Foto: Andreas Fadum
FLYTTEKAOS: Linni Meister står midt i et flyttekaos. Kjøperen av leiligheten hennes har nemlig trukket seg. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert

I mai kunne Linni Meister (36) røpe at hun og sønnen, Dennis (12), var på flyttefot. Etter fem år i Holmenkollen, skulle mor og sønn flytte til en større bolig og leiligheten ble lagt ut for salg til 6,6 millioner kroner.

Denne uken skulle egentlig en ny eier flytte inn i Meisters gamle leilighet - slik ble det imidlertid ikke.

TV 2 omtalte saken først.

«LINNIS UNIVERS»: Linni Meister og kjæresten Morten møter på utfordringer i forholdet. Video: Discovery+. Vis mer

- Dårlig meglerskikk

På Instagrams historiefunksjon delte TV-profilen en rekke innlegg hvor hun fortalte at kjøperen hadde trukket seg fra boligkjøpet, fem dager før overtakelsen. Grunnen skal ha vært at kjøper ikke hadde nok penger.

Dermed står Meister igjen med en nesten ferdig tømt leilighet som trenger ny eier, noe hun beskriver som en «veldig uheldig situasjon».

- Jeg forstår at det er en kjedelig situasjon for megler og meglerfirmaet, men litt ydmykhet hadde vært på sin plass, da jeg føler dette på det sterkeste er dårlig meglerskikk, skriver Meister i en SMS til Se og Hør.

Hun legger til at hun har tapt jobb og inntekt, samt tid med sønnen sin, på grunn av flyttingen.

MISFORTSÅR: Linni Meister tror massasjestaven til Mia Gundersen er noe helt annet i «Sofa». Video: TV 2 Vis mer

Skal foreta undersøkelse

Når en kjøper trekker seg så kort tid opp mot overtakelse, vil det skje et såkalt dekningssalg.

- Dersom et bud blir akseptert innen fristen slik at bindende avtale er inngått, og kjøperen likevel nekter å gjennomføre kjøpet, kan selger på visse vilkår gjennomføre dekningssalg. Det betyr at huset blir annonsert på nytt for den første kjøperens regning og risiko, informerer Carl Geving, administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, til Se og Hør.

Geving presiserer at han ikke kan uttale seg om enkelthendelser, men snakker på generelt grunnlag.

På Instagram skrev Meister at megler hadde fortalt at de ikke har lov til å sjekke finansieringen til kjøper. Ifølge Geving, er det ikke et krav at megler skal gjennomføre kredittundersøkelse av budgiver.

EKTESKAP: Linni Meister har kjent Vendela og Petter lenge og var sammen med dem på «Farmen-Kjendis» da de to fant tonen inne på gården. Vis mer

- Som en del av megleroppdraget skal megler foreta undersøkelser av kjøperens finansiering, og så langt det er mulig kontrollere de opplysninger som kjøperen gir om finansiering. Megler må deretter meddele den informasjonen som er innhentet til selger, før selgeren beslutter om budet skal aksepteres.

Geving informerer også om at det normalt sett er tilstrekkelig å kontakte den oppgitte kontaktpersonen i vedkommendes bank.

- Dersom det er oppgitt at kjøpet finansieres helt eller delvis med egne midler, må megler opplyse selger om dette. Det kan normalt ikke kreves at megler skal gjennomføre kredittundersøkelse eller undersøke budgivers regnskaper.

- Vi har tilbudt å hjelpe

Det var EIE Eiendomsmegling som sto for salget av leiligheten. Se og Hør har vært i kontakt med eiendomsmeglerfirmaets juridiske direktør, Nina Fodstad Skumsrud.

- I denne saken er det en kjøper som ikke har gjort opp for seg, noe som er fryktelig vanskelig for boligselger. Dette har vi full forståelse for, og vi vil gjøre alt vi kan for å hjelpe Linni med å selge boligen på nytt.

INTIM: Linni Meister avslører at hun har vært intim med en superstjerne i «Sofa». Bilder: TV 2 Vis mer

Skumsrud kan informere om at det er ikke vanlig at en kjøper trekker seg så tett opp mot overtakelse, men at det kan skje.

- Dette er jo ikke vanlig, men det skjer fra tid til annen. I Norge har vi ingen angrerett på boligkjøp. Når kjøper ikke betaler for boligen som avtalt, kan selger heve avtalen og selge boligen på nytt. Kjøper vil ved et dekningssalg kunne holdes ansvarlig for selgers økonomiske tap.

- Linni mener at dette var «dårlig meglerskikk», hva tenker dere om det?

- Vi beklager på det sterkeste den situasjonen hun har kommet opp i, og vi ønsker å hjelpe henne med å løse saken. Nøyaktig hvordan det vil skje kan jeg ikke uttale meg noe om, men vi har tilbudt å hjelpe henne.

LES OGSÅ: - Han er min drømmeprins

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer