Kjersti Døvigen er død

Skuespilleren ble 77 år gammel.

DØD: Den norske skuespilleren Kjersti Døvigen har gått bort. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
DØD: Den norske skuespilleren Kjersti Døvigen har gått bort. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske skuespilleren Kjersti Døvigen har gått bort. Hun ble 77 år gammel. Dødsfallet bekrefter Døvigens datter, skuespiller Ulrikke Hansen Døvigen (49), også kalt My, på Instagram.

«Mamma - fineste menneske. Livet blir kjedeligere og kjøligere uten deg», skriver hun til et bilde av moren.

Det har hittil ikke lykkes Se og Hør å få en kommentar fra Ulrikke Døvigen.

Kjersti Døvigen danset i balletten ved Den Norske Opera i åtte år før hun fikk sitt gjennombrudd som skuespiller i Cole Porter-musikalen «Can-Can». Samme år ble hun ansatt ved Oslo Nye Teater, og var blant annet å se i roller som Paula i «Splint» og Célimène i «Misantropen».

DØDE: Modell og kjendissønn Harry Brant (24) døde 17. januar 2021. Video: NTB / Instagram / Ingebjørg Iversen Vis mer

Lang karriere

77-åringen bemerket seg også i musikaler, blant annet i rollen som Silvia i musikalversjonen av William Shakespeares «To muntre herrer fra Verona». Hun har også hatt musikalroller i «A Chorus Line», «Kiss me, Kate» og «7 søstre».

Utover musikaler har Døvigen medvirket i en rekke filmer opp gjennom åra. Blant dem «Fem døgn i august», «Lasse og Geir» og «Liv og død». Døvigen spilte også rollen som tante Sofie i filmatiseringen av «Folk og røvere i Kardemommeby» i 1988. I tillegg var hun å se i filmkomedien «Den siste Fleksnes» i rollen som Unni i 1974.

1970: Kjersti Døvigen har vært å se i en rekke filmer opp gjennom årene. Her er hun avbildet med den avdøde skuespilleren Rolv Wesenlund i filmen «Douglas» i 1970. Foto Aage Storløkken / NTB
1970: Kjersti Døvigen har vært å se i en rekke filmer opp gjennom årene. Her er hun avbildet med den avdøde skuespilleren Rolv Wesenlund i filmen «Douglas» i 1970. Foto Aage Storløkken / NTB Vis mer

Skuespilleren spilte rollen som Kathie Rolfsen i tv-serien «Lykkeland» om Ernst Rolfs liv. Fra 1996 spilte hun Barbara Togersen i tv-serien «Offshore». Hun fremførte også melodien «Yo-Yo» sammen med Kirsti Sparboe (74) i Melodi Grand Prix i 1974.

Kjersti Døvigen er som nevnt mor til skuespiller Ulrikke Hansen Døvigen og Ina. Hun var gift med milliardæren Halvor Astrup, som gikk bort i 2013 - tre uker etter at de giftet seg.

DØD: Disse kjendisene måtte vi ta farvel med i 2020. Vis mer

Mistet ektemannen

I et intervju med VG i 2016 fortalte hun åpenhjertig om tiden etter og før ektemannens bortgang. Skuespilleren fortalt at Astrup hadde vært veldig syk det siste halve året. Bryllupsdagen beskrev hun som en rar, men veldig nydelig dag.

- Vi giftet oss i Lærdal kirke. Jeg ble beige brud. Etter over 40 år sammen. Dette ble kjærlighet og sorg på en dag. Så mye som mulig av begge deler. Det var en rar dag, men en veldig nydelig dag. Vi var ikke så mange, men barn og barnebarn var der, jeg tror vi var bare 15 stykker.

Bare tre uker etter bryllupet var det bisettelse i Ullern kirke. De hadde også en stor minnestund med 250 mennesker i London og en i Kenya der Astrup hadde gjort en innsats med å bygge skoler og gi kvinner og barn utdanning.

FARVEL: Jan Thomas lar oss bli med i begravelsen til faren i «Jan Thomas' Verden». Reporter: Jonas Hammer. Video: Julie Easter / Dplay / Rød Løper Vis mer

I intervjuet fortalte hun også om kjærligheten og forklarte at det hadde vært to viktige menn i livet hennes, Ole Jacob Hansen og Halvor Astrup. Datteren Ulrikke fikk hun med Hansen. Da Hansen gikk bort ble hun alenemor til Ulrikke som da var to år gammel.

- Så traff jeg Halvor på en middag som Toralv Maurstad, sjefen min, hadde invitert til. Halvor og jeg hadde helt forskjellig bakgrunn. Jeg kom riktignok fra et borgerlig hjem på Ulvøya, men Halvor kom fra en familie med penger og kultur i mange generasjoner. Men jeg falt for Halvor, og ikke hans verden, fortsatte hun.

Døvigen og Astrup fikk datteren Ina sammen. Ifølge avisen bodde familien i Chelsea i flere år før Døvigen bosatte seg i London.

LES OGSÅ: Mistet moren: - Du skal vite at jeg gråter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer