Nikkie de Jager:

Kjent youtuber står frem som transperson

- Jeg kan ikke tro at jeg forteller dette.

AVSLØRING: Nikkie De Jager, også kjent som NikkieTutorials på YouTube, har en av verdens mest profilerte Beauty-kanaler. 2020 startet hun med en overraskelse for fansen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nederlandske youtuberen Nikkie de Jager (25) - kjent for Youtube-kanalen Nikkie Tutorials - har de siste årene bygget seg opp en stor fanskare for sine populære sminkevideoer.

Mandag kveld delte 25-åringen en video på YouTube med navnet «I'm coming out», hvor hun avslører at hun er transperson. Det 17 minutter lange klippet har på rekordtid blitt sett over 400 000 ganger, og fått titusener av kommentarer.

I kommentarfeltet strømmer det inn med støtteerklæringer til den populære youtuberen.

- Nå skal jeg dele noe med dere som jeg alltid har ønsket å fortelle dere, en dag, sier de Jager innledningsvis i videoen.

- Det er et nytt år. Det er 2020. Jeg vil starte året med å fortelle sannheten, og å endelig avsløre en del av livet mitt som har bidratt til hvem jeg er, fortsetter hun.

STÅR FRAM: Den nederlandske youtuberen Nikkie de Jager forteller i en video at hun er transperson. Foto: NTB Scanpix
STÅR FRAM: Den nederlandske youtuberen Nikkie de Jager forteller i en video at hun er transperson. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Føles så godt

- Jeg kan ikke tro at jeg forteller dette til dere nå, slik at alle kan få det med seg. Men det føles så godt å endelig gjøre det, og være fullstendig fri, sier hun.

25-åringen forklarer at hun som yngre oppdaget at hun var født i feil kropp, og at hun sent i tenårene gikk gjennom en kjønnsoperasjon. Hun forklarer i videoen at hun bestandig har følt seg som ei jente - helt siden hun var liten.

- Det betyr at jeg er transperson, sier youtuberen i videoen, tydelig rørt.

Hun sier at det har vært skummelt å filme videoen, men at hun opplever det svært frigjørende å endelig vise fram hvem hun er.

I videoen går hun også hardt ut mot merkelapper og legger vekt på at det viktigste er at mennesker er seg selv.

VENTER I SPENNING: Emma Ellingsen fylte nylig 18 år, og er klar for operasjon. Video: TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

Begynte i 2008

25-åringen lastet opp sin første Youtube-video i 2008, da hun var 14 år gammel. Populariteten tok imidlertid først av i 2015, da hun delte videoen «The Power of Makeup» - som gikk viralt og inspirerte mennesker til å vise ansiktene sine uten sminke.

I dag har de Jager over tolv millioner følgere på sin Youtube-kanal. Hun jobber også som make-up artist.

Youtuberen har også en rekke store samarbeid bak seg, og hun har blant annet samarbeidet med sminkemerker som Maybelline og Ofra.

I desember 2019 samarbeidet hun også med superstjernen Lady Gaga (33) om å promotere og gi bort produkter fra Gagas eget sminkemerke, Haus Labs.

I NORGE: NikkieTurorials, som kun kaller seg på YouTube, har en av verdens mest profilerte Beauty-kanaler med hele 12,5 millioner følgere bare på Youtube. Video: Karoline Pedersen Vis mer

LES OGSÅ: Vagina-duftlys utsolgt på rekordtid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer