Emma Ellingsen:

Kjønnsoperasjonen utsatt

Influenseren skulle gjennomgå den etterlengtede operasjonen i august, men må nå belage seg på minst et halvt års ventetid.

MÅ VENTE: Emma Ellingsen skulle gjennomgå kjønnskorrigerende operasjon i august, men må kanskje vente til neste år. Foto: Espen Solli/ TV 2
MÅ VENTE: Emma Ellingsen skulle gjennomgå kjønnskorrigerende operasjon i august, men må kanskje vente til neste år. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Influenser Emma Ellingsen (18) har siden 2014 vært åpen om å være født i feil kropp, og har siden tatt mange mennesker med på reisen til å endelig være helt kvinne - også fysisk.

Ellingsen har vunnet flere priser for sin åpenhet, og har delt historien sin på både TV-skjermen, på sin egen Youtube-kanal og på Instagram hvor hun har nesten en halv million følgere.

Hun nådde myndighetsalder i september i fjor, noe som betydde at den etterlengtede kjønnskorrigerende operasjon lå rett rundt hjørnet.

ÅPNER OPP: Influencer Emma Ellingsen (17) vil være en talsperson for mennesker som er født i feil kropp. Nå deler hun sine tanker om ungdomstida, kjærlighet og forelskelse. Reporter: Julie Solberg / Video: Emilie Rydning Vis mer

- Selvfølgelig kjipt

Ventelisten er derimot lang, og det skulle ta nesten et år før det var hennes tur til operasjonsbordet. Så kom coronapandemien, og alle operasjoner som ikke var livsnødvendige ble satt på vent.

- På grunn av corona er den blitt utsatt, og jeg vet ikke helt når det blir min tur. Forhåpentligvis blir det i løpet av det neste halvåret, har jeg fått beskjed om, sier Ellingsen til Se og Hør.

ETTERTRAKTET: TV-profil Emma Ellingsen har over en halv million følgere på Instagram, og det er ikke bare nordmenn som har fått øynene opp for skjønnheten. Video: Steffen Pettersen / Reporter og edit: Kine Falch Vis mer

- Det er jo selvfølgelig kjipt, når man har forberedt seg på august, også kan det plutselig gå et år til. Men det er flere i samme situasjon, og det går fint når jeg tenker på at det kan skje i løpet av det neste halvåret, fortsetter hun.

18-åringen skal da gjennomgå en rundt seks timer lang, omfattende operasjon som krever lang rehabilitering.

Hun forteller at hun må ligge to uker på sykehus etter operasjonen, og at det kommer til å ta flere måneder før hun er ordentlig leget etter inngrepet.

Det betyr at hun lenge har forberedt seg mentalt på det å endelig få det kjønnsorganet som føles riktig.

- Jeg har tenkt på alt mulig rart, så jeg føler meg ganske forberedt. Men det er jo veldig individuelt hvordan man har det etterpå, så det er det vanskelig å planlegge for, forteller Ellingsen.

Vil være åpen om operasjonen

Hun er blant de nye profilene i den kommende sesongen av «Bloggerne», og i den forbindelse snakker hun med pressen - på telefon, av smittevernhensyn.

VENTER I SPENNING: Emma Ellingsen fylte nylig 18 år, og er klar for operasjon. Video: TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

Hun har i seks år delt mye rundt reisen sin, og har planer om å fortsette med det også etter operasjonen.

Per nå har hun imidlertid ikke tatt en avgjørelse på hvor tett hun skal slippe følgerne inn på operasjonen - som for eksempel om det blir materiale i en mulig kommende «Bloggerne»-sesong.

- Jeg må ta det som det kommer. Jeg kommer ikke til å lage noen avtaler på forhånd om at det skal bli filmet, men jeg må se i ettertid om hvor mye jeg vil dele fra opplevelsen. Det er jo absolutt noe jeg har lyst til å snakke om etterpå, men jeg kommer nok til å prioritere å komme hjem fra sykehuset først, og å komme tilbake til livet, sier hun.

Vil få bukt med fordommer

Det var i tredje klasse på barneskolen at hun i en melding skrev til moren Tina Ellingsen at hun følte seg som ei jente.

Tønsberg-jenta startet tidlig på pubertetsutsettende tabletter, som stoppet opp produksjonen av testosteron. Hun unngikk derfor stemmeskifte og skjeggvekst.

Som 16-åring begynte hun på kvinnelige hormontilskudd. Hun har aldri vært i tvil om at den omfattende operasjonen hun står overfor er det rette for henne.

Ellingsen har også vært bevisst på å være åpen rundt det kjønnskorrigerende inngrepet, slik at fordommer mot å være født i feil kropp på sikt forsvinner.

LES OGSÅ: - Blir foreldre veldig snart

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer