Trakk seg fra «Farmen»:

- Kjente ikke meg selv igjen til slutt

Oppholdet i 1922 ble ikke helt som «Farmen»-deltakeren hadde sett for seg. Onsdag valgte han å forlate de andre og reise hjem.

Etter å ha kommet inn som utfordrer trekker han seg fra «Farmen». Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer
Publisert

Høstens «Farmen»-finale nærmer seg med stormskritt, og flere av deltakerne begynner å kjenne på ekstra tunge følelser, når de nå har vært på Li gård i hele ni uker.

For trofaste TV-seere er det en dårlig skjult hemmelighet at Hashar Aziz (34), lenge har følt seg ensom og utafor fellesskapet. Søndag tapte han øksekastkonkurransen mot Henrik Eijsink (26), noe som førte til at han havnet på sidekonkurransen «Torpet».

Bare dager etterpå ankom han imidlertid gården igjen, sammen med «Torpet»-deltakere Benjamin Lien (32) og Tore Haraldset (62). Det ble en svært følelsesladet og tårevåt affære, som onsdag endte med at Aziz informerte de andre om at han ikke orket lenger.

Han reiste hjem frivillig, og er dermed ute av konkurransen.

TÅREVÅTT: Hashar åpnet seg om de vanskelige følelsene under «Farmen»-frokosten. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

- Sliten og stresset

Til Se og Hør legger ikke 34-åringen skjul på at han synes det er vanskelig å se seg selv vise så mye følelser på TV.

- Det er kjipt å se seg selv i den tilstanden der. Men dette har jo skjedd, det er realiteten. Jeg har uansett vokst på opplevelsen, folk får heller mene det de mener. Det var bare sånn det ble for meg under de omstendighetene her, sier «Farmen»-deltakeren.

Han forklarer sin frivillige exit på denne måten:

- Det var fordi jeg ikke kjente meg selv igjen til slutt. Jeg har ikke lyst til å bli assosiert med det jeg viste på gården. Jeg følte meg trykket, presset, sliten og stresset. Jeg var ikke samme person der inne som jeg ville vært i 2022.

UENIGE: I uke 8 av «Farmen» ser vi at det oppstår en del uenigheter på gården, blant annet mellom turtelduene Hanne Mathea Friis og Henrik Eijsink. Video: TV 2 PLAY/Rød Løper. Vis mer

- Ikke angret ett sekund

I TV 2-programmet har Aziz i stor grad tatt avstand fra de fleste andre deltakere, heller enn å brette ut hva han tenker og føler. I tirsdags- og onsdagsprogrammet ble alt snudd på hodet da han valgte å åpne seg opp og forklare sine egne tanker og følelser.

Dermed kom også tårene hos en tydelig preget Aziz, som til daglig jobber i politiet.

JOBBET SAMMEN: Henrik Eijsink, Hashar Aziz og Lasse Fredheim jobbet sammen på deler av ukesoppdraget denne uken. Ikke så lenge etter at dette bildet ble tatt havnet Aziz og Eijsink i en ellevil krangel. Foto: Anton Soggiu / Strix / TV 2
JOBBET SAMMEN: Henrik Eijsink, Hashar Aziz og Lasse Fredheim jobbet sammen på deler av ukesoppdraget denne uken. Ikke så lenge etter at dette bildet ble tatt havnet Aziz og Eijsink i en ellevil krangel. Foto: Anton Soggiu / Strix / TV 2 Vis mer

Han synes det var godt å gå ut av programmet med en skikkelig avslutning, gode samtaler - og å oppleve en viss sympati fra de andre deltakerne.

- Jeg hadde ikke godt av å være der inne lenger. I tillegg var det jo en enighet der inne om at utfordrerne skulle på huet og ræva ut. Jeg så det som at mine dager var talte. Og så ville jeg ikke forsure stemningen i gruppen ytterligere, forteller han.

- Angret du etterpå?

- Nei, jeg har ikke angret ett sekund. Jeg har hatt det så mye bedre med meg selv nå i ettertid. For meg var dette en opplevelse på godt og vondt, noe jeg har vokst på og som jeg tar med meg videre. Og noe jeg jobber med det den dag i dag.

Invitert til TV 2

Etter hva Se og Hør kjenner til, skal det noe helt spesielt til for at deltakere i «Farmen» får lov til å se ferdigredigerte episoder før de vises på skjerm.

TRAKK SEG: Aziz hadde en lang prat med sin gode venn Bente Rabba da han hadde bestemte seg for å reise hjem. Foto: TV 2
TRAKK SEG: Aziz hadde en lang prat med sin gode venn Bente Rabba da han hadde bestemte seg for å reise hjem. Foto: TV 2 Vis mer

Hashar Aziz ble imidlertid invitert til TV 2 og produksjonsselskapet Strix for å se deler av de to episodene som ble vist denne uken.

Det bekrefter deltakeren selv til Se og Hør.

- Ja. Men jeg fikk bare se igjennom deler av det, og hadde ingen påvirkningskraft og fikk ikke godkjenne eller ikke godkjenne noe. For å være helt ærlig tror jeg de inviterte meg fordi jeg har vært tydelig på at det å vise følelser er vanskelig for meg.

MUNNHUGGERI: Det ble ampert mellom de to «Farmen»-deltakerne da matvanene ble et tema. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

Han fortsetter:

- På det tidspunktet var jeg jo kanskje i min mest sårbare situasjon noensinne.

- Blir «dømt»

Aziz tror at kombinasjonen av kulturell bakgrunn, oppvekst, hvem han er, og kanskje også yrket hans som politi har gjort det ekstra vanskelig for ham i vise følelser i pressede situasjoner.

- Det har jo folk sine meninger om i diverse kommentarfelt også. Vi snakker folk som ikke kjenner meg, men samtidig er det vondt å bli satt i bås og å bli dømt ut fra en antakelse om hvem jeg er eller bør være. Når jeg ikke er trygg på folk velger jeg oftest heller å holde oppe «guarden» enn å slippe løs følelsene, sier han åpenhjertig til Se og Hør.

BÆSJ, TISS OG PROMP: «Farmen»-paret vekker reaksjoner med sin barnslige humor. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, har dette å si til hvorfor kanalen inviterte Aziz til gjennomsyn av scener fra de to siste episodene.

- Ved enkelte anledninger skjer det at deltakere får se deler av programmer hvor de er involvert i spesielle hendelser, mener Dahl.

LES OGSÅ: Avslører avtalt spill

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer