«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»:

- Kjente ikke beina mine

Det ble et intenst kappløp av det skulle avgjøres hvem som gikk videre til superfinalen.

KJEMPET: Johanne Killi kjempet mot gutta i finalen. Foto: Morten Eik / Se og Hør
KJEMPET: Johanne Killi kjempet mot gutta i finalen. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert

Denne høsten har deltakerne i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» gått fra å være ti til å bli bare tre stykker. Kjendisene har måttet forlate ekspedisjonen en etter en, helt til det i finalen står mellom Johanne Killi (26), Bilal Saab (24) og Niklas Dyrhaug (36).

I første del av finalen legger deltakerne ut på et intenst kappløp, som innebærer svære sekker, en beinhard sykkeltur og hukommelsesspill. De to første som ankommer Tom Stiansen (53) ved målgang er videre til superfinalen, mens sistemann må ta til takke med tredjeplassen.

EMOSJONELL: Bilal Alexander Saab bryter sammen i søndagens episode av «71 grader nord - kjendis». Video: Rød Løper/TVNorge/Discovery+ Vis mer

Mens Dyrhaug er den som møter Stiansen først, blir det særdeles jevnt mellom de to andre. På skjermen ser det ut til at det ikke er mer enn et par minutter mellom Killi og Saab.

- Å dæven, det er så tett ja, utbryter en overrasket Dyrhaug.

Til slutt er det artisten fra nord som så å si ramler over mållinja først, og dermed sikrer seg den siste billetten i superfinalen. For Killi ender eventyret der - uten at hun tar det så altfor tungt.

- Jeg er så fornøyd jeg, sier Johanne, mens hun jubler over tredjeplassen.

- Det føles vanvittig bra. Jeg visste at det kom til å bli tungt i dag.

- Kjente ikke beina mine

Overfor Se og Hør forteller Killi at det ikke sto om mer enn fire små minutter mellom henne og Bilal i den første delen av finalen.

SLITEN: Johanne Killi kjempet en hard kamp. Foto: Matti Bernitz / TVNorge
SLITEN: Johanne Killi kjempet en hard kamp. Foto: Matti Bernitz / TVNorge Vis mer

- Det var veldig jevnt, og utrolig spennende. Bilal startet ti minutter før meg, og da vi ga oss ut på den siste biten var vi på samme sted i løypa.

- Jeg tok innpå mye mer enn jeg trodde, men det var en helt rå finale. Alle ga virkelig alt.

26-åringen måtte jage gutta, og understreker at hun ga alt hun hadde.

VILLE HJEM: Det var flere av deltakerne som kunne tenke seg å dra hjem under søndagens episode av «71 grader nord - kjendis». Video: Rød Løper/TVNorge/Discovery+ Vis mer

- Jeg hentet ut krefter jeg ikke visste at jeg hadde. På et tidspunkt kjente jeg ikke beina mine, de bare gikk av seg selv. Jeg måtte jobbe med toppetasjen.

- Jeg hadde jo håpet å gå videre til superfinalen, men jeg skjønner ikke hvor jeg skulle gitt ekstra. Jeg gjorde mitt beste, og var og er veldig fornøyd … Selv om det hadde vært rått med en gutt og ei jente i superfinalen.

- Prøver å lure det ut av meg

I 2021 var Killis gode venn og idrettskollega Birk Ruud med på samme program. Han endte på en andreplass, noe som har vært en stor motivasjon for 26-åringen. Han la også igjen en hilsen til henne under semifinalen.

- Han har vært så gira på å se episodene, og drevet og sendt «snapper», så han synes det er utrolig gøy at jeg også har vært med.

FORBANNA: Terje Sporsem følte seg urettferdig behandla i «71 grader nord - kjendis». Video: Rød Løper Vis mer

Se og Hør snakket med Killi før finaleepisoden ble sendt på TV. På det tidspunktet visste Ruud fortsatt ikke hvordan det hadde gått med venninna.

- Han vet ingenting, jeg har ikke sagt det til noen. Jeg har fått mange spørsmål, og det er mange som prøver å lure svaret ut av meg, men jeg hadde et mål om å ikke si noe til noen.

Tilbakemeldinger fra resten av sesongen har det derimot ikke vært mangel på.

- Jeg har fått veldig mye skryt, fra både kjente og ikke-kjente. De sier jeg er et bra forbilde og at jeg har gjort en god figur, så det er jeg stolt over det og glad for å høre. Målet mitt med «71» var å vise meg selv, vise hvem jeg er uten å stå på ski.

At hun i tillegg fikk stifte nye bekjentskaper var heller ingen ulempe.

TABBE: Flere av deltakerne i «71 grader nord - kjendis» reagerte etter at de etter å ha gått i 45 minutter fikk beskjed om at de måtte starte etappen på nytt. Produksjonen svarer på kritikken. Video: Rød Løper/TVNorge/Discovery+ Vis mer

- Jeg har blitt så glad i gjengen, og er så takknemlig for at jeg fikk reise på tur med dem. Det er beste man kan oppleve, synes jeg.

- Jeg skulle ønske vi hang litt oftere nå, men vi lever veldig ulike liv så det er litt vanskelig. Terje og Anne (Sporsem og Rimmen red.anm.) er de jeg har mest kontakt med, så jeg har møtt de et par ganger.

LES OGSÅ: - Jeg er knust

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer