Emma Ellingsen:

Kjønnsoperasjonen utsatt

Influenseren skulle gjennomgå den etterlengtede operasjonen i august, men må nå belage seg på minst et halvt års ventetid.

MÅ VENTE: Emma Ellingsen skulle gjennomgå kjønnskorrigerende operasjon i august, men må kanskje vente til neste år. Foto: Espen Solli/ TV 2
MÅ VENTE: Emma Ellingsen skulle gjennomgå kjønnskorrigerende operasjon i august, men må kanskje vente til neste år. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Influenser Emma Ellingsen (18) har siden 2014 vært åpen om å være født i feil kropp, og har siden tatt mange mennesker med på reisen til å endelig være helt kvinne - også fysisk.

Ellingsen har vunnet flere priser for sin åpenhet, og har delt historien sin på både TV-skjermen, på sin egen Youtube-kanal og på Instagram hvor hun har nesten en halv million følgere.

Hun nådde myndighetsalder i september i fjor, noe som betydde at den etterlengtede kjønnskorrigerende operasjon lå rett rundt hjørnet.

- Selvfølgelig kjipt

Ventelisten er derimot lang, og det skulle ta nesten et år før det var hennes tur til operasjonsbordet. Så kom coronapandemien, og alle operasjoner som ikke var livsnødvendige ble satt på vent.

- På grunn av corona er den blitt utsatt, og jeg vet ikke helt når det blir min tur. Forhåpentligvis blir det i løpet av det neste halvåret, har jeg fått beskjed om, sier Ellingsen til Se og Hør.

- Det er jo selvfølgelig kjipt, når man har forberedt seg på august, også kan det plutselig gå et år til. Men det er flere i samme situasjon, og det går fint når jeg tenker på at det kan skje i løpet av det neste halvåret, fortsetter hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer