NYTER FAMILIELIVET: Kjetil André Aamodt legger ikke skjul på at han stortrives i rollen som tobarnspappa. Her er han sammen med kona Stine Østvold. Foto: Tor Lindseth
NYTER FAMILIELIVET: Kjetil André Aamodt legger ikke skjul på at han stortrives i rollen som tobarnspappa. Her er han sammen med kona Stine Østvold. Foto: Tor LindsethVis mer

Kjetil André Aamodt: - Jeg er mye lykkeligere nå

Idrettsstjernen åpner seg om livet som idretts-pappa.

SEOGHØR.NO: Den tidligere OL-helten Kjetil André Aamot (45) er for tiden akutell i tv-programmet «Seier´n er vår» på TV Norge.

Privat har Kjetil André og hans kone Stine en datter på ni år og en sønn på fem år sammen. Og livet som tobarnspappa, er en rolle som han trives i.

Til VG sier Kjetil at han følger opp ungene med stor glede, men at han heller vil motivere barna til trening, enn å kjefte.

- Jeg følger opp ungene, men jeg trener dem jo ikke. Jeg er mer den pappaen som prøver å følge med, se dem i øynene og fange opp hva de trenger - og komme med innspill til hva som er lurt å gjøre hvis de vil kjenne på mestring.

- Det hender jeg roper litt fra sidelinjen, men jeg kjefter ikke.

Aamodt sier papparollen gjør han svært lykkelig, selv om det er stor forskjell fra livet som toppidrettsutøver.

- Det har vært godt for meg å komme meg ut av den boblen.

Saken fortsetter under bildet.

KJENTE TV-PROFILER: Kjetil Andre Aamodt og Lasse Kjus har de siste årene blitt kjente tv-profiler på TV Norge.  Foto: NTB scanpix
KJENTE TV-PROFILER: Kjetil Andre Aamodt og Lasse Kjus har de siste årene blitt kjente tv-profiler på TV Norge. Foto: NTB scanpix Vis mer

Elsker familielivet

Før sønnen kom til verden i 2009, fortalte Aamodt til Se og Hør at han gledet seg stort til familieforøkelsen.

- Absolutt. Det blir fantastisk. Barn er det største i livet, sa OL-mesteren dengang.

Selv om de to barna utvilsomt birdrar til å holde Kjetil ung til sinn, innrømmer han at han har begynt å merke de første alderdomstegnene.

- Jeg ser at jeg begynner å bli gammel. Det blir ikke noe bedre av at bildet henger ved siden av porterettet til Guri Solberg, som er veldig pen, sa han til Seoghør.no i 2011, i forbindelse med fotoutstillingen «Nært for UNICEF».

Eks-alpinisten lot seg dengang fotografere til et stort nærportrett, i likhet med en rekke andre kjendiser, til inntekt for FN-organisasjonen.

LES OGSÅ: Noe veldig alvorlig må ha skjedd