Marion Ravn:

Kjente på skam etter skilsmissen

Åpner seg om det vanskelige samlivsbruddet med sportsprofilen Andreas Ygre Wiig.

ÆRLIG: I en ny episode av Ida Fladens podkast, «Ida med hjertet i hånden», deler Marion Ravn følelsene hun satt igjen med etter skilsmissen med den norske snowboarderen Andreas Ygre Wiig. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ÆRLIG: I en ny episode av Ida Fladens podkast, «Ida med hjertet i hånden», deler Marion Ravn følelsene hun satt igjen med etter skilsmissen med den norske snowboarderen Andreas Ygre Wiig. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Den norske artisten Marion Ravn (34) er kjent for å verne godt om privatlivet sitt. Spesielt når det kommer til kjærlighetslivet har hun valgt å holde kortene tett til brystet.

I denne ukens podkast-episode av «Ida med hjertet i hånden», der Ida Fladen (33) intervjuer kjente profiler om nettopp kjærlighetsliv, forteller Ravn riktignok svært åpent om skilsmissen hun var gjennom i 2015.

34-åringen har fram til nå vært relativt ordknapp om samlivsbruddet med den tidligere snowboard-proffen Andreas Ygre Wiig (38). Duoen ble sammen i ung alder, og var et par i syv år før de giftet seg i mai 2013. Etter to år som mann og kone, skilte de lag.

Skammet seg

I podkasten forteller en ærlig Ravn at hun nesten «skammet seg litt» over skilsmisse-valget. Hun syntes det var flaut, og satt igjen med en følelse av at hun «bare hadde gitt opp». 34-åringen ønsket seg tid til å prosessere det hele, og valgte derfor å bare fortelle venninnen, moren og søstrene sine om bruddet den første måneden.

På spørsmål fra Ida Fladen om hva som gjorde at hun syntes det var flaut å skille seg, svarer hun:

- Det var bare var to år siden jeg hadde stått og giftet meg i hvit kjole, tanter og onkler hadde vært der, og vi hadde fått masse gaver. Jeg følte på om jeg skulle levere tilbake serviset vi hadde ønsket oss. Når jeg tenker på det nå er det egentlig litt teit, men jeg husker at jeg syntes det var skikkelig flaut, spesielt med nær familie - da jeg møtte dem etterpå.

2008: Her er Marion Ravn og eksmannen Andreas Ygre Wiig fotografert under Idrettsgallaen på Hamar, fem år før de giftet seg. Foto: NTB Scanpix
2008: Her er Marion Ravn og eksmannen Andreas Ygre Wiig fotografert under Idrettsgallaen på Hamar, fem år før de giftet seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ravn har tidligere uttalt til Dagbladet at hun «sto på bar bakke» etter skilsmissen, og at det hele opplevdes som «kaotisk og utfordrende», ettersom hun bodde i Andreas sitt hus, ble nødt til å flytte ut og at alt hun eide var et piano.

I podkasten forteller 34-åringen at hun etter skilsmissen spesielt følte på at hun var 31 år gammel og hadde venner rundt seg som var forlovet, hadde giftet seg - og at noen av dem var klare med barn nummer to. Dermed ble det tøft å plutselig skulle starte på nytt og være alene.

FORELDRENES SKILSMISSE: Kveldens tema i «Skal vi danse» er «et øyeblikk som har betydd mye». Emilie «Voe» Nereng valgte å danse om foreldrenes skilsmisse. Video: TV 2 / Vilde Holta Røssland / Rød Løper Vis mer

Terapi i musikken

Overfor Fladen legger ikke Ravn skjul på at hun er flink til å «ta på seg en fasade» og unngå å snakke om vanskelige ting. Derfor ble låtskriving en form for terapi i den tunge perioden etter skilsmissen.

- I den perioden skrev jeg veldig mange tekster, og det overrasket meg at de kom på norsk, siden jeg aldri har skrevet på norsk før. Men jeg tror at det var så intenst og privat at det på en måte var som å skrive en dagbok. Jeg bare skrev ned tankene mine, og det hjalp veldig.

SKILTE SEG: Etter to års ekteskap valgte Marion Ravn og Andreas Ygre Wiig å gå hver til sitt. Her er de avbildet på bryllupsdagen, 25. mai 2013. Foto: Espen Solli
SKILTE SEG: Etter to års ekteskap valgte Marion Ravn og Andreas Ygre Wiig å gå hver til sitt. Her er de avbildet på bryllupsdagen, 25. mai 2013. Foto: Espen Solli Vis mer

Et halvt år etter at bruddet mellom Wiig og Ravn ble kjent, kom det frem at førstnevnte hadde funnet kjærligheten på ny med modell Hannah Sophie Sæthre Schanz.

Noen få måneder senere kom også nyheten om at paret ventet sitt første barn sammen.

- Jeg synes det var tøft, men det gikk bra fordi jeg var sikker på at valget vi hadde tatt var riktig. Det tror jeg gjorde at jeg ikke bare klikket helt, forteller Ravn i podkasten.

Se og Hør har vært i kontakt med Andreas Ygre Wiig, som er kjent med innholdet i denne saken. Han har ingenting å tilføye. Se og Hør har også vært i kontakt med Marion Ravns pressekontakt, Sarah Sortland, som videreformidler at artisten ønsker at podkast-intervjuet skal snakke for seg selv.

Ny kjæreste

Året etter, i 2017, ble det kjent at også Ravn hadde fått seg ny kjæreste. Det avslørte hun selv i et større intervju med Dagbladet Magasinet.

- Nå har jeg det veldig fint, og kan si noe jeg ikke har sagt før: Jeg har fått kjæreste. Vi har det veldig bra sammen. Han tilhører ikke underholdningsbransjen. Ikke idrettsbransjen heller, for øvrig. Han har ikke et kjent navn, og vil heller ikke ha det, sa hun til Magasinet den gang.

Noen ytterligere detaljer ønsket hun imidlertid ikke å gå ut med, og siden den gang har det blitt avslørt svært lite om hvem 34-åringens utkårede er.

I podkasten til Ida Fladen går hun heller ikke inn i detalj på hvem mannen er, men avslører likevel at de møttes gjennom datingappen Tinder. Ravn påpeker at hun er veldig glad for det - den dag i dag - ettersom hun ikke tror de hadde møttes utenom datingappen.

OVERRASKET: Petter Northug skulle bare signere noen bøker i Oslo sentrum, men Rød løpers reporter Thea hadde andre planer. Video: Emilie Rydning Vis mer

LES OGSÅ: Gikk inn i sjokktilstand etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer