Marna Haugen i «Skal vi danse»

Kjente på panikken før dansedebuten

Marna Haugen ble «Skal vi danse»-gjengens siste tilskudd. Lørdag kveld imponerte hun likevel.

TANGO: Marna Haugen og Glenn Jørgen Sandaker danset seg lørdag kveld til 28 poeng. Det lå det mye arbeid bak. Foto: Thomas Reisæter /Tv2
TANGO: Marna Haugen og Glenn Jørgen Sandaker danset seg lørdag kveld til 28 poeng. Det lå det mye arbeid bak. Foto: Thomas Reisæter /Tv2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Blogger Marna Haugen har de siste årene markert seg som kjendisyndling, i form av deltakelser i flere realityserier og som komisk skribent.

Da Anna Rasmussen valgte å trekke seg fra årets «Skal vi danse», var Haugen en selvskreven erstatter for mammabloggeren. Sammen med dansepartner Glenn Jørgen Sandaker, danset hun seg lørdag kveld til 28 poeng fra dommerne.

Da Seoghør.no møtte danseløven tidligere i uken, var innspurten i gang og nervene høyt oppe. Fordi hun kom inn sist i leken, har hun ikke fått trent like mye som de andre deltakerne.

Tidsklemma

- Jeg er liksom alltid sist, sier bloggeren og ler.

- Det har gått heidundrendes fort fra jeg sa ja. Jeg har måttet jobbe ekstra hardt for å ikke havne bakpå. Vi er liksom litt utsatt her, og panikkstemningen føles ofte på, forteller hun.

DANSELØVER: Blogger Marna Haugen er med i årets utgave av «Skal vi danse». Hun kom inn som siste deltaker, etter at en annen trakk seg. Seoghør.no møtte bloggeren og dansepartneren Glenn Jørgen Sandaker før årets første sending lørdag kveld. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
DANSELØVER: Blogger Marna Haugen er med i årets utgave av «Skal vi danse». Hun kom inn som siste deltaker, etter at en annen trakk seg. Seoghør.no møtte bloggeren og dansepartneren Glenn Jørgen Sandaker før årets første sending lørdag kveld. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer

«It takes two to tango», men tid er også en essensiell del av oppskriften. De har fått mye mindre dansetid enn de andre deltakerne, og må derfor jobbe ekstra hardt. I dansesalen på Bislett i Oslo har hun og Sandaker allerede tilbrakt lange timer. Iført høye hæler og rosa topp, uten sminke, var det mye som skulle gjøres.

- Jeg trodde det skulle være vanskeligere å danse i høye hæler enn hva det var, men det har gått helt fint. Tidsklemma er derimot et annet problem, sier hun og fortsetter:

GLEDER SEG: Da Marna Haugen ble spurt om å være med i «Skal vi danse», tok hun ikke lang betenkningstid. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
GLEDER SEG: Da Marna Haugen ble spurt om å være med i «Skal vi danse», tok hun ikke lang betenkningstid. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer

- Døgnet har bare 24 timer, og der har vi litt av et mattestykke. Det er ikke tid til venninner eller fritid. Alt går til jobb, trening og familie hjemme. Jeg ser litt på det som gratis trening, og det er jo kjekt, men alt går i ett, forklarer hun.

- En fysisk kickstart

Haugen er gift med komiker Ørjan Burøe, og driver til daglig bloggen «Komikerfrue». Der deler hun ufiltrert om livet som småbarnsmor, ofte på humoristisk vis. Hun har også drevet neglesalong.

Da forespørselen kom hennes vei i august, tok det ikke lang tid før hun kastet seg på oppgaven.

- Det var bare en dags varsel, så vi måtte bare hive oss rundt. Jeg kunne ikke si nei til dette. Da jeg ble spurt, tok jeg fem minutter og ringte til familien. Da jeg hadde støtten deres, var det bare å kjøre på.

SKAL VI GJETTE?: Marna Haugen og Erlend Elias Bragstad er lørdag kveld klare for sesongens første episode av «Skal vi danse». De er konkurrenter, men er gode venner privat. Hvor godt kjenner de egentlig hverandre? Vi utfordret dem. Video: Ruben Pedersen / Dagbladet Vis mer

Hun synes dans er spennende, men har aldri drevet aktivt med det. Det er mestringsfølelsen hun nevner som motivasjonen og inspirasjonen for deltakelsen.

- Også kan jeg spise hva jeg vil uten å tenke over det, for det brennes vekk i dansesalen. Når du går støl hver dag i en uke så skjer det noe med kroppen. Jeg har ikke sjekket om jeg har gått ned noen kilo eller noe sånt, men det er klart at jeg kjenner en forandring, forklarer bloggeren.

- Det er jo en fysisk kickstart på noe som kan bli et bedre og mer aktivt liv. I fjor trente jeg ikke spesielt mye, men utfordringene og jaget gjør at jeg nå er ganske motivert.

Klipp fra TVNorge-programmet "4 stjerners middag": Marna Haugen avslører "4 stjerners middag"-stemmen. Anders Hatlo synes for første gang i programmet. Vis mer

- Må få være mamma

Haugen og Burøe har to barn sammen, hvor den yngste snart fyller tre år. Haugen er klar på at de må prioriteres oppi det hele, selv om dansingen også må sitte på plass.

- Fordelen her er jo at jeg får vært hjemme også. Da jeg var med på «Farmen kjendis» reiste jeg jo bort, men kveldene mine med familien er relativt normale nå. Jeg må få være mamma oppi alt dette, sier hun og fortsetter:

- Jeg tror ikke barna helt skjønner hva jeg driver med, spesielt han siste. Han på ni er derimot ganske stolt over at mamma har blitt danseløve. Han skal kanskje være med og se på i salen noen ganger. Vi får se hvor langt jeg kommer før jeg lover noe som helst, forklarer Haugen og ler.

Ifølge henne selv er målet hennes å jobbe med seg selv. Plasseringer etter sending og om hun eventuelt ryker ut, har ikke vært motivasjonen bak det hele.

- Målet er å klare en koreografi uke etter uke. Jeg får litt noia av å titte inn på dansesalene til de andre, for de er så sinnssykt flinke, men man kan ikke gå og tenke konkurranse. Det blir farlig, sier bloggeren.

LES OGSÅ: - Jeg tenkte plutselig at «nå besvimer jeg»

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer